Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Tomislav - Zagrebačka pivovara

marko

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 80
Tomislav - Zagrebačka pivovara
« u: 22. Siječnja 2009, 01:27 »

Pivo dolazi u pakiranju od pola litre, uglavnom, nekada se zna naći i u manjim pakiranjima, ali uglavnom na sumnjivim mjestima gdje vam muškost dolazi u pitanje, inače slika je stara i proizvod je redizajniran u zadnjih nekoliko mjeseci, sada je dizajn puno lošiji, proizvodjač je isti, a okus - nikad bolji.
Pivo je jako, puno, bogato, jedino rvacko - s pjenom, osvaja na prvu, ljulja već na - drugu, moguće zbog jačine od 7,3% alkohola.
Prva trećina čaše je čisti hmelj bez dodataka pšenice ili čega takvog nepotrebnog, sa laganom notom nečastivog, puni okus se oslobadja drugom trećinom dok se tek zadnjom trećinom dolazi do zaključka da je potrebno još jedno, inače je taj osjećaj zatomljen do te treće trećine.

Nije ranojutarnje pivo, više ga preporučujem nakon obavljena posla ili svadje sa ženom, pred spavanje ili na karminama, definitivno nije za početnike.

ocjena 9,8/10 (nije desetka jedino radi nedostupnosti na kioscima)

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
Odg: Tomislav - Zagrebačka pivovara
« Odgovori #1 u: 22. Siječnja 2009, 07:29 »
Eh, ovo moram da probam...  :39:

Hell Hack

« Odgovori #2 u: 22. Siječnja 2009, 08:42 »
Momci imam jedno pitanje kratko za sve vas ,dali i dalje se pravi Karlovacko svetlo pivo kod vas.
Ps.lokao sam ga na tone dok sam bio u askari u Petrinji 1988god. :1:

Hell Hack

« Odgovori #3 u: 22. Siječnja 2009, 18:41 »
Voleo bih da probam "Velebitsko" pivo da osetim kakav ukus ima  :1:

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #4 u: 22. Siječnja 2009, 20:38 »
Tomislav mi je previše "teška" i slatka piva za razliku od crnog Velebitskog kojeg sad ipak ima u dosta lokala u Zagrebu.

Ako je tako - već mi ide voda na usta za Tomislava....  :36:

lulce

• Beograd. Srbija
    Opečen mi jezik
  • 305
« Odgovori #5 u: 22. Siječnja 2009, 22:42 »
Smrc!Ovo pivo jos nisam imao prilike da probam ali flasa mi se mnogo svidja - lepo bi dopunila moju kolekciju.  :1:

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #6 u: 23. Siječnja 2009, 16:35 »
...ožujsko za oblokavanje s gadnim okusom u ustima drugi dan....  :1:

Ožujsko je i meni ostalo u sličnom sećanju.... :67:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #7 u: 23. Siječnja 2009, 19:28 »
Po meni, Velebitsko pivo više nije one kvalitete od kad je g.Starčević iz Pazarišta proširio proizvodnju.
Godinama sam kupovao pola gajbe svijetlog, pola gajbe tamnog i gajbu Kasačkog. Još mi prazne gajbe s praznim bocama stoje kao podsjetnik u ostavi. Prestao sam kupovati onog dana kad sam od 20 pivi iz gajbe Velebitskog, 3 boce izlio u sudoper jer su toliko smrdile po kiselom kvascu da je to bilo nesto strasno.

Konobar jednog kafica u Zg, koji je godinama tocio Velebitsko i imao ga i u bocama, mi je rekao da im musterije konstantno prigovaraju da se Velebitsko pokvarilo otkad su prosirili proizvodnju i da im se prepolovila prodaja u kaficu. A sve je nekako krenulo pred cca 2 godine kad im se nakon jednog vremena zamutio izvor iz kojeg crpe vodu.

Tako da, po mom misljenju, Velebitsko zivi na staroj slavi a nije to vise to...

Ali opet, nazalost je jos uvijek bolja od vecine domacih piva.
Keep it simple!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #8 u: 24. Siječnja 2009, 10:47 »
Ima u PazariÅ¡tu dosta izvora vode...I nitko se joÅ¡ nije žalio na Velebistsku pivu iz naÅ¡eg druÅ¡tva, a tu doista ima kapaciteta i znalaca! A svijetli "meÄ‘ed" iz boce je meni i danas najbolja piva!  :67:

Ima PazariÅ¡te dosta izvora, ali se bio zamutio baÅ¡ taj iz kojeg crpe vodu za pivo, bilo pred neko vrijeme po novinama, a i pive par mjeseci nije bilo na tržiÅ¡tu. U to vrijeme sam svakih 2 tjedna zvao gospoÄ‘u u pivovaru i ispitivao ju kad će krenuti poÅ¡iljka prema Zagrebu. Negdje sam imao i broj telefona od dečka koji je kamionom razvozio pivo po Hrvatskoj, mislim da se Roman zvao  :1:

Ma gle, i ja kad god doÄ‘em u neki planinarski dom ili negdje kad sam tako u prirodi uvijek mi je prvo pitanje "Imate li Velebitsko ili Kasačko?", ali nije to viÅ¡e to Å¡to je nekad bilo. I nisam sam u toj tvrdnji, sa dosta strana sam čuo istu stvar, od "vatrenih obožavatelja"  :1: Velebitkog.

A opet, možda je bilo nečeg i u onom da dok je bila mala proizvodnja i dok se čekao poziv iz nekog malog opskurnog dučančića da nazovu i kažu tihim glasom "Rekli ste da vam javimo kad stigne Velebitsko, danas su stigle 3 gajbe."  :1:, možda mu je to dodavalo neku posebnu slatkoću i okus, ko zna :)
Keep it simple!