Pušim HU-ov
Daddy Gefftl iz serije United Passion. Odabrao sam ga iz razloga Å¡to je napravljen i iz jednog udjela ciparke. Uz Black Cavendish, Darkfired Kentucky, ciparka je i treća vrsta koja Äini ovu - ko Ä‘avo - tamnu mjeÅ¡avinu. Dodano je neÅ¡to i arome, onako cvjetni intezivne koja mene donekle podsjeća i na gorku koru naranÄe. Miris je Äak i pretjerano intenzivan za jednog latakijca, no koji se to duhan ocjenjuje po mirisu?! Uostalom, davno sam si dao zadatak da ću probati gotovo svaku Hansovu mjeÅ¡avinu.
Uglavnom... duhan je to koji vrlo dobro, smireno i kontinuirano gori, ne tražeć' pretjeranu pažnju oko održavanja. ÄŒini se kako je karakterno samodovoljan. Okus je intenzivan, no ne aromatiÄno nego uglavnom u tome da prevladava taj engleski Cavendish koji Äitavo vrijeme daje tu ugodnu, tipiÄno slatkastu notu. ÄŒini mi se da je to karakteristika svih engleskih cavendish mjeÅ¡avina. Kentucky i Latakia ga ipak dosta uozbiljuju, zaÄinjuju, daju mu težinu i oduzimaju prvi dojam da je ženskast i odviÅ¡e nježan.
Drugim rijeÄima,
Daddy Gefftl je dobri tatica; nježan i snažan, slatkast i paprenast, lagan i težak - sve u isto vrijeme.
I sve ono što bi muškarac kao džentlmen i trebao biti, zar ne?