Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Upravo pušim...

No.1

Odg: Upravo pušim...
« Odgovori #165 u: 24. Veljače 2009, 00:40 »
Amphora Full Aroma
MB Golden Ambrosia
MB Cherry Ambrosia :61:

charlie

« Odgovori #166 u: 24. Veljače 2009, 01:11 »
Sillem's Green, uz čašicu Glennfidish-a, dok brčkam po forumu.
Nabavio ga u subotu kod g. Dreiera, odličan. Samo što je skup kao sto :64:(27,90€/100 gramska doza).

No.1

« Odgovori #167 u: 24. Veljače 2009, 01:43 »
Pa vredi li bar tih para???  :57:

charlie

« Odgovori #168 u: 24. Veljače 2009, 01:52 »
Što je - je. Vrijedi. Evo, baš sam napunio drugu lulu sa njim. Georg Jensen Ahat, bez filtera. Da vidim, ima li razlike.

No.1

« Odgovori #169 u: 24. Veljače 2009, 02:00 »
Ja baÅ¡ guÅ¡tam Amphoru  :61:

pipeclubsi

• Slovenija
    Opečen mi jezik
  • 372
« Odgovori #170 u: 24. Veljače 2009, 08:18 »
Dali je tko probao Sillem's Black? G. Dreier ga nje mogao prehvaliti a u piksni miriše stvarno fino.
~~~ Aleš iz Maribora ~~~

charlie

« Odgovori #171 u: 24. Veljače 2009, 10:02 »
Probao sam Sillem's Black, koji dosta podsječa na njihov Linea Epoque Antique, samo što ovaj nema latakiju kao Black. Sastav mu je: latakia, crni cavendish, burley i virginia. Na početku zaznajemo alarm u nosu, jer je sladko, sladko, sladko...ali brzo se zaznaje burley i sirijska latakija.
Njegova aroma u cijelini nije jaka, ali se osječa u mješavini mirus sastavljen iz mišunga cimeta, amareta, klinćića i dosta opazna citrusova nota.
U usporedbi sa ostalim aromatima, black zbog prisustva latakie odražava zreliju notu i iako ima u sebi cavendisha, prema kraju pšenja ne ostavlja onaj neugodan ukus po zapaljenom šečeru. Black djeluje šlagasto, puno i sviježe, a meni se najviše dopao u Božično vrijeme uz čašu dobrog kuhanog vina.
Svakako duvan, koji se isplati probati, a pošto je u njemu vrlo dobra latakija, koja odlično dopunjuje mišung, preporučio bih ga i onima, koji ne vole latakiju.

A g.Dreier za svoje cijene hvali ama baš sve, iako ga imam na sumu, da nije baš sve što nudi probao i da više preporučuje iz trgovačkog smisla, u čemu je odličan. Zna "okrenuti" mušteriju.
Eto, mene je jednom (u stvari tri puta: prvi put, zadnji put i nikada više) namamio na BC Exotic, jedinu lulu, koju sam u svim tim godina izgorio. Ali o tome tu nije mjesto.

Moja prporuka: za kušati, ali pripaziti na cijenu. Kod njega je užasno skup i skoro me šlag, kad sam vidio, da "moj" Behrend nudi isti duvan za skoro pola cijene od Dreiereve!

charlie

« Odgovori #172 u: 24. Veljače 2009, 12:38 »
Iduči put, kad budem išao po Petersonku koju sam dao u poravak, donijet ču mu cjenovnik Behrenda. Jednom sam mu donijo cijene od Heinricha, i bez muc mi je dao robu za istu cijenu (50% manje). Ima da ga..... :74:

lulce

• Beograd. Srbija
    Opečen mi jezik
  • 305
« Odgovori #173 u: 24. Veljače 2009, 19:42 »
Amphora - Full aroma.  :61: Full pleasure  :36: Jedino mi frka sto je Charlie napisao da za ovaj duvan znaju samo starci.  :38:

charlie

« Odgovori #174 u: 24. Veljače 2009, 21:15 »
Točno tako Bayro, točno tako sam mislio. Eh, mladosti naše.....da se mogu vratiti unazad, isto bih radio. Amphora, početak ljubavi, čekanje na duvan, za=bancije oko nabavke, ma sve u svemu, bilo nam je donekle i ljepše nego danas početnicima.

charlie

« Odgovori #175 u: 24. Veljače 2009, 21:49 »
Eh, onda je bilo.........nekako ovako:  :88: :105: :70: :67: :72:

lulce

• Beograd. Srbija
    Opečen mi jezik
  • 305
« Odgovori #176 u: 25. Veljače 2009, 20:12 »
HH - Larry's blend. Prva poslepodnevna lula bio je Abingdon od G.L. Pease-a. Uzeleo sam se latakije pa sam prvo popusio jednu lulu abingdona iz moje eksperimenatalne lule a sada sam napunio do jedne trecine moju "lulicu"(industrijski dimnjak) i poceo sa upusavanjem.  :61:

shegi

• Beograd
  • *
    Bijeli zubi
  • 72
« Odgovori #177 u: 25. Veljače 2009, 20:18 »
HH - Larry's blend, posle mesec dana isčekivanja stigao je  :36:  u moju lulu  :109: Å¡ta viÅ¡e reći!!!  :61:

petar

• *
    Bijeli zubi
  • 90
« Odgovori #178 u: 25. Veljače 2009, 22:31 »
upusavam novu Creanicu sa Celavim...jos sam na 1/3 ali stvarno se pusi izvanredno! :61:

charlie

« Odgovori #179 u: 26. Veljače 2009, 11:38 »
Danas sam dobio paket i u njemu moja mješavina, ovog puta bez dodatnih aroma, čisti duvan. Pušim, pušim, pušim....pa dobiču još šta znam što na pljučima.
Uz to su bile i dvije lule, a duvana sam nabavio malko više, pa kad se sretnemo, donječu i onda: gušt, kritike, zmrdivanje.....ovog puta dodao sam i 2% latakije i stvarno je drugi ukus. Eh, ja i latakija..... :69: ma ima izgleda, da je polako čak i zavolim... :83: