Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Prvo pušenje lule

dodo

• *
    Bijeli zubi
  • 12
  • osobni tekst
Prvo pušenje lule
« u: 14. Kolovoza 2018, 13:54 »
kako u životu ništa ne ispadne kako planiram, tako je bilo i s ovim.
planirao sam za prvu lulu nabaviti kukuruznu a za prvi duhan Mac Baren scottish blend mixture.
a lula koju sam nabavio je Mr. Brog No.51 "Amigo" to je bent billiard sa ravnim dnom tako da je samostojeća , a duhan je Mac Baren "Classic" loose cut, to je aromatik koji je mijenjao ime, prije se zvao "Vanilla Cream".

primjetit ćete da je na slikama usnik lule okrenut u krivo, prema gore, a trebao bi bit prema dolje (početničke greške).
to sam prije pušenja ipak ispravio i okrenuo usnik na pravu stranu.
duhan sam ostavio dan ipo na zraku da se suši jer kad je došao imao sam dojam da je prevlažan, i preselio ga u teglu.

prvo pušenje nije dobro prošlo, lulu sam napunio do malo više od pola i nisam uopće nabijao duhan.
ugasila mi se dobrih desetak puta.
zatim sam malo proučavao kako gori i shvatio da je to loose cut duhan i da ga trebam malo nabiti jer je sam po sebi krupan i rastresen i nejednako gori.
to sam i učinio, i bilo super, lula se ugasila samo jednom na početku i lijepo gorila dobrih pola sata.
ovaj duhan ima lijepu aromu ako se uvlači polako iako mi se ne sviđa baš aftertaste i volio bih da je aromatičniji.
pušio sam bez filtera, sljedeći put ću probat sa filterom tako da vidim kako je.
način na koji sam pušio je isti kao kad sam pušio cigarete, ja se volim igrati s dimom, katkada recirkuliram dim i znam ga prebacivati iz usta u nos, i izdisati kroz nos.
malo sam pretjerao s tim i mala količina je svakim uvlačenjem završila u plućima.
tako da me je malo zamantalo ali nije bilo previše neugodno.

u svakom slučaju, to su početničke greške, kad se malo ušemim bit će to ok.
lula mi se sviđa, dizajn mi je super, samostojeća je što mi je bitno jer mogu je u bilo kojem trenu odložit na stol.
lijepo mi leži u ruci, i ide prema ustima pod savršenim kutom.
pušim rijetko, možda jednom svakih par dana tako da ću razmislit o kupnji još jedne za rotaciju.
iako mi možda ne treba, već razmišljam da si nabavim jednu pokericu od vrijesa.
sve u svemu, probao sam, za mene je i veselim se budućnosti s lulom.

Majka

• Vodice, HR
  • **
    Peče me jezik
  • 136
Odg: Prvo pušenje lule
« Odgovori #1 u: 15. Kolovoza 2018, 09:57 »
Skuziti ces sam da nije punjenje lule "po školski" sveto pismo. Ovisi o rezanju duhana, vlaznosti, etc. Cekaj da se dokopas flakeova, coina i plugova! :) Mene je to cijelo istrazivanje zabavljalo, i sad nakon 3 godine i dalje puno toga ostaje za otkriti... Pazi malo na uvlacenje dima u pluca, dobro je dok dimis vanilije, ali kad zapalis primjerice Petersonov 3p plug, nece ti biti svejedno, zato moj savjet, kocka dobre cokolade sa strane, da spasi od nikotinskog kicka! Gustaj!
“Well, it keeps my hands busy, and my mouth shut.”
-Exile

leonhardy

• Istra
  • **
    Peče me jezik
  • 143
  • život je lijep, sa lulom joÅ¡ ljepÅ¡i
    • bellarte
« Odgovori #2 u: 15. Kolovoza 2018, 22:50 »
Ako nastavis sa lulasenjem kupit/nabavit/ ces ih jos...mislim da nema lulasa koji je stao na jednoj,dvije,tri.....ako cemo "školski"da lula ima svoj odmor i rotaciju....trebale bi ti bar četiri..no to opet ovisi koliko dnevno skuriš...u svakom slucaju..pripremi neku kutiju,ormar/ić...trebat će ti..što za lule,duhane,pribor...itd,itd...kad sam ja poceo..prije tri godine..mislio sam ..ajd uzet cu jednu..pa jedan duhancić..nek se nađe....no kad sad pogledam kutije i kesice(od svakog nabavljenog novog i neisprobanog duhana izrežem dio naziva ili etiketu..da znam sta mi je sve proslo kroz lule!)..nakupilo su tu ohohoj toga...a kad to pretvoris u novac(čitaj-dim!)..skoro da te zaboli glava..napose ako nikad nisi bio pušač,uopće..kao ja npr... :facepalm: :38:

dodo

• *
    Bijeli zubi
  • 12
  • osobni tekst
« Odgovori #3 u: 16. Kolovoza 2018, 13:39 »
hvala na savjetima,

evo već sam na 3. pušenju i neke stvari su mi sad jasnije.
shvatio sam da mi se ne sviđa ovaj duhan koji sad pušim, Mac Baren "Classic"
prvih nekoliko dimova ima lijepu aromu koja se zatim izgubi, tek se tu i tamo javi u tragovima na pola lule.
peče za jezik, i ne samo za jezik nego i kompletno usta, a pušim polako.
ostavlja prejak duhanski okus u ustima, gori sporo i ne gasi što je dobra stvar, a loše je što žar oslabi jako brzo i onda treba pućkat dobrih 5-6 puta prije nego zadimi dovoljno za jedan polagan dugačak dim.
duhan je prejak nikotinski, i danas sam baš pazio da ne udahnem ni malo i opet me zamantalo.
sad namjeravam nabavit Borkum Riff mixture with Cherry Cavendish.
po recenziji je upravo ono što tražim, veoma blag, nema oštrinu u ustima, sladkast i ugodna room nota.

danas sam zapalio na plaži, u najvećoj gužvi i nitko nije niti pogled uputio što je super.
istina bio sam okružen samim strancima.
pomalo, korak po korak...

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #4 u: 16. Kolovoza 2018, 14:18 »
Uzivaj u svakom koraku otkrivanja ovog lijepog hobija. Pijuckanje bilo cega, dok pusis, uvelike pomaze da te nikotin ne bubne prejako.
Keep it simple!