Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Kupnja duhana u Hrvatskoj

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
Odg: Kupnja duhana u Hrvatskoj
« Odgovori #15 u: 31. Svibnja 2017, 13:19 »
Nego... kad smo već kod duhana u Istri...
Ima li Pula kakvu bolje opskrbljenu trgovinu? Znam da iNovine u Flanatičkoj (preko puta Čarlija) imaju neke McBarene. Osim toga, prije par godina sam vidio duhane i u Tisak Mediji na Giardinima i Daily News (sada Daily Press) u Pevecu. Drugdje se nisam ni raspitivao.
Ima li još negdje nešto?

leonhardy

• Istra
  • **
    Peče me jezik
  • 143
  • život je lijep, sa lulom joÅ¡ ljepÅ¡i
    • bellarte
« Odgovori #16 u: 01. Lipnja 2017, 06:10 »
Nego... kad smo već kod duhana u Istri...
Ima li Pula kakvu bolje opskrbljenu trgovinu? Znam da iNovine u Flanatičkoj (preko puta Čarlija) imaju neke McBarene. Osim toga, prije par godina sam vidio duhane i u Tisak Mediji na Giardinima i Daily News (sada Daily Press) u Pevecu. Drugdje se nisam ni raspitivao.
Ima li još negdje nešto?

Poprilicno je škrta ponuda..zasad mogu reći samo za Poreč,Pazin i Umag..u Pazinu drže iNovine u gradu neprevelik izbor MB...znalo se naći na Etradex benz.pumpi(drugi izlaz iz ypsilona iz smj.Zg)..no u poslijednje vrijeme nemaju,inače je vlasnik lulaš...i mozda mu uputim meil da ponovno nesto pribave...
...u Poreču osim iN. ima jedan priv.kiosk kod crkve u samom centru ..P.M.I. trgovina..naravno imaju Mb...ali veci izbor..malo veći...tako da (nakon moje osobne  intervencije kod trg.putnika interflamea za podrucje)..standardno ima Navy flakea,dark twist i plum cakea...sto je bila prava rijetkost naci u iNovinama..barem u Istri
nedaleko prema Novigradu..prije autokampa Lanterna(kojem u sezoni gravitira cca 10000 turista)...ima trg.Kiwi koja u skl.ima tabakeriju  sa cigarilosima i lul.duhanom...nije pretrpano al ima  do desetak vrsta...najcesce aromatici..no zna se naletit i na nesto dobro..osobno znam gazdu..a kako sam u tom sportu nepunu godinicu...pokusat cu ga nagovoriti da prosiri asortiman...njima ugl.gravitiraju gosti kampa...no kako  nas ima nekolicina iz okoline(...znam tek pet,sest lulasa..)sto im nije neka utjeha..pa se i ne trude van sezone nabavljati duhan..inace drze poneku lulu,upaljace...i ost.asesore..
potom sam u Umagu naletio na jedan kiosk u samom centru iz DMa...imaju par aromatika...i to je to iz mog saznanja....ako ima jos netko ,mozda zna vise

leonhardy

• Istra
  • **
    Peče me jezik
  • 143
    • bellarte
« Odgovori #17 u: 31. Kolovoza 2017, 20:47 »
Upravo sam danas na trafici u Porecu gdje se inace opskrbljujem MB duhanima..slucajno zatekao interflameovog putnika..i ujedno se opskrbio sa plum cakeom...koji mi je toliko falio,..rekavsi mu da malo cesce obilazi Istru..jer eto ima nas koji kad ponestane arsenala postajemo neurozni.. :82:

pipeclubsi

• Slovenija
    Opečen mi jezik
  • 372
« Odgovori #18 u: 02. Rujna 2017, 22:21 »
ZaÅ¡to ne natjerate Tvornicu duhana Rovinj da počne da pravi duhane za lulu?! Da naprave tri četiri dobre mjeÅ¡avine, ima da zavladaju Balkanom, a možda i zauzmu djelić zapadnog tržiÅ¡ta. Posle ide Japan i Kina... samo stave slićicu Dubrovnika na pakung i zdravo, ima svi da kupuju. A za nepuÅ¡ače samo stave naljepnicu preko: "potpourri".  :lula14:
~~~ Aleš iz Maribora ~~~

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
« Odgovori #19 u: 03. Rujna 2017, 10:54 »
Koliko znam, TDR nikada nije radio duhan za lulu i sumnjam da bi im uspjelo...
Nekada davno bili su slavni po cigarama (naš car i kralj bio je veliki obožavatelj), pa kad su pokušali ponovo - bila je to katastrofa.

Možda bi Ličani iz Tvornice duhana Udbina mogli nešto probati, ali ne znam bi li mene slušali da im to predložim.

leonhardy

• Istra
  • **
    Peče me jezik
  • 143
    • bellarte
« Odgovori #20 u: 07. Rujna 2017, 20:51 »
Zar u Udbini ima tvornica..?

leonhardy

• Istra
  • **
    Peče me jezik
  • 143
    • bellarte
« Odgovori #21 u: 07. Rujna 2017, 20:55 »

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
« Odgovori #22 u: 08. Rujna 2017, 09:13 »
Nisam znao za taj pogonkooltura.hr
Eto, opet sam saznao nešto novo :)
Sad kada i to znam, mogu ovako na jednom mjestu sakupiti linkove gdje se može online pogledati ponuda i cijene duhana za lulu u Hrvatskoj.

Camelotov "Havana Cigar Shop" u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.
Koliko sam vidio, i trafika u Rijeci kod McDonaldsa ima istu ponudu.

Ovo je moj omiljeni "Cigar shop Cuba libre" u Zadru.

Pogon kooltura također ima online prikaz ponude (ali bez cijena).
Navedene duhane, i samo njih, prodaje i Daily Press (bivši Daily News) koji ima trafike/kioske svuda po Hrvatskoj. Naravno, u pojedinim trafikama na raspolaganju je uvijek samo mali dio navedenog.

Zanimljivosti radi, Satelit na svom webu još ima stari katalog (PDF) koji pruža pogled u prošlost i u kojem se može vidjeti kakve su duhane nekoć prodavali.
Nije navedeno od kada je taj katalog, no ako me pamćenje ne vara, ti duhani su bili u prodaji kod nas prije 5-6 godina.

A što se tiče TDU, Tvornica duhana Udbina je otvorena 2009. i proizvodi samo rezani duhan za motanje Zlatni dukat.

The Dude

Opečen mi jezik
  • 307
« Odgovori #23 u: 19. Rujna 2017, 21:24 »
BaÅ¡ bi bilo fora da imamo domaći duhan za lule, ajde ljudi aktivirajte se po tom pitanju  :1:

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
« Odgovori #24 u: 04. Studenoga 2017, 15:54 »
BTW na Internet Archive može se vidjeti kakvu smo ponudu duhana i po kojim cijenama imali u Zadru 2014., prije tri godine. :77:

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
  • Tko puÅ¡i, dobar je u duÅ¡i.
« Odgovori #25 u: 04. Studenoga 2017, 20:02 »
Kad sam posljednji put kupovao u HR, ovo i jesu bile cijene. Zar se to drasticno promijenilo?  :52:

Majka

• Vodice, HR
  • **
    Peče me jezik
  • 136
« Odgovori #26 u: 04. Studenoga 2017, 23:39 »
Nekad je i Petersona bilo...
“Well, it keeps my hands busy, and my mouth shut.”
-Exile

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
« Odgovori #27 u: 05. Studenoga 2017, 10:45 »
Kad sam posljednji put kupovao u HR, ovo i jesu bile cijene. Zar se to drasticno promijenilo?  :52:

Kod nekih duhana razlika u cijeni nije baš drastična, ali je i više nego primjetna. Npr. Borkum Riff i Mac Baren Scottish i Virginia su poskupili za 12-13%.
A kod nekih duhana razlika u cijeni zaista je drastična, npr. Skandinavik Mixture i Clan su poskupili za 40-45%.

BTW sada se spominje "porez na rizično ponašanje" od tri kune po kutiji cigareta, ali kažu da bi se primijenio samo na cigarete. Nekako ne vjerujem da se neće sjetiti i lulaše opaliti zbog "rizičnog ponašanja".

Evo, zanimljivosti radi, jedna usporedba cijena i raspoloživosti duhana sredinom 2014. i krajem 2017. u jednoj zadarskoj trafici.
Da ostane zabilježeno za budućnost :)

usporedba cijena duhana 2014. i 2017.

duhancijena 2014.  cijena 2017.
BORKUM RIFF Bourbon Whiskey, Cherry, Vanilla Cavendish, Original 50g   58 kn65 kn
MAC BAREN Mixture Scottish, Virginia No1 50g53 kn60 kn
MAC BAREN Navy Flake 50g60 kn74 kn
MAC BAREN Black Ambrosia 50g58 kn71.5 kn
MAC BAREN Original Choice 40g58 kn69.5 kn
SKANDINAVIK Mixture 50g44.99 kn62.5 kn
SKANDINAVIK Vanilla 50g49 kn59.5 kn
Clan 50g39.99 kn57.5 kn

Duhani kojih je bilo 2014. a sada ih nema

Elysee, Pergamon, ALSBO Vanilla, CELLINI Clasico, HOLGER DANSKE Black And Bourbon Luxury, MC LINTOCK Black Cherry, Wild Cherry 50g - 49 kn
MAC BAREN Cherry Ambrosia 50g - 58 kn
MAC BAREN Vanilla Cream 50g - 53 kn
PETERSON Gold Blend, Hyde Park, Irish Oak, Luxury Blend, Sherlock Holmes, Sweet Killarney 50g - 85 kn
PETERSON Special Vanilla/Plum/Nougat, Merry Christmas, Summertime 100g - 135 kn
PLANTA Golden Vanilla 40g - 42 kn
PLANTA MMVIII 100g - 100.63 kn
STANISLAW London Mixture, Sweet Secret 50g - 55 kn
SUPER VALUE Black Gold, Vanilla 42.5g - 42 kn
TOBACCO GALLERIA Almondine, Blue Note, Classic Vanilla, Fox & Hound, Midnight Smoke, Montego Bay, Night Cap 42.5g - 49 kn

Duhani kojih nije bilo 2014. a sada ih ima

ASHTON Artisan's Blend 50g - 95 kn
MAC BAREN Classic Loose cut 50g - 66.5 kn
MAC BAREN Virginia No1 100g - 111 kn
MAC BAREN Red Ambrosia 50g - 71.5 kn
MAC BAREN Dark twist Roll cake, Plumcake 100g - 135 kn
ROBERT MCCONNELL Glen Piper, Oriental, Red Virginia 100g - 170 kn
SAIL Black 50g - 62.5 kn
SAVINELLI Armonia, Aroma, Black Cavendish, Cavendish, English Mixture 50g - 95 kn
STANWELL Melange 50g - 59.5 kn

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
  • Tko puÅ¡i, dobar je u duÅ¡i.
« Odgovori #28 u: 05. Studenoga 2017, 18:46 »
Iscrpno napisano. Hvala ti na ovom updateu.
Å ta im predstavlja to rizično ponaÅ¡anje? Jel se sada tako zove odnos nepuÅ¡ača prema puÅ¡ačima?  :facepalm:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #29 u: 07. Studenoga 2017, 18:37 »
Peterson Gold Blenda je jedan od najboljih Petersona ikad (meni barem). Po Hrvatskoj sam ih ganjao po svim mogućim gradovima :1: Zadnji sam kupio u Opatiji pred par godina, od tad ga nigdje više nisam vidio. Šteta.
Keep it simple!