Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Izložba "Dim - priča o duhanu"

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
Odg:
« Odgovori #30 u: 05. Veljače 2015, 00:16 »
Odlicno! Ja cu vam se pridruziti sa svojom Delasicom. To ce biti zanimljiv glineni eksperiment
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
Odg:
« Odgovori #31 u: 05. Veljače 2015, 00:18 »
I da. Domagojz hvala na izvjescu i fotkama. Nadam se da cemo organizirati coporativni razgled
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Odg: Izložba "Dim - priča o duhanu"
« Odgovori #32 u: 05. Veljače 2015, 07:29 »
Nema na cemu :1: I ja se nadam da cemo skupa otici i pogledati.
Keep it simple!

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #33 u: 05. Veljače 2015, 10:21 »
Hvala Domagoj. Nadam se da ću uspjeti stići i sam pogledati.
Sporost je vrlina.

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
  • Tko puÅ¡i, dobar je u duÅ¡i.
« Odgovori #34 u: 05. Veljače 2015, 22:45 »
Hvala stari na fotografijama. Neki će ih samo tako vidjeti.  :3: Ponosni smo na tebe.  :89:   :61:

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #35 u: 16. Veljače 2015, 20:49 »
Steta sto ne mogu uzivo da pogledam izlozbu.
Izgleda mi citava prica odlicno.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #36 u: 20. Veljače 2015, 09:29 »
Ekipo, hvala svima na jucerasnjem dolasku, neka smo Medjunarodni dan pusaca lule dostojno obiljezili!
Bilo je prva liga i neizmjermo mi je bilo drago vidjeti svakog od vas.
Neka nam je vise ovakvih druzenja i gustanja!  :89:
Keep it simple!

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #37 u: 20. Veljače 2015, 11:28 »
Bilo mi je to jedno izrazito lijepo druženje sa fenomenalnom ekipom. Žao mi je što su nam falili pojedini članovi koji nisu mogli prisutvovati zbog svojih obaveza. I kao što Domagoj kaže neka nam je više ovakvih druženja a ja bi dodao da
budu što prije.
 :89:
Sporost je vrlina.

mariv.photo

• Matulji
    Opečen mi jezik
  • 389
« Odgovori #38 u: 20. Veljače 2015, 11:36 »
Slažem se sa svime napisanim. Bilo je fenomenalno!

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #39 u: 20. Veljače 2015, 11:42 »
Zbilja, kad nam tako dobro ide trebalo bi se ucestalije druziti...mozda bi ponovno trebalo zazvati Hitchocka. :1:

jaky1

• Zagreb
  • *
    Peče me jezik
  • 256
« Odgovori #40 u: 20. Veljače 2015, 13:21 »
da,slazem se!...Bilo je "FULL COOL"....(to moze potvrditi i dio ekipe sa suprotne strane stola..hihihi)...
To sa zazivanjem Hithocka je ok,a ja sam vec poceo i mantrati....aauuuuuum......aauuuum....aauuuummm.. .

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
  • Tko puÅ¡i, dobar je u duÅ¡i.
« Odgovori #41 u: 20. Veljače 2015, 13:23 »
Kratki izvjeÅ¡taj s druženja   :61:   :89:

U 17 sati - bio je dogovor. Iznad ulaza u Etnografski muzej - veliki plakat pod nazivom Dim. Naviješta ono unutra, sadržaj izložbe i ljude koji su već ušli. Neki poznati, većina nepoznati. Pogledali smo izložbu, neveliku, ali ipak vrijednu, ta nije ni ovo što nas povezuje baš tako veliko, ili pak jest?

Nakon kratke posjete posjete muzeju od nekih pola sata, uspjeli smo se organizirati u dva automobila i pravac na adresu Ilica 49 - pivnica Medvedgrad. Nakon petominutnog dvoumljenja I troumljenja nađosmo prikladan stol. Ali pazite ovo, dvoumili smo se između stolova u nepušačkom I pušačkom dijelu pivnice. - Za nasekirati se kakvi smo lulaši… ali dobro. Odabrali smo dakako onaj drugi, za pušače, u poluotvorenom dijelu pivnice koji će nas do kraja ipak koštati. No ako mislite da je pitanje dvojbi tu završeno, grdno se varate… Najprije smo sjeli preblizu nekakvih grijalica čiji je zvuk bio pomalo zastrašujući pa smo se pobojali da možda ne izgorimo… a onda smo se odlučili odmaknuti, premjestiti tri-četiri stola koja je trebalo spojiti dovoljno daleko. No pokazat će se kasnije, i predaleko.

Taman što smo sjeli, Grega se usprotivi, "ljudi, ovdje je prehladno". Ali brzo se nasmijao pa smo to prihvatili kao šalu. Ne znam Grega koliko je tvoja šala do kraja druženja prerasla u činjeničnu stvarnost. Da, Grega. Počnimo onda od slovenaca. On i Domen došli su već ranije toga dana i družili se s Dotterom, valjda Grega i Dotter još uvijek nisu raščistili famozni slučaj s 10 otvorenih limenki.

Pored slovenaca, zagrepčani, domaćini. Dotter, Ivan (mariv.photo), Jaky (kojeg sam čak i nakon druženja, iza 22 sata pronašao kako tumara gradom tražeći Navy Flake) i Dinko.

Kvarnerska ekipa - Spori, Sesa, Denis (dendel) - za koje kažu da su uvijek vjerni kad su u pitanju druženja - bili su odlično druÅ¡tvo svima, pa i meni bosančini - Borisu (Boka - da Dotter, to sam ja)  i mom prijatelju puÅ¡aču lula koji to nije - Dominiku. Inače, o nama bosancima svaÅ¡ta pričaju pa tako i o meni. Moj djed kad je umirao zadnje riječi rekao je baÅ¡ meni: siÄ‘i sa tog dovoda za kisik idiote! I nije viÅ¡e niÅ¡ta rekao. Ili recimo, kad se utorkom odvozi smeće, ja ponedjeljkom dobijem obavijest od komunalija: sutra kupimo kabasto smeće pa te molimo da staneÅ¡ na vidno mjesto. A da vam ne govorim o tome da kad doÄ‘em u Zagreb i odem u ZOO da mi se majmuni obraduju ko da su vidjeli roÄ‘enog brata. Ali hajd'…

Nego da se vratimo druženju…

Sjećate se onih grijalica na jednoj strani i polutotvorenog prostora s druge strane naših spojenih stolova… e… kako je vrijeme odmicalo i noć se približavala nahrupila je hladnoća, ali ne svima. Zagrepčani su se osigurali, bili su bliže grijalicama, a ipak dovoljno daleko. Tko je nadrljao, pa slovenci i bosanac. Jer tko bi drugi… a još nas se optuži za otuđenje čovječje ribice kao autohtonog hrvatskog življa.

Tako smo se mi smrzavali i počeli se natiskivati… ja prema Branku Sesi, moj drug Dodo prema meni, Grega prema Denisu, a Domen prema Gregi. No još to nije kraj podjelama… taman smo nas četvorica bili odbačeni kao ljubitelji virginija naspram velikana latakije s gornje strane stola. (Da vam bude jasno, latakija je pobijedila, kasnije smo ju svi pušili. Jer tko može protiv Sporog i ostalih latakijaca?!) - Nek se ipak zna, mene su one Deanove i Sesine mješavine ipak do kraja osvojile. Grega to ne znači da te manje volim.

I tako, družili smo se, stiskali zbog hladnoće, smijali se kojekakvim dogodovštinama, pušili kao ludi, pijuckali pivo i kojekakve tople napitke, i vjerojatno svi skupa osjetili tu blaženu spoznaju koju samo lula može tako dobro dati. Netko reče: ne kaže se džaba "lula mira", pa ovo je kao druženje jugonostalgičara. I za kraj ću vam reći, ako je jugonostalgija kao naše jučerašnje druženje, uoči dana lulaša, onda se tu Jugoslaviju isplati živjeti.

Hvala vam dečki za lijepu riječ, duhane i sve ono što ste mi dali, a posebno za odnose i prijateljstva koja sada valjda trebaju još i ubuduće rasti. Žao mi je što nisu bili još neki, koje znam i koje bih tek upoznao, ali bit će prilike.

Kaže jedan pjesnik da ima susreta koji puteve preobrazuju u domove. Eto, Bosna vam je otvorena i dobro mi došli!

P.S. Dodajte ponešto, namjerno sam izostavio nekih detalja… i nemojte me shvaćati preozbiljno, ta ipak sam bosanac.

Pozdrav!  :61:

mariv.photo

• Matulji
    Opečen mi jezik
  • 389
« Odgovori #42 u: 20. Veljače 2015, 13:29 »
Odlično napisano!

Jedino mali edit: ja nisam bio domaćin već dio kvarnerske filijale.

jaky1

• Zagreb
  • *
    Peče me jezik
  • 256
« Odgovori #43 u: 20. Veljače 2015, 13:31 »
Boka ti si CAR!!!!!!

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #44 u: 20. Veljače 2015, 13:32 »
He,he...jes da mi je pamcenje u k...., ali cini mi se ipalk da nas je bilo cetvorica (four: engleski!) :68: