Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Duhani koje ste otkrili u 2013

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
Duhani koje ste otkrili u 2013
« u: 04. Siječnja 2014, 13:19 »
Pošto je godina iza nas, me zanima, koje duhane ste otkrili i stavili u rotaciju.

Za mene najveće otkriće je bio HU Tobacco, puno je odličnih duhana koje sam testirao a obožavam Sunset, Indaba, Director's cut, Janneman flake...

Three Nuns, vrhunska delicija, samo malo preskupa

Dunhill Elizabethan mix

Germains Brown flake
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Odg: Duhani koje ste otkrili u 2013
« Odgovori #1 u: 04. Siječnja 2014, 13:23 »
Evo nakon treće lule mogu reći da je Sunset definitivno otkrivljenje! No jedan duhan koji me je totalno osvojio u protekloj godini je Ashton Consummate Gentleman! Vrhunska lagana (u smislu da nije nikotinska bomba) latakija, pune kremaste arome! Duhan za cijeli dan!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #2 u: 04. Siječnja 2014, 13:30 »
Za mene je apsolutno br. 1 mjesavina koju sam napravio po savijetu jednog ovdasnjeg lulasa. Sad kad je proslo sest mjeseci, evo pri kraju je a radi se o vrlo jednostavnoj smjesi: St. James flake + 20% sirijska latakija. Podijelio sam ju desno i lijevo i svima se dopala...e sad da li imam pristojne prijatelje ili je stvarno dobra, ne znam, ali meni je fine! :1:

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #3 u: 04. Siječnja 2014, 14:01 »
Moram se ponavljati ali meni je duhan fenomenalan čim ima sirijske latakije u njemu. A nisam jedini koji tako misli barem u našoj podružnici.
Sporost je vrlina.

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #4 u: 05. Siječnja 2014, 11:21 »
Pa baš i memam nekih velikih otkrića, zapravo je bila 2013 prilično burna poslovno pa sam se lulom bavio isključivo u pušačkom smislu, konzumirajući zalihu koja se jako jako smanjila, pa ću u ovoj vjerojatno ići malo istraživat. HU Tabaco čekam od Grege jer sam ga probao i odličan je, zapravo jedino otkriće u 2013 ako mogu tako reči. :61:

Rip Kirby

• Opatija
    Žuti zubi
  • 676
  • alijas "El Grinta"
« Odgovori #5 u: 06. Siječnja 2014, 16:24 »
Pesbiterian Mixture, jako mi je legao, lagani englez sa latakijom i orientalima... Moram ga imat u zalihi!

A i S&G Balkan Flake me je oduševio nekidan. Nešto slično no s više naglaska na latakiju i virđiniju.... Mislim nije sličan po aromi nego po lakoći i pušljivosti.

Nadovezujem se na Sporog, bilo što sam ove godine smiješao sa 30% Wellauer Sirijskom Latakijom je ispalo sjajno za pušenje... ako meni ne vjerujete pitajte Sporog! Iako stalno pljuje po mojim maneštrama čim namiriše Sirijku u mješavini posauga ju ko Dellorto21! :61:
« Zadnja izmjena: 06. Siječnja 2014, 16:46 od Rip Kirby »

mariv.photo

• Matulji
    Opečen mi jezik
  • 389
« Odgovori #6 u: 06. Siječnja 2014, 19:16 »
Moram se složiti da je Wellauer najveće ovogodišnje otkriće na Kvarneru.

Rip Kirby

• Opatija
    Žuti zubi
  • 676
  • alijas "El Grinta"
« Odgovori #7 u: 06. Siječnja 2014, 20:05 »

Istina! Iako još nismo probali mješavinu bombu u koju su utučene zadnje rezerve: S&G Golden Glove virđinija i Welauer 50:50!!!

mariv.photo

• Matulji
    Opečen mi jezik
  • 389
« Odgovori #8 u: 06. Siječnja 2014, 22:25 »

Istina! Iako još nismo probali mješavinu bombu u koju su utučene zadnje rezerve: S&G Golden Glove virđinija i Welauer 50:50!!!

Jesmo, jesmo!  :64:

mariv.photo

• Matulji
    Opečen mi jezik
  • 389
« Odgovori #9 u: 06. Siječnja 2014, 22:26 »
Još jedno ugodno otkriće je Samuel Gawith - Skiff Mixture.

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #10 u: 06. Siječnja 2014, 22:35 »

Jesmo, jesmo!  :64:

Ostalo mi jako, jako malo nažalost. Ne znam zašto ali samo plane i nema ga. :3:
Sporost je vrlina.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #11 u: 07. Siječnja 2014, 09:01 »
Također, Skiff Mixture, cijelo ljeto sam skiffao - oduševio me okusom, mirisom i laganošću.
Keep it simple!

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #12 u: 07. Siječnja 2014, 09:07 »
cijelo ljeto sam skiffao

Znači već si ga skoro cijelu limenku podimio?!   :38:
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Rip Kirby

• Opatija
    Žuti zubi
  • 676
  • alijas "El Grinta"
« Odgovori #13 u: 07. Siječnja 2014, 09:24 »
Također, Skiff Mixture, cijelo ljeto sam skiffao - oduševio me okusom, mirisom i laganošću.

Ja sam probao jedan uzorak ali mi nije bio neš posebno, mislim da je bio presuh... očekivao sam vise! Moram probat još!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #14 u: 07. Siječnja 2014, 09:45 »

Ja sam probao jedan uzorak ali mi nije bio neš posebno, mislim da je bio presuh... očekivao sam vise! Moram probat još!

probaj, mislim da će ti se dopasti, koliko sam dosad uspio poloviti tvoj stil duhana koji ti se sviđaju.
Keep it simple!