Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Koliko nas ima? (lulaša u Hrvatskoj)

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
Koliko nas ima? (lulaša u Hrvatskoj)
« u: 02. Rujna 2015, 17:24 »
Sljedeće sam našao u starim postovima na Dimu lule:

U Hrvatskoj danas ima oko 10.000 pušača lula, kaže Čedomir Bregant, predsjednik Hrvatskog saveza pušača lula i Kluba pušača lula »Zagreb«, koji lulu puši više od 40 godina.
(iz intervjua za Vjesnik 1999.)

Ipak i kod nas ima lulaša. Još mi je vlasnik Sattelita rekao procjenu (prema količini duhana koja se prodaje u Cro), da postoji negdije između 7000 - 10000 lulaša.
(post iz 2010.)

Prema istraživanju Eurobarometra iz 2009. godine, od ukupnog broja pušača u Hrvatskoj, njih 1% puši lulu.

Prema istraživanju Eurobarometra iz 2014. na pitanje "Koliko često koristite ili ste koristili lulu?", hrvatski pušači su odgovorili: svaki dan 1%, manje od jednom mjesečno 1%, probao jedanput ili dvaput 8%.

Ukupan broj pušača u Hrvatskoj se procjenjuje na 1,2 milijuna, tako da bi 1% od ukupnog broja pušača bilo oko 12.000 lulaša u Hrvatskoj.

Naravno, zbog malog uzorka podaci nisu baš pouzdani, a i postoci se zaokružuju na cijele brojeve tako da 1% ustvari može biti između 0,5% (6.000 lulaša) i 1,4% (16.800 lulaša).

Å to mislite? Koliko nas ima?

BTW Prema podacima Euromonitor Internationala, potrošnja duhana za lule u Hrvatskoj je 2013. imala 2,5% udjela u cjelokupnoj količinskoj prodaji rezanog duhana. Potrošnja duhana za lulu polako stagnira, dok potrošnja duhana za motanje naglo raste.

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
Odg: Koliko nas ima? (lulaša u Hrvatskoj)
« Odgovori #1 u: 02. Rujna 2015, 20:01 »
S obzirom na lošu kvalitetu duhana koji se kod nas prodaje veliki broj lulaša nabavlja duhan izvan naših granica.
Iz tog razloga mislim da nas ima barem duplo više. :61:
Sporost je vrlina.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #2 u: 02. Rujna 2015, 22:08 »
Ja mislim da ipak 99% lulaša kupuje duhan po trafikama, malo nas je kojima je lula više od konzumacije nikotina.

za Slo znam, da nas je barem 5 ako ne i više!!
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

The Dude

Opečen mi jezik
  • 307
« Odgovori #3 u: 03. Rujna 2015, 16:45 »
Mislim da nas ima viÅ¡e od 10 000, barem duplo  :2:

jaky1

• Zagreb
  • *
    Peče me jezik
  • 256
« Odgovori #4 u: 07. Rujna 2015, 14:15 »
Mislim da nas ima malo!!!!