Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Sad je i dokazano - reverse calabash lule daju hladniji dim

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Zanimljivo ispitivanje i nimalo iznenađujući rezultati - http://tobaccodays.com/articles/100-proven-reverse-calabash-pipes-provide-a-cooler-smoke/
Keep it simple!

picipl

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 74
Odg: Sad je i dokazano - reverse calabash lule daju hladniji dim
« Odgovori #1 u: 08. Ožujka 2014, 10:54 »
Interesantno ali nemam neki impuls za probati,
obzirom da najčešće koristim 9mm filtere čini mi se da i te lule imaju dodatnu manju filter komoru, pogotovo Peterson's system, pa sam i s tim zadovoljan.  :2: , takva Petersonka mi se stvarno čini "lakÅ¡a i posebnija" za puÅ¡iti.
gušti su gušti

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #2 u: 08. Ožujka 2014, 14:52 »
Zgodan članak, znali smo mi to samo ovo je sad i stručno i znanstveno dokazano :61: :61: :61:

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #3 u: 08. Ožujka 2014, 19:27 »
Da stvarno ima nešto na tim lulama, meni sve dime prekrasno. Baš smo par dana natrag sa Snowblindom pričali, da puno opraštaju i isto se vidi na ovom testu, i ako ih brzo dimiš se ne zagriju tak jako.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

mariv.photo

• Matulji
    Opečen mi jezik
  • 389
« Odgovori #4 u: 08. Ožujka 2014, 21:02 »
Da stvarno ima nešto na tim lulama, meni sve dime prekrasno. Baš smo par dana natrag sa Snowblindom pričali, da puno opraštaju i isto se vidi na ovom testu, i ako ih brzo dimiš se ne zagriju tak jako.

Slažem se. Jedino se previše kondenzata nakupi u komori.

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #5 u: 09. Ožujka 2014, 09:30 »
Revers calabash i hladan dim zvuči ok. Kao i sa ženama neko voli male žene, neko voli velike, neko crne, neko plave. Često puta sam čuo za svoje lule da su ili prevelike ili neko ne voli mortu, nekima smeta kričava boja usnika a nekima dužina usnika. Srećom pa svako od nas ima svoj stil i svoje favorite.
 Ipak dijelimo istu strast prema trenucima kad uzmemo lulu u ruke i uživamo u tim čarobnim trenucima koje samo lula pruža. :61:
Sporost je vrlina.

Rip Kirby

• Opatija
    Žuti zubi
  • 676
  • alijas "El Grinta"
« Odgovori #6 u: 09. Ožujka 2014, 11:19 »
Revers calabash i hladan dim zvuči ok. Kao i sa ženama neko voli male žene, neko voli velike, neko crne, neko...
 Ipak dijelimo istu strast prema trenucima kad uzmemo lulu u ruke i uživamo u tim čarobnim trenucima koje samo lula pruža. :61:

...kao i sa ženama! :64:   ...ma Å¡ta ti znaÅ¡ o ženama! :79: