Kako nas ima na forumu koji se bavimo tim sportom ili disciplinom, kako kome odgovara, evo otvorio bih temu s mojim zadnjim strelicarskim dogodovstinama. U subotu sam prvi put nastupio na jednom hunter and field turniru. Za neupucene, radi se o gadjanju na otvorenom, preciznije u sumi, dakle teren je raznolik, a mete su razlicite velicine (20,40,60,80cm), kao i udaljenosti. U kategoriji "field" znaju se udaljenosti, dok se u "hunteru" ne znaju. Vrlo uzbudljivo i tehnicki vrlo zahtijevno takmicenje, osobito kad se gadja sa strmine, ili kad su mete visoko ili nisko postavljene. Maksimalna udaljenost za goli luk je 50m. Kao prvi objektiv koji sam si postavio, bio je da ne izgubim ni jednu strijelu (easton ACE kosta cca25 eura) i da realiziram 200 bodova. Uspio sam i u jednom i u drugom, i ostvario upravo 200 bodova, sto je bilo sasvim dovoljno za posljednje mjesto. Za razliku od dvoranskih turnira ovo je sasvim nesto drugo i za mene je maksimalno sto strelicarstvo moze pruziti. Probat cu jos 3D,premda je dosta slicno ovome, samo sto su tamo u pitanju razlicite zivotinje, naravno od spuzve.