Za ljubitelje Virginie, ovo je strašno dobar duhan.
Virginia je baza; Burley ga taman malo pogorÄi i skine dio slatkoÄe, a Orijental je srce arome ove mjeÅ¡avine
Predivno rezan pretežno svijetli duhan, savršene vlažnosti... jako fino gori, kao najbolja cigara; ne grije i ne zagađuje lulu.
Sitna zamjerka je da se tu i tamo po koj komadić Virginie zalijepi za stijenke lule, pa tamper mora raditi malo, ali mala cijena za ovaj fini okus.
InaÄe duhan vuÄe na Å kotske mjeÅ¡avine (ne MB Scottish, veÄ prave Å kotske mjeÅ¡avine) sa blagom skrivenom notom Skandinavskih aromatika.
Orijental odmah izroni i ostavlja feeling da Å¡etate po Istambulskom bazaru zaÄina na granici sa sekcijom tepiha iz Tabriza... mrvicu naginje i na Latakiju, ali puno nježnije i "kulturnije"... Burley taman izbalansira mjeÅ¡avinu da ne bude pre slatka, a Virginia je pretežno tu radi "mase".
U pozadini se jedva osjeti lagan miris vlažne zemlje koj se fenomenalno uklopi u cijelinu.
Recenziju pišem nakon treće lule danas, i mislim da je ovo jedna od boljih Virginia mješavina koje sam do sada podimio.
U principu je duhan priliÄno lagan, ali pun predivnih nježnih aroma koje su prisutne samo u iskljuÄivo prirodno suÅ¡enim duhanima na suncu.
...spominje se da u mjeÅ¡avini ima MeksiÄkog Burleya, ali na žalost, nebi znao to komentirati...
Ne osjeÄam ni traga umjetnog u ovom duhanu.
PreporuÄam ljubiteljima Virginia i onima kojima su Danske mjeÅ¡avine pre "teÅ¡ke" i pre zaÄinjene Cavendishom.
Još jedna karakteristika je da ovaj duhan "zove na još!"... podimio sam tri lule danas njega, i mogao bi barem još toliko bez da mi dosadi.
Pravi cijelodnevni duhan visoke kvalitete!
Ocjena: zasluženih 4.5/5 u svijetu Virginijiskih mješavina.