Probao sam Sillem's Black, koji dosta podsjeÄa na njihov Linea Epoque Antique, samo Å¡to ovaj nema latakiju kao Black. Sastav mu je: latakia, crni cavendish, burley i virginia. Na poÄetku zaznajemo alarm u nosu, jer je sladko, sladko, sladko...ali brzo se zaznaje burley i sirijska latakija.
Njegova aroma u cijelini nije jaka, ali se osjeÄa u mjeÅ¡avini mirus sastavljen iz miÅ¡unga cimeta, amareta, klinćića i dosta opazna citrusova nota.
U usporedbi sa ostalim aromatima, black zbog prisustva latakie odražava zreliju notu i iako ima u sebi cavendisha, prema kraju pÅ¡enja ne ostavlja onaj neugodan ukus po zapaljenom Å¡eÄeru. Black djeluje Å¡lagasto, puno i sviježe, a meni se najviÅ¡e dopao u BožiÄno vrijeme uz ÄaÅ¡u dobrog kuhanog vina.
Svakako duvan, koji se isplati probati, a poÅ¡to je u njemu vrlo dobra latakija, koja odliÄno dopunjuje miÅ¡ung, preporuÄio bih ga i onima, koji ne vole latakiju.
A g.Dreier za svoje cijene hvali ama baÅ¡ sve, iako ga imam na sumu, da nije baÅ¡ sve Å¡to nudi probao i da viÅ¡e preporuÄuje iz trgovaÄkog smisla, u Äemu je odliÄan. Zna "okrenuti" muÅ¡teriju.
Eto, mene je jednom (u stvari tri puta: prvi put, zadnji put i nikada više) namamio na BC Exotic, jedinu lulu, koju sam u svim tim godina izgorio. Ali o tome tu nije mjesto.
Moja prporuka: za kušati, ali pripaziti na cijenu. Kod njega je užasno skup i skoro me šlag, kad sam vidio, da "moj" Behrend nudi isti duvan za skoro pola cijene od Dreiereve!