Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Lijep pozdrav iz Pule

Adept

• Pula
  • *
    Bijeli zubi
  • 32
Lijep pozdrav iz Pule
« u: 18. Ožujka 2014, 13:19 »
Lijep pozdrav svim forumašima,
Zovem se Andrej i iz Pule sam. Lule i sve vezano uz njih je neÅ¡to Å¡to me oduvjek oduÅ¡evljavalo.  U svom sam životu koristio duhan na različite načine, od smrdljivih bijelih Å¡tapića, preko cigarilosa, cigara, motao ga... i puÅ¡io u luli. DoduÅ¡e onako, heretički, rekao bih - a pokuÅ¡avam biti iskren sa Vama kako biste dobili čim bolju nekakvu sliku o onome Å¡to sam, glede duhana bio ranije i gdje sam sada.
Sve sam to odbacio prije otprilike 5 godina, ali nikako si nisam mogao iz glave izbiti sliku lule, tog filinga, tih aroma, tog spokojstva...
Eto sada, nakon 5 godina apsolutne apstinencije od duhana, vratio sam se luli.
Ostalo mi je, svih ovih godina, jedna ganc nova i neotvorena limenka Mac Barenovog Plum Cakea, jedna ganc nova i neotvorena limenka Navy Flakea (uz još jednu jako dobro zatvorenu na pola potrošenu kutiju, ali duhan se savršeno sačuvao), jedna jako dobro zatvorena i manje od pola potrošena kutija Petersonovog Sweet Killarneya, jedna neotvorena 3-gramska uzorak vrećica Mac Barenovog Vanila Creama, te načeta vrećica Mac Barenovog Only Tobaccoa, kutija 9mm Dr Perl Junior filtera i jedna vrećica čistaća lula.
Ostala mi je jedna no name (moja prva) real briar lula (koja ne drži filtere) i jedna Humbry Briar lula (Bent Apple, mislim) koja drži 9mm filtere (fotografije ću staviti naknadno). I sve je to svih ovih godina bilo u jednoj kvalitetnoj metalnoj kutiji, u mraku, čekalo...
I eto - dočekalo me. Svi su duhani izvrsno sačuvani - čak i oni otvoreni (ništa se nije presušilo). O zatvorenim duhanima nemam što reći - savršeno očuvani, odstajali, sazrijeli...
Čitao sam podosta u ovih petnaestak dana od kada sam se vratio luli i uvidio sve svoje pogreške i grijehe iz lude mladosti, ali obije lule koje imam sam podosta pazio i mazio i dan danas, nakon svih ovih godina, služe me savršeno dobro - koliko to jedan teški greenhorn/početnik može vidjeti i/ili znati.
Znam kako su obije lule koje imam... ništa, ali - eto, uvele su me u taj svijet i stalo mi je do njih (za ovu Humbry sam čak jako dobro pazio kako je upušiti...).
I tu sam sada, sa neÅ¡to malo duhana, sa jednom lulom i jednom "nazovi" lulom, sa premalo filtera i premalo čistaća, sa dva čeÅ¡ka tampera i sa puno dobre volje te podosta pitanja koja ću plasirati na pravom mjestu i postepeno  :1:
Za početak bi mi dobro došla svaka pomoć u vidu informacije kako doći do filtera i čistaća.
I da - moram si kupiti, definitivno (za prvu ruku), još jednu lulu - pravu lulu, za neke fer novce...
Inaće, hobi mi je joÅ¡ i klasično brijanje (double edge brijači + lamice, četkice od svinjske i jazavčeve dlake te sve ostalo vezano uz to u vidu sapuna i krema za brijanje te svih vrsta alkoholnih i bezalkoholnih after shave pripravaka, volim vidjeti dobar ručni sat i dobar nož - folder i/ili "običan"), a po struci sam doktor veterinarske medicine i magistar znanosti (ne po bolonji, već onako... "po starinski"). Uživam u dobroj papici, dobrom vinu, europskim whiskeyima, dobrom pivu i pravim domaćim poÅ¡tenim rakijicama, domaćim suhomesnatim rukotvorinama i u svoje četvero dječice  :1:
Ispričavam se na podužem postu, no nekako, volim odmah u ovom dijelu foruma koji i jest tome namijenjen odmah reći sve što mi padne na pamet, nego kasnije gnjaviti forumsko pučanstvo ;)
Nadam se ugodnom druženju,
Lijepi pozdrav,
Andrej

P.S. Nisam siguran kako Vam mogu opisati taj osjećaj kada sam, nakon 5 godina, ponovo zapalio Navy Flake u svojoj Humbry luli... Sve je, odjednom, sjelo na svoje mjesto.

mariv.photo

• Matulji
    Opečen mi jezik
  • 389
Odg: Lijep pozdrav iz Pule
« Odgovori #1 u: 18. Ožujka 2014, 13:51 »
Lijepi pozdrav Andrej. Drago mi je da te vidim ovdje.

Mislim da prvom prilikom moraš doći do nas u Rijeku... ili ćemo mi ubuduće sastanke održavati npr. u Plominu.

Adept

• Pula
  • *
    Bijeli zubi
  • 32
« Odgovori #2 u: 18. Ožujka 2014, 13:54 »
Opa!
Jako lijepo iznenaÄ‘enje, vjeruj mi  :1:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #3 u: 18. Ožujka 2014, 13:54 »
DobrodoÅ¡ao i uživaj na forumu!  :61:

Usput, ovo je jedno od najboljih predstavljanja dosad na forumu! Uživaj u ponovno rasplamsanoj ljubavi prema luli!
Keep it simple!

Adept

• Pula
  • *
    Bijeli zubi
  • 32
« Odgovori #4 u: 18. Ožujka 2014, 14:01 »
Hvala!
JoÅ¡ jednom - mariv - FENOMENALNO iznenaÄ‘enje  :67:

gstaraz

• Rijeka
  • **
    Peče me jezik
  • 111
« Odgovori #5 u: 18. Ožujka 2014, 15:04 »
Dobrodošao!

ImaÅ¡ koliko vidim sve predispozicije da se finacijski upropastiÅ¡... krčak sindrom je smrt za lulaÅ¡e, samo Å¡to tu on mutira u PAD (Pipe Aquisition Disorder)  :1:

Onaj Plum kojeg imaš bi mogao biti čudo sad nakon 5 godina... izguštaj si ga kako spada.

Inače, pipe ne moraju imati na sebi napisano Dunhill da bi bile dobre... ima i starih Old Briara koje su pogođene i bez greške... jest da je malo rijeđe, ali ima ih ;)

Sretno!

boro3

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 313
« Odgovori #6 u: 18. Ožujka 2014, 15:09 »
Dobro došao!
Ko hoće, nađe načina, ko neće, nađe opravdanja

Rip Kirby

• Opatija
    Žuti zubi
  • 676
  • alijas "El Grinta"
« Odgovori #7 u: 18. Ožujka 2014, 16:43 »
Dobrodošao! :165:

Adept

• Pula
  • *
    Bijeli zubi
  • 32
« Odgovori #8 u: 18. Ožujka 2014, 16:50 »
Hvala svima na dobrodošlici!

@gstaraz
Neće biti PAD-a, samo jedna lula za početak, pa poslije joÅ¡ jedna, pa... well...  :1:
A Plum ću probati s guštom.

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #9 u: 18. Ožujka 2014, 18:02 »
dobrodosao  :61:
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #10 u: 18. Ožujka 2014, 18:20 »
Dobrodosao Andrej...predstavljanje je zbilja primjerno, a vidim da se kvarnerska podruznica siri na kvarnersko- istarsku.
A u Plominu ima i dobrog prsuta, koliko se sijecam... :61:

mariv.photo

• Matulji
    Opečen mi jezik
  • 389
« Odgovori #11 u: 18. Ožujka 2014, 18:43 »
Dobrodosao Andrej...predstavljanje je zbilja primjerno, a vidim da se kvarnerska podruznica siri na kvarnersko- istarsku.

Uz veliko odmorište za motore... ne vidim razlog da samo lokalno djelujemo. ;)

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #12 u: 18. Ožujka 2014, 18:54 »

Dobrodošao Andrej i guštaj u luli i smucanju po forumu. Što se tiče druženja u Plominu, pa mogli bi ga organizirati sada kad je ljepše vrijeme.
Sporost je vrlina.

Adept

• Pula
  • *
    Bijeli zubi
  • 32
« Odgovori #13 u: 18. Ožujka 2014, 19:14 »

Misli globalno - djeluj lokalno, a - stara ekološka maxima ;-)
Hvala svima na dobrodošlici!!!
« Zadnja izmjena: 18. Ožujka 2014, 19:16 od Adept »

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #14 u: 19. Ožujka 2014, 07:04 »
DobrodoÅ¡ao!  :61:
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain