JuÄer sam u ruke uzeo Petersonovog malog Princa i odluÄio ga srediti po mom guÅ¡tu.
(usnici su mi inaÄe bolna toÄka... ako nije po mom ukusu, lula zavrÅ¡i u ladici... Usnik je po meni odgovoran za 70% kvalitete lule)
P-Lip inaÄe ne podnosim, ali eto poÅ¡to se radilo o nekakvom tramaku sa Fatoje, uzeo sam ju, jer mi mjera savrÅ¡eno odgovara za kakvo jutarnje puÅ¡enje (neÅ¡to sitno preko 2 grama duhana) i inaÄe volim eleganciju Princ oblika.
Probao sam, prije zahvata, napunit dve lule sa P-Lipom, da provjerim nije li se nešto promjenilo u mojim preferencama, ali no way... jednostavno mi taj P-Lip ne leži i amen... duhan mi je pre mekan i blag kad mi ne legne ravno na jezik ili pod jezik.
Lula u originalnom izdanju (može se bez frke vratiti u to isto stanje... nikakvih modifikacija na drvu nema)

Materijal (jedan stari usnik i banana od kabela za gitaru)

Lula nakon šmirglanja, preoblikovanja kompletnog usnika, širenja pera, dota umjesto "P", postavljanja prstena, savijanja i poliranja:

Lula se sad puši da je to milina; ko pravi mali Princ

...šteta što usnik nije bio odgovarajućih dimenzija i bar 1.5 cm duži, ali zadovoljan sam i ovako.
Na spoju vrata i usnika mi fali pat desetinka milimetra promjera (zato je prsten tu) i pero nije glatko kako bi trebalo biti, jer sam ga morao širiti, ali ništa se ne klima i spoj je taman kako treba.
...poslužit će dok mi ne naleti kakav rabljeni usnik odgovarajućih dimenzija