Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Nema više duhana ni iz EU

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
  • Tko puÅ¡i, dobar je u duÅ¡i.
Odg: Nema više duhana ni iz EU
« Odgovori #15 u: 05. Listopada 2016, 21:10 »
Nego, zaboravih te pitati. Hoće li on potpuno gasiti proizvodnju, ili to vrijedi samo za online EU kupovinu?

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #16 u: 05. Listopada 2016, 21:47 »
Proizvodnja ostaje, samo svoj webshop će zatvorit.
Meni osobno je najveći problem u tome što neću moći više kupovat bez poreza DRUGIH duhana koje je on do sad prodavao. HU blendove će mi Hans moći još uvijek prodavati.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
« Odgovori #17 u: 05. Listopada 2016, 21:54 »
Ništa stari, tu smo i jedni za druge. Kad šta bude trebalo, javiš i riješit ćemo to drukčije, od ruke do ruke. :)

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
« Odgovori #18 u: 25. Rujna 2017, 22:02 »
Ekipa,
zna li netko kako je konkretno riješena privatna pošiljka duhana unutar EU članica?
Konkretan primjer: Htio bih poslati duhan za HR iz DE, a ne znam oporezuje li se takva pošiljka. Ovo ću svakako ovih dana provjeriti u lokalnoj pošti, ali me zanima ako imate kakvih iskustava da podijelite.
Hvala!  :lula11:

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
« Odgovori #19 u: 26. Rujna 2017, 09:01 »
Legalno je to riješeno kako piše na http://piperson.org/savjeti/uvoz-duhana.php

Nema carinskog nadzora nad pošiljkama iz zemalja članica EU.
Po Zakonu o trošarinama, fizička osoba smije uvesti najviše 1 kg duhana. Uvoz duhana za pušenje u količini do 1 kg smatra se uvozom za osobne potrebe i na to se ne plaća ni carina ni trošarina.
Primanje pošiljke koja sadrži više od 1 kg duhana je prekršaj i kažnjava se po zakonu novčanom kaznom od 3.000 do 100.000 kuna. Dakle, ako pošta (HP) primi paket teži od 1 kg, a na paketu piše da je unutra duhan - najebat ćeš. U svim ostalim slučajevima nitko neće pitati što je u paketu i ništa ne ide na carinu.

Njemački zakoni su sigurno isti. No svejedno nije loše raspitati se pa javiti što kažu u lokalnoj pošti :)

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
« Odgovori #20 u: 26. Rujna 2017, 11:34 »
Hvala Karlo.
Iskreno, poznato mi je Å¡to se tiče unosa duhana iz jedne u drugu zemlju članicu, tj. u slučaju kad sam unosiÅ¡. Jedino me malo buni ovo s poÅ¡iljkama. Hvala na informaciji! - I ja ću se raspitati ovdje.  :61: