Od trenutka kada u ruke primis taj "komad tamne cokolade" pocinje pravi ritual.
Dakle,tamno-smedja kockica koja iznenadjuje cvrstinom i kompaktnoscu.Mirise na kolac sa suhim smokvama i grozdjicama te me vuce da vec sada popijem casicu dobrog proseka!
Kako bi ovaj duhan pripremili,neophodan je zaista ostar nozic.Rezao sam vrlo oprezno(noz moze proklizati)flejkove debljine 1-2 milimetra.Nije nuzno da ispadnu cijeli flejkovi jer sam ih jos jednom prerezao da dobijem manje kvadratice.
Pazljivo sam duhan poslozio u lulu tako da se flejkovi tj listici u njima okomito preklapaju.Duhan nisam jako nabio u lulu ali ne i prenjezno....
Prvu lulu sam napunio odmah nakon rezanja dok sam kod druge ostavio duhan da "prodise" petnaestak minuta,sto je pruzilo puno bolji dozivljaj duhana.
Sama priprema duhana stvara osjecaj nekakve misticnosti...Treba imati strpljenja koje ce nas kasnije nagraditi uistinu necim posebnim.
Prilikom paljenja,duhan se izdize iz glave lule poput stupa lave i izgleda fenomenalno!!!!
Gori fantasticno,nema pregrijavanja lule,moze se fino kontrolirati.Gori sporo i hladno....Osim prvog "laznog" paljenja,duhan je trazio jos samo jedno paljenje.Zasto???
Ostavio sam lulu na 10-ak min zbog N-high kick-a!!!
Pusenje treba usporiti ukoliko ne zelite zujanje u usima i trostruki aksl u mozgu...he,he,he!!!!
Preporucam uzivanje istog u udobnom naslonjacu bez ikakvih fizickih aktivnosti....neprocjenjivo!
Duhan je dobar,tezak,onako,pravi muski.Dim je gust,hladan,punog okusa koji asocira na cigaru.Virdinija mu daje slatkocu,ali nije preslatko,tako da burley moze fino raditi.U toj sinergiji dobije se specifican miris iz glave lule koji mogu usporediti sa mirisom "tostiranog drva"....ako me kuzite!?
Room note je dobar,rekao bi tabakast(nitko doma nije negodovao pa cak ni terijer koji od mene bjezi cim osjeti latakiju).
Duhan je dosta nikotinski jak tak da hebeno dobro proradi ispustanjem kroz nosnice.Najbolje legne poslije dobre,jace vecere,a prije samog spustanja u horizontalu....
Nije za svaki dan,ali dvaput tjedno obavezno.Kazu da nije bas za pocetnike ali u manjoj luli bi mogli eksperimentirati sa ovim duhanom.
Duhan sam dobio na poklon iz Pandorinog podruma naseg Cigare,(pa mu se jos jednom zahvaljujem...HVALA!!!!) a obavezno ga stavljam na popis za slijedecu narudzbu.
Upsss...umalo da zaboravim!!!!!......lulu Petersons Perfect Plug-a preliti ipak,sa casom domaceg plavca i zapjevati: "...idi...idiiii...neesaniceeeee..."