Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Dunhill Flake

ZÅ IÅ A

• Kostrena
  • *
    Bijeli zubi
  • 2
Dunhill Flake
« u: 08. Veljače 2018, 09:31 »
Dobar dan svima...
Kao novi clan, premda vec neko vrijeme obozavam lulu, nisam do sada pusio flake duhane.
Nedavno sam kupio Dunhill Flake, koji mi se zaista sviđa, no precesto mi se gasi lula a to me malo smeta.
Dali je to stoga sto je flake nesto vlazniji ili postoji jos neki razlog.
Pokusao sam na sva tri nacina puniti lulu...najbolje mi se nekako pokazalo punjene izrezanim flakom na sitne kockice, ali i tada je gorio slabije nego klasicno rezanimduha....

Hvala na savjetu i pozdrav svima...
Z.Å IÅ A

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
  • Tko puÅ¡i, dobar je u duÅ¡i.
Odg: Dunhill Flake
« Odgovori #1 u: 08. Veljače 2018, 17:47 »
To može da zavisi od mnogočega. Glavni je problem - rekao bih - ukoliko se lula krivo napuni pa se cirkulacija zraka začepi flakeom; možda je prekrupno isjeckan pa ga je teško održavati zapaljenim. Može naravno biti i to da je prevlažan, mada ja još nikada nisam imao problem s paljenjem radi toga.
Evo malog savjeta: Gledajte da ne nabijete previše duhana na dno žarnice, a pri vrhu, u zadnjem usipanju duhana, usitnite flake malo više kako bi se bolje zapalio. Iskustvo mi govori da dobro pripaljena lula bez problema izgori do kraja, ukoliko je dobro zapaljena.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #2 u: 11. Veljače 2018, 12:01 »
S flejkovima ima mnogo nacina kako ih se moze usitniti, kako i koliko prosusiti i kako ih i kojim tempom pusiti. Jednostavno moras naci svoj nacin za odredjeni flake duhan. Ali kad ga nadjes gustati ces na maksimum, vidjet ces.
Keep it simple!

Majka

• Vodice, HR
  • **
    Peče me jezik
  • 136
« Odgovori #3 u: 16. Veljače 2018, 22:28 »
Izmrvi ga medju dlanovima u "ready rubbed" formu i napuni lulu klasicnom metodom, ali svaki put pritisini lagano, i kad tampas, neka tamper samo ide dole mrvicu vise nego ga gravitacija spusti... Probaj tako...
“Well, it keeps my hands busy, and my mouth shut.”
-Exile