Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Alan-brothers.com

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
  • Tko puÅ¡i, dobar je u duÅ¡i.
Odg: Alan-brothers.com
« Odgovori #15 u: 08. Srpnja 2015, 14:19 »
Ekipa, moram vam se pohvaliti. Jučer sam, nakon nekih mjesec dana iščekivanja, dobio svoju torbicu i tamper od Alan-brothersa. Potrajalo je neÅ¡to duže, a naručio sam iz Austrije, gdje i boravim u zadnje vrijeme. Pretpostavljam zbog carine koja me ogulila za dodatnih 25 eura. Radost mi duÅ¡mani nisu pokolebali.  :neto:

Sadržaj kutije otvarao sam s posebnom ceremonijalnošću, komad po komad i vrlo oprezno (kao da sam poručio primjerak kineskog porculana iz dinastije Chin). Bilo kako bilo, jako me je obradovalo ono Å¡to sam vidio. Torbica mi se čini posebno kvalitetnom i dosta je kruta, muÅ¡ka da prosti Senka, a kako sam odmjerio, uz tamper, zippov upaljač i lulu, mogli bi stati barem dva Squadron leadera jer kaiÅ¡ (ili kako se ono joÅ¡ kaže???  :14: ) kojim se torbica veže ima čak tri rupice, Å¡to joj omogućuje povećavanje obujma, dakle baÅ¡ za naÅ¡eg Gregu koji sigurno neće nositi samo jedan duhan u njoj, a možda ni dva.  :89:

Uzeo sam kako navedoh ranije i tamper, svidio mi se taj oblik i drago mi je da je tamper u mojim rukama isti kao onaj na slikama s Alan-brothers sitea. Nisam od njih ni očekivao neku triščicu, no svejedno mi se svidjela obrada drveta ili sam naposlijetku samo preemotivan zbog svega.  :50:

Jedan poseban detalj me se jako dojmio pa sam im se odlučio i zahvaliti mailom. Naime, dobio sam dva paketića njihovih šibica, i kao da to već eto ne bi bilo dovoljno, jer smo mi lulaši skromni (osim Grege), na jednoj su - na poleđini - napisali Wir Lieben Wien (Volimo Beč). To me stvarno raspekmezilo jer su tako i mom dragom Beču odali počast, što je doista jedna fina gesta. Uz to su još i na računu napisali Vielen dank! (Mnogo hvala). Eto, tko ih ne bi volio...

Grega stari, hvala Å¡to si s nama podijelio svoje iskustvo  Alan-brothersa! I kao Å¡to sam veliÅ¡, puÅ¡enje počinje već otvaranjem torbice. Hvala!   :lula14:

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
Odg:
« Odgovori #16 u: 08. Srpnja 2015, 18:15 »
Bas su te razveselili... Uzivaj! A fotke?
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
« Odgovori #17 u: 08. Srpnja 2015, 18:55 »
Hehe, jesu, nema šta. Evo par fotki!

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
« Odgovori #18 u: 08. Srpnja 2015, 18:58 »
I joÅ¡ par... 

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #19 u: 08. Srpnja 2015, 19:11 »
Odlična :1:
Sporost je vrlina.

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
Odg:
« Odgovori #20 u: 08. Srpnja 2015, 20:16 »
Uuu svidja mi se!
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #21 u: 08. Srpnja 2015, 20:54 »
Zgodno...nek' ti vjerno sluzi... :2:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #22 u: 08. Srpnja 2015, 23:08 »
Odlična štorija, momci znaju kako se radi posao! Mrak!
Keep it simple!

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
« Odgovori #23 u: 09. Srpnja 2015, 09:53 »
Hvala vam.  :61:

Da, ljudi znaju svoj posao i moram reći da sam zbog lulaÅ¡tva već mnogo puta poželio biti negdje u Americi, neposredno okružen sjajnim duhanima i svemu Å¡to se tamo tako bezobrazno razgolićeno nudi u ovoj naÅ¡oj strasti. Poželio unatoč svom posve europskom, klasičnom opredjeljenju. LulaÅ¡tvo razbija ideologije  :39:

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
Odg:
« Odgovori #24 u: 09. Srpnja 2015, 13:10 »
Pa ni Bec nije los izbor...

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #25 u: 09. Srpnja 2015, 15:35 »
Vidis interesantna ti je ova misao, jer 90% Amerikanaca u ovom nasem hobiju sanja Europu. Mozda ti se samo tako cini ali velika vecina svih lula i duhana potjece upravo iz Europe.

Ja gledam iz svoje perspektive, koliko je samo lakse i jeftinije napraviti lulu u Europi nego bilo gdje drugdje u svijetu.
Keep it simple!

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
Odg:
« Odgovori #26 u: 09. Srpnja 2015, 22:25 »
Pa ni Bec nije los izbor...

Upravu si Senka, nije doista loš izbor. I kad se sve zajedno sastane, Beč mi pruža tako mnogo lulaškog zadovoljstva već i zbog svoga okruženja i toliko divnih mjesta na kojima divanim uz lulu. No eto, izbor duhana i nije tako velik, ili barem raznovrstan. Zato katkad priželjkujem mjesta u kojima vjerojatno živio nikad ne bih, no čije je tržište znatno veće i raznovrsnije.

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
« Odgovori #27 u: 09. Srpnja 2015, 22:35 »
Vidis interesantna ti je ova misao, jer 90% Amerikanaca u ovom nasem hobiju sanja Europu. Mozda ti se samo tako cini ali velika vecina svih lula i duhana potjece upravo iz Europe.

Ja gledam iz svoje perspektive, koliko je samo lakse i jeftinije napraviti lulu u Europi nego bilo gdje drugdje u svijetu.

Stari, mislim da te razumijem i ovo Å¡to govoriÅ¡ donekle mi pruža Å¡iru sliku lulaÅ¡tva u Americi. Ja doista ne volim taj njihov način života i uopće, veliki sam ljubitelj klasicizma i kulture koju je iznjedrila Europa. Svoju bih misao možda ograničio tek na duhane koji su jeftiniji i ranovrsniji ponudom. Eto recimo nedavno si spominjao onaj žuti Silem's koji se proizvodi u Njemačkoj, a nema ga na europskom tržiÅ¡tu (iako je skup i u Americi). Ili tko zna koliko sličnh primjera ima... Zapravo mi je krivo tek to Å¡to imam dojam da se ne prepoznaju potrebe i ovog naÅ¡eg tržiÅ¡ta.  :14:

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #28 u: 10. Srpnja 2015, 11:23 »
Hvala vam.  :61:

Da, ljudi znaju svoj posao i moram reći da sam zbog lulaÅ¡tva već mnogo puta poželio biti negdje u Americi, neposredno okružen sjajnim duhanima i svemu Å¡to se tamo tako bezobrazno razgolićeno nudi u ovoj naÅ¡oj strasti. Poželio unatoč svom posve europskom, klasičnom opredjeljenju. LulaÅ¡tvo razbija ideologije  :39:

Ne bi ja mjenjao naša druženja ni u Rijeci ni u Zagrebu za Ameriku a ni za Beč. Ipak ova u Zagrebu su mi posebno dobra
valjda zato što su tako rijetka da i zaboravim kad je posljednji puta bilo druženje. Jbg. valjda starim ipak su već i godine u pitanju. :61:
Sporost je vrlina.

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #29 u: 10. Srpnja 2015, 12:28 »
S obzirom da si Spori, ne vjerujem da brzo staris...  :2: