Ovo je prvi Christmas Cheer kojeg sam imao priliku pušiti, nadam se ne i jedini.
Piksu sam otvorio prije neÅ¡to manje od dva tjedna, kao i velika većina McClellandovih duhana i ovome treba malo zraka, odnosno dekantiranja. FriÅ¡ko otvorena piksa ima laganu "ketchup" aromu, koja nakon par dana ispari i ostane samo predivan lagano slatkasti miris odležale virginije. Pokidani flakeovi bronÄane boje, proÅ¡arani žilicama zlatne virginije su pravi praznik za oÄi. Prije punjenja sam ih sasvim izmrvio. Duhan odliÄno gori, ne ostavlja nikakve gadosti u luli, već samo bijeli pepel. Dim je pun, dubok, pomalo "spicy", no opet ne pretežak, a aroma priliÄno kompleksna. Na trenutke su se izmjenjivali zemljano, drvenasti, kožnati Å¡tih i miris suÅ¡enog sijena. ÄŒak bih se usudio primjetiti da sam povremeno osjetio i vinsku notu. Pravi blagdanski duhan, mislim da je ovo savrÅ¡eni izbor za uživanje nakon blagdanskog ruÄka ili veÄere, uz ÄaÅ¡u finog Chardonnaya i koji kolaÄić, recimo suhe Å¡live punjene smjesom od marcipana i pistacija, umoÄene u Äokoladu.
Pošto je ovo limitarana serija, savjetujem vam da što prije kliknete na "order now".
Ocjena 10/10