Gledao sam nedavno filmić o znanstveniku Ivanu Havelu (brat predsjednika Havela) sa ÄeÅ¡ke televizije
https://www.ceskatelevize.cz/porady/874586-gen/218562261300004-ivan-m-havel/i u 11:10 se vidi kako puni lulu.
Ono Å¡to je meni zanimljivo je da pri punjenju lule skida usnik i u vrat lule ugura ÄistaÄ.
Ne znam jel to neÅ¡to uobiÄajeno, al ja to prvi put vidim.
Pretpostavljam da to radi zato da mu ne bi sitni komadići duhana zaÄepili kanal.
Ne pada mi na pamet neki drugi razlog.
Å to se mene tiÄe, to nema puno smisla.
U rijetkim sluÄajevima da mi se kanal zaÄepi pri punjenju lule, prije nego ju upalim, jednostavno skinem usnik i iglom lulaÅ¡kog alata probijem rupu.
U sluÄaju da se kanal zaÄepi tijekom puÅ¡enja, onda ima drugi naÄin da se probije.
Prije sam to radio pomoću ÄistaÄa kroz usnik, a sada uz ÄistaÄe držim jednu tanku plastiÄnu žbicu koju koristim u baÅ¡ te svrhe.
Tanka plastiÄna ž(b)ica je dovoljno kruta da može probiti kroz kanal, dovoljno savitljiva da proÄ‘e kroz svaki usnik, i puno tanja od ÄistaÄa tako da se to može obaviti brže i lakÅ¡e.
Možda bi ovo još nekome bilo korisno, pa bi trebalo ići pod temu "Tips and tricks"...
Uglavnom, jel nekome poznat taj naÄin punjenja lule gdje se pri punjenju lule skida usnik i u vrat lule ugura ÄistaÄ?