Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Vlastita evidencija o zalihi duhana

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
Vlastita evidencija o zalihi duhana
« u: 01. Rujna 2016, 18:24 »
Na koji način vodite evidenciju o duhanima koje imate na zalihi?
Imate li kakvu razrađenu metodu ili samo najprimitivniju tablicu?
Ja se nikada nisam previše zamarao time, tako da imam samo vrlo primitivnu tablicu u Excelu u koju upisujem samo koliko čega imam i koje sam duhane do sada isprobao.
Ovih dana sam malo guglao i tražio ima li negdje na webu neki predložak za detaljnije vođenje evidencije iz koje bi se mogli izvlačiti kojekakvi zanimljivi podaci i statistike, no nisam ništa našao.
Ili nisam dovoljno dugo tražio, ili se nitko ne zamara time.
Saznao sam za http://tobaccocellar.com/ no radije bih nešto off line

Ako ima netko razraÄ‘en neki dobar sistem evidencije, bilo bi lijepo da to podijeli sa svekolikom lulaÅ¡kom zajednicom  :lula1:

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
Odg: Vlastita evidencija o zalihi duhana
« Odgovori #1 u: 01. Rujna 2016, 20:53 »
Ja ne radim evidenciju odnosno odustao sam od nje jer ne mogu naraviti tako brzo zalihe koliko ih mogu brzo popušiti.
Sporost je vrlina.

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #2 u: 02. Rujna 2016, 11:04 »
Ranije sam imao svesku, potom se prebacio na Excel.
Sada u Excelu drzim samo tabelu onog sto sam pusio, tesko mi je da imam konstantan uvid u ono sto mi je na zalisi (suvise se brzo menja stanje nagore, retko na bolje).

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
  • Tko puÅ¡i, dobar je u duÅ¡i.
« Odgovori #3 u: 02. Rujna 2016, 17:35 »
slično je i kod mene. Evidenciju sam mislio voditi, no naprosto ne mogu jer prebrzo taj duhan ode. Ipak, volio bih samo napraviti jednu malu knjižicu recenzija svega što sam dimio. Lijenost me još uvijek sprječava da to započnem. K tome, neke bih sigurno morao ponovno uzeti i pušiti da se podsjetim.

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #4 u: 04. Rujna 2016, 11:07 »
Mislim da je ovdje jedino Grega ekspert za zalihe...  :15:
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
« Odgovori #5 u: 04. Rujna 2016, 12:07 »
Mislim... rado bih imao neku evidenciju iz koje bih mogao izvlačiti npr. tjedne, mjesečne ili godišnje statistike koliko sam čega popušio, koliko me to koštalo, gdje sam što nabavio i slično.
Čak mi ne bi bilo preteško to napraviti, ali bojim se da bi taj trud bio uzaludan jer sam prilično siguran da bih bio previše lijen redovito upisivati sve potrebne podatke.
Pa rekoh, ako netko već ima gotovo nešto razrađenije od onoga što ja imam... ali čini se da su svi jednako lijeni kao i ja :nezna:

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #6 u: 04. Rujna 2016, 14:10 »
Mislim... rado bih imao neku evidenciju iz koje bih mogao izvlačiti npr. tjedne, mjesečne ili godišnje statistike koliko sam čega popušio, koliko me to koštalo, gdje sam što nabavio i slično.
Čak mi ne bi bilo preteško to napraviti, ali bojim se da bi taj trud bio uzaludan jer sam prilično siguran da bih bio previše lijen redovito upisivati sve potrebne podatke.
Pa rekoh, ako netko već ima gotovo nešto razrađenije od onoga što ja imam... ali čini se da su svi jednako lijeni kao i ja :nezna:
Ja upravo iz gore navedenih razloga ne želim voditi evidenciju. Još mi samo treba da vidim koliko na godišnjoj razini trošim na duhan, čistače, filtere i lule. Želim ja da mi to i dalje bude hedonizam odnosno da neopterećen uživam u dimu lule.
Sporost je vrlina.

pipeclubsi

• Slovenija
    Opečen mi jezik
  • 372
« Odgovori #7 u: 14. Rujna 2016, 20:05 »
Ja sam sve vrečice i limenke čuvao godinama. Bilo je interesantno pogledati tu hrpu svakakvih imena ali na poslijetku sam sve bacio, jer ne vidim više smisla to čuvati. Više me interesuju nove stvari, nova iskustva.
~~~ Aleš iz Maribora ~~~

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
« Odgovori #8 u: 15. Rujna 2016, 17:43 »
Ja još uvijek čuvam po jednu praznu vrećicu/limenku svakog duhana kojeg sam kupio. :82:
Na početku lulaškog staža bilo mi je važno da ta zbirka praznih vrećica bude što veća pa sam kupovao bilo što, samo da bude nešto što nemam u zbirci.
Danas me sram kad pomislim što sam sve pušio :facepalm:

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
« Odgovori #9 u: 16. Rujna 2016, 21:30 »
Iz tog mi je razloga drago da to nisam čuvao. No opet mi je drago kad mogu neku limenku od 100 gr. dati nekome ako mu treba za šarafe, dugmad i sl.

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #10 u: 18. Rujna 2016, 19:15 »
Iz tog mi je razloga drago da to nisam čuvao. No opet mi je drago kad mogu neku limenku od 100 gr. dati nekome ako mu treba za šarafe, dugmad i sl.

Ja ih nemilice trosim za vizitke, sarafe, sve moguce sitnice...
« Zadnja izmjena: 19. Rujna 2016, 10:46 od Karlo »
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #11 u: 28. Rujna 2016, 18:43 »
Ja isto koristim Excel. Najbitnije mi je vidjet koliko imam nekog duhana da znam poručit ili ne a druga stvar koja me najviše interesira je koliko su limenke stare.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
« Odgovori #12 u: 29. Rujna 2016, 17:47 »
Moram priznati da to nije loša stvar: imati statistiku takve vrste. No s druge strane, u tom sam dosta fleksibilan, i nemam baš zalihe Greginih omjera pa lakše uvidim čega mi fali.