Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Å to radite s ostacima duhana

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
  • Tko puÅ¡i, dobar je u duÅ¡i.
Å to radite s ostacima duhana
« u: 27. Veljače 2017, 01:10 »
Što radite s duhanom kojeg nakon posljednjeg punjenja ostane tek za pola lule? - Dimite li to onda tako, napola napunjeno ili možda pomiješate s kojim drugim duhanom?
Upravo dimim posljednje komadiće SG Navy Flakea pomiješanog sa Sweet Latakijom. Tako ponekad upotrijebim posljednje, nedovoljne za jednu čitavu lulu, komadiće različitih duhana.
Moram priznati da me čarolija svaki put ugodno iznenadi.  :lula14:

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
Odg: Å to radite s ostacima duhana
« Odgovori #1 u: 27. Veljače 2017, 15:51 »
Zanimljivo pitanje. Izdvojio sam ga kao novu temu...
Sad i mene zanima što drugi misle o tome.

Kada mi ostane manje od pola lule neizgorjelog duhana, uvijek mi je žao baciti ga. Pogotovo ako je riječ o nekom skupljem duhanu. Takve ostatke skupljam i popušim kad sakupim takvih ostataka dovoljno za jednu lulu.
Obično je to zanimljivo iskustvo, kada se svaka dva-tri dima mijenjaju okusi, no ponekad je takva mješavina katastrofalno loša.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #2 u: 27. Veljače 2017, 16:03 »
Ako je neki mirisom dobar i dominantan duhan, pomijesam ga s nekom laganom i neutralnom virginijom.
A ao je neki lagani duhan, poigram se i obogatim ga necim dominantnijim.
U oba slucaja bi se moglo reci da zapravo razvodnjavam dominantnije arome.
Keep it simple!

Pavao

• Rijeka
  • *
    Bijeli zubi
  • 44
  • Lula je način života
    • HKTV
« Odgovori #3 u: 28. Veljače 2017, 07:54 »
Dobro otvorena tema. Ja stavljam, koji puta, onoliko novog duhana koliko mi je potrebno za punu lulu ne gledajući kao Dotter koji je to duhan, no nastojim prije nego što dođem do kraja pakovanja duhana rasporediti duhan tako da mi dostiže točno onoliko koliko mi je potrebno za zadnju lulu toga duhana.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #4 u: 28. Veljače 2017, 12:16 »
Uglavnom, imam par otvorenih kutija, pa kad su pri kraju ostatke stavim u jednu i to je to, a ako je samo jedna pri kraju, ostatak stavim u novo otvorenu...ali nema opasnosti, sve su mijesavine latakijske, pa nema neugodnih iznenadjenja.

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #5 u: 02. Ožujka 2017, 18:52 »
Ako je neki koji osobito volim, popusim tu polovicu lule samu. A ako je nesto drugo u pitnju, ostavim sa strane i pomesam sa necim sto bi mozda leglo. Tako sam par puta dobio lepe kombinacije koje su bile cak meni i bolje od originala.

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
« Odgovori #6 u: 02. Ožujka 2017, 23:27 »
Sve Å¡to sam čuo od vas, mogu potvrditi. Ima duhana koje baÅ¡ volim i koje znam pripaliti čak i kad ih nema za cijelu lulu. Katkad opet gledam Å¡to ću pomijeÅ¡ati, iako je i u mene uglavnom sav asortiman latakijske vrste. Ponekad ostatke nekog virginijskog blenda pomijeÅ¡am s latakijom itd. U svakom slučaju, rezultati me iznenade; par puta se dogodilo da je bilo sjajnih kombinacija, no iskreno nisam sve to upamtio za neke buduće slične situacije.  :52:

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
« Odgovori #7 u: 03. Ožujka 2017, 14:10 »
par puta se dogodilo da je bilo sjajnih kombinacija, no iskreno nisam sve to upamtio za neke buduće slične situacije.  :52:

Kvragu! A baš sam mislio otvoriti novu temu i pitati ima li tko recept za vlastitu čudesno dobru mješavinu :82:

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
« Odgovori #8 u: 03. Ožujka 2017, 17:41 »
Hehe, a možda netko i ima zapisanu kombinaciju. No evo, za ubuduće, nek se zna! Otvaraj temu pod imenom Recepti. Neke su mi doduše kombinacije odavde već poznate i nisu tajna, npr. ona od Sporog, to je po meni doista jedna odlična mješavina latakije s... latakijom. Haha...