Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Lorenzo spitfire filtro

pipeclubsi

• Slovenija
    Opečen mi jezik
  • 372
Lorenzo spitfire filtro
« u: 04. Siječnja 2015, 15:03 »
      Kupio sam novu lulu Lorenzo Spitfire filtro. Lula je bent egg oblika i ima 9mm filter. To je lula nižeg ranga (30-40 eur) i treba mi za vani, na putovanjima i tako. Vrijes je lijep, ambra naranÄ‘aste boje sa crnim linijama lijesa, ali naravno bez "okica" kakve imaju bolje lule. Žarulja je pripremljena ugljenisanjem. Prstena nema a lijepo se slaže usnik u lulu. Filter se neda učvstiti u usnik, ja znam to inače ugurati da ne mrda, ali je ok, ne pleÅ¡e mnogo. IznenaÄ‘ujuće nema nikakvih nepravilnosti u vrijesu, sve perfektno. U prodavnici (Dreier, Graz) sam je na brzinu pregledao, a nisam uzeo jednu isto lijepu zbog nepravilnosti na usniku. Koliko sam naÅ¡ao na netu, taj model se izraÄ‘uje u Albaniji. Preporučuje se početnicima, a naravno dobra je za zbirku, da ne ponestane lula za kruženje. Nedužnost je dala Rattrays Buckingham duhanu i odlično se puÅ¡i. Za taj rang mogu je preporučiti, solidna je to lula.
~~~ Aleš iz Maribora ~~~

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
Odg: Lorenzo spitfire filtro
« Odgovori #1 u: 05. Siječnja 2015, 17:44 »
Uživaj u luli. Prije dok sam imao lule različitih proizvođača znalo mi se desiti da mi je bolje radila jeftina lula od isto takve renomiranog proizvođača. Sada više nemam problema jer imam lule samo jednog majstora osim što mi u autu u rezervi stoji Savinelli collection.
 :61:
Sporost je vrlina.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #2 u: 05. Siječnja 2015, 18:50 »
Lule Lorenzo su solidne lule...produkcija je pocetkom devedetih proslog stoljeca preseljena u Albaniju zbog jeftinog vrijeska, ali jos jeftinije radne snage. Ovo zadnje se pokazalo kobnim za gospodina Alivertia (vlasnika "Lorenzo pipe") jer je jeftina radna snaga pokazala zube,promjenljivu cud ili nezahvalnost, ovisno o kutu gledanja, pa je
vlasnik zavrsio u invalidskim kolicima...a danas vodi poduzece iz Italije. :61:

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
  • Tko puÅ¡i, dobar je u duÅ¡i.
« Odgovori #3 u: 05. Siječnja 2015, 21:12 »
I moja prva lula je by Lorenzo. Odličnom se pokazala i joÅ¡ povremeno puÅ¡im iz nje.  :61:
Zanimljive informacije o proizvodnji... i albancima.  :1: