Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Takmičenja u pušenju

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
Takmičenja u pušenju
« u: 01. Travnja 2017, 11:36 »
Ima li netko sa foruma iskustva sa takmičenjima u dugom pušenju (vidi ovdje: Pravila za međunarodno takmičenje u pušenju lule (za dame i gospodu))?
Ideja o pušenju lule kao sportskoj disciplini baš se ne slaže s mojim poimanjem lulaštva...

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
  • Tko puÅ¡i, dobar je u duÅ¡i.
Odg: Takmičenja u pušenju
« Odgovori #1 u: 01. Travnja 2017, 15:14 »
Pravo da ti velim, ni meni se to baš ne uklapa u ono što je bit lulaštva.
Ipak, zanimljivo mi je ovo pročitati budući da sam o tome samo nešto površno znao.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #2 u: 01. Travnja 2017, 17:46 »
Ne slazem se s ovim aspektom pusenja lule, ali ocito je da ih ima mnogo kojima se to svidja. Uglavnom, pravila se mijenjaju cesto, a koliko se sjecam u lulu idu 3 gr duhana, ima se na raspolaganju tri sibice, od kojih se mislim druga mora zapaliti u odredjenom vremenu ( u prvih deset minuta, ako se ne varam). To je barem bio novitet, jer se druga prije mogla zapaliti kad se to kome prohtjelo. Jedno vrijeme svjetski rekorder bio je C. Cavicchi vrsni talijanski pipemaker, a njegova supruga takodjer se okitila tom titulom. Lule su za sve takmicare iste, nove, obicno od istog proizvodjaca, a placaju se upisninom za "turnir". On zavrsava za onog kojemu se ugasi lula, a isti dize ruku i obavjestava suca da je ostao bez dima. Ako sudac posumnja da se neko sverca, ovaj mora pokazati da li mu je lula upaljena ili ne. Naravno, nitko ne zeli ispasti nefer, ali ima i toga. :facepalm:

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
« Odgovori #3 u: 02. Travnja 2017, 09:06 »
Ako sudac posumnja da se neko sverca, ovaj mora pokazati da li mu je lula upaljena ili ne. Naravno, nitko ne zeli ispasti nefer, ali ima i toga. :facepalm:
Natjecatelji se dijele na manje grupe, do najviše deset učesnika i svaku grupu nadgleda jedan ili više stjuarda (sudaca). Ako stjuard primijeti da je netko povukao iz lule, a nije ispuhnuo dim ni prijavio ugašenu lulu, ili da uopće ne poteže iz lule, može zahtijevati od natjecatelja da povuče dim iz lule. Ako ne uspije ispuhnuti dim diskvalificira se. Dakle, nema varanja u smislu da netko postavi svjetski rekord držeći pet sati ugašenu lulu u ustima.

Nisam vidio takvo natjecanje. Masovno lulaško druženje izgleda zanimljivo, ali mene od toga odbija već onih 5 minuta pripreme duhana i punjenja lule gdje treba sortirati duhan po veličini i pri punjenju lule paziti na orijentaciju duhana kako bi se izvukla koja minuta više. A kamoli da mi netko štopa vrijeme i prati svaki dim koji povučem.

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #4 u: 02. Travnja 2017, 12:15 »
Lično se se slažem sa ovim takmičenjima, jer je pušenje lule za mene uživanje, a ne sport.
No koliko ljudi, toliko ćudi.

Pavao

• Rijeka
  • *
    Bijeli zubi
  • 44
  • Lula je način života
    • HKTV
« Odgovori #5 u: 02. Travnja 2017, 19:02 »
Mene koji puta povuče želja da si sam mjerim vrijeme pušenja sa što manje paljenja i to zbog što dužeg uživanja u pušenju a nikako zbog takmičenja. Gledao sam malo koji je rekord u pušenju i koliko se puta smije pripaliti nanovo lula, samo zbog toga da vidim da li ja dobro punim i palim lulu. Kad sam pročitao da se na takvim takmičenjima sortira duhan te pazi na orjentaciju i veličinu kod punjenja prođe me volja. Načelno se ne slažem sa ovakvim načinom uživanja u pušenju lule ali koliko ljudi toliko ćudi.