Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Izložba "Dim - priča o duhanu"

Dawor

Žuti zubi
  • 532
Odg: Izložba "Dim - priča o duhanu"
« Odgovori #15 u: 22. Siječnja 2015, 19:19 »
Super, tako mlad a autoritet za lule. Ja nažalost već znam da neču moći vidjeti uživo, pa svakako fotkaj.  :1:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #16 u: 22. Siječnja 2015, 23:31 »
Ma nisam ja nikakav autoritet, zaista.
Samo sam eto imao srecu da je kustosica muzeja pozeljela imati i koju moju lulu na svojoj izlozbi.

Bilo bi super da se okupimo i podruzimo svi zajedno, neovisno o izlozbi. Uvijek sam za pipe&tobacco razgovore i druzenja :1:
Keep it simple!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #17 u: 22. Siječnja 2015, 23:48 »
Svakako, probaj skupit ekipu kak smo pričali danas pa se dogovorimo za odlazak :61:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #18 u: 22. Siječnja 2015, 23:56 »
Najbolje da se dogovorimo i kad Sesa bude tu, pa nam dodju s Kvarnera u goste i lijepo se svi nadjemo i druzimo.
Keep it simple!

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #19 u: 23. Siječnja 2015, 00:19 »
Najbolje da se dogovorimo i kad Sesa bude tu, pa nam dodju s Kvarnera u goste i lijepo se svi nadjemo i druzimo.
Probat cemo nesto smisliti. Meni odgovara u toku tjedna...ali vidjet cemo vec sto kaze Prezidente, sekretari, potpredsjednici, tajnici, biljeznici i koji normalan clan, ako se takav nadje.  :68:

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #20 u: 23. Siječnja 2015, 16:38 »
Probat cemo nesto smisliti. Meni odgovara u toku tjedna...ali vidjet cemo vec sto kaze Prezidente, sekretari, potpredsjednici, tajnici, biljeznici i koji normalan clan, ako se takav nadje.  :68:

Meni paše bilo kad jedino Ivan i Denis ne znam da li mogu uskladiti u toku tjedna jer rade.
Sporost je vrlina.

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #21 u: 24. Siječnja 2015, 23:18 »

Evo danas na druženju smo se dogovarali i paše nam i u toku tjedna ali u tom slučaju druženje ne bi smjelo biti prije 19 sati. To je iz razloga što neki rade do 16.30.
Sporost je vrlina.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #22 u: 26. Siječnja 2015, 19:31 »
ÄŒestitke prijatelju!
Mrak je, da su napravili izložbu s lulama pa makar bile Dotterice. To zaista treba vidjeti!
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #23 u: 26. Siječnja 2015, 22:24 »
ÄŒestitke prijatelju!
Mrak je, da su napravili izložbu s lulama pa makar bile Dotterice. To zaista treba vidjeti!

Mogao si ti posuditi svoje "Dotterice" za izložbu samo bi to onda bila malo veća izložba.  :68:
Sporost je vrlina.

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
  • Tko puÅ¡i, dobar je u duÅ¡i.
« Odgovori #24 u: 26. Siječnja 2015, 23:07 »
Žao mi je Å¡to se i joÅ¡ neki neće naći prilikom ove izložbe u Zagrebu... volio bih upoznati i tu čuvenu Kvarnersku podružnicu. A valjda će biti nekada i za to prilike... Povucite barem dim i za nas!  :61:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #25 u: 26. Siječnja 2015, 23:11 »
ÄŒestitke prijatelju!

Hvala prijatelju!! Nadam se da cemo skupa otici pogledati.

Cisto da kazem, Grega je odmah ponudio da muzeju ustupi i neke od mojih lula, i meerice koje ima, ali sam ja nekako htio da u muzej idu samo potpuno nove lule.
Keep it simple!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #26 u: 04. Veljače 2015, 21:09 »
Evo ekipo, pred tjedan dana je otvorena izložba "Dim - priča o duhanu" pa za sve koji ju neće moći pogledati evo par fotkica.

Na zidovima su posteri napravljeni u jedno zanimljivom vintage c/b stilu.

Vitrina u kojoj su moje lule. Na izložbu sam dao desetak lula, sirove materijale od kojih se lule rade (klocne, ebonit, komade drveta od kojih radim prstene) te sam neko vrijeme skupljao i pilovinu od raznih materijala s kojima radim (vrijes, maslina, morta, ebony, boxwood, hrast...)

Razne lule povećih dimenzija

Razni pribor

Kutije cigareta

Majstor glinenih lula iz Zelova Ivan Delaš. Topao čovjek potpuno zaljubljen u ono što radi, mogao bih ga satima slušati kako priča.

Glinene lule iz Zelova

Neki od alata koji se koriste pri izradi glinenih lula

Glinena lulica majstora Delaša koju sam kupio na izložbi. 30kn za novu lulu u mojoj kolekciji je mislim najbolji iznos koji sam dosad dao za lulu. Prekrasna mi je i jedva čekam prigodu da ju zapalim, jako me zanima kako se dimi.

Keep it simple!

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #27 u: 04. Veljače 2015, 21:37 »
Mraaak! Ovo treba vidjet u živo!
I ja ču si uzet jednu Delašiču... ponekad poželim bit malo Gandalfa, pa je ovo prilika!
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #28 u: 04. Veljače 2015, 22:15 »
Ne znam da li će ih biti, ali nije problem naručiti od gDelaša
Keep it simple!

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #29 u: 04. Veljače 2015, 23:16 »
Eh, super...ja sam sve slike preskocio, s obzirom kako se nadam sve vidjeti uzivo... :1: