Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Esoterica Tobacciana: PENZANCE

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Esoterica Tobacciana: PENZANCE
« u: 17. Prosinca 2008, 08:54 »

Dakle!
Ovo je vrlo dobar duhan! Latakia u punom smislu riječi.
Ovo mi je prva lula (ujedno i nova lula pa doživljaj zasigurno nije potpun).
Prvo ću o jednoj mani ovog duhana, a to je pakiranje.
Prilično je nezgodno rješenje, plastična "kutija" ne dihta uopće, tako da će se duhan vrlo brzo osušiti.
Evo i slika da ne trošim previše riječi na opis.

No sad malo o doživljaju.
Ovo je flake duhan, lagano se puni u lulu, prilikom otvaranja je vlažan, odnosno više kao "nauljen" (teško mi je ovo opisati).
Lagano se puni. Prilikom paljenja osjeća se pomalo slankast zemljano-morski okus. Moram priznati da je prilično zahtjevan po pitanju održavanja žari. Dim je više mlak nego hladan.
Okus se razvija u slojevima, nije konstantan nego stalno varira iz tog lagano slankasto-zemljano-morskog okusa u prilično punu i jaku aromu.
U nekim trenucima me podsjetio na Frog Mortona, ali već trenutak kasnije odleprša dalje.
Ovo nikako nije all day ili jutarnji duhan. Ovo je baš pravi večernji duhan, uz šalicu Green Earl Grey čaja ili nakon "jake" večere.
NIKAKO ZA POÄŒETNIKE!
Ovaj duhan je dobio brojčano najviše i najbolje preporuke na http://www.tobaccoreviews.com/
Ovo je moj dojam nakon prve lule, uskoro slijedi nastavak.

P.S. Za sada bih mu dao ocjenu 3,5 od 5
Morton je po mom ukusu ipak bolji i dalje drži ocjenu 5+
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Odg: Esoterica Tobacciana: PENZANCE
« Odgovori #1 u: 16. Siječnja 2009, 23:30 »
Već sam pomalo i zaboravio na ovaj duhan, kad sam u skladiÅ¡tu  :1: pronaÅ¡ao teglu s nekih 15-tak grama. Zaboravljen nekih 8 - 9 mjeseci, odlično je sazrio i aroma mu je fantastična. Nego zanima me da li je moguće da je blender na neki način umijeÅ¡ao ružmarin? Å to ga viÅ¡e puÅ¡im sve češće mi se pomalo osjeti fina aroma ružmarina. Možda je latakija dimljena na grančicama ružmarina ili neke vrlo slične biljke.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #2 u: 16. Siječnja 2009, 23:51 »
Dosad tu aromu nisam osjetio niti u jednoj latakijskoj mješavini. Jako mi se sviđa!

Hole

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 41
« Odgovori #3 u: 17. Siječnja 2009, 09:55 »
Latakija se kod večine uzgajivača dimi na mješavini drveta i aromatičnog bilja tako da je moguće da je prisutan i ružmarin. :77:
Hoću piti, radit neću ni u kući ni u poduzeću

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #4 u: 17. Siječnja 2009, 15:58 »
Kod 4 noge više nema velikog pakovanja... samo 2 oz... Stonehavena i dalje nema...:14:
možda se nešto dešava i sa Esotericom?

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #5 u: 17. Siječnja 2009, 16:11 »
Bio je na mojoj prvoj listi za 4noge, a onda sam se uplašio da će me “razvaliti“ i skinuo ga. Sada mi je sve vreme jedno-dva mesta ispod crte, ali ga uvek neko pretekne... Definitovno ga moram zakucati na višu poziciju, dok ga još bude!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #6 u: 17. Siječnja 2009, 17:34 »
Nemoj ga propustiti, duhan je stvarno fenomenalan! Dobro Krešo kaže da je nepravedno pao u zaborav, jer je definitivno u rangu najboljih latakija na tržištu.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #7 u: 31. Svibnja 2009, 14:02 »
He he, ja ga upravo pušim nakon što sam se ubio filekima. Koja telepatija! Po meni ovo je jedna od najboljih latakija na tržištu.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #8 u: 31. Svibnja 2009, 22:53 »
Danas pušio Penzance. Ja, koji do nedavno nisam voli latakijske fuhane, sam u slast smazao cijelu lulu. Odličan duhan!! Dosta mi se gasio, ne znam zašto, ali inače odličan!!
« Zadnja izmjena: 06. Travnja 2010, 20:11 od Dotter »
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #9 u: 31. Svibnja 2009, 23:44 »
Vidim ja da si malo pomalo prodao dušu latakiji. Tko ju jednom zavoli taj je doživotno stavio svoj potpis na uživanje u njenim čarima.

Inače Penzić je punokrvna latakija, ako ti je on pasao ona si spreman i za ostale "teške" duhane. Tipa Cornell & Diehl DaVINCI.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #10 u: 01. Lipnja 2009, 09:11 »
Uff, kako mi je pasao!! A li ne znam jel to zato jer je "tuÄ‘i" ili zato jer je stvarno dobar  :1:
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #11 u: 01. Lipnja 2009, 09:15 »
Pa to je stvarno dobar duhan. No istina je da je svaki tuÄ‘i dobar. Hm, zamrÅ¡eno moram priznati.  :1:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #12 u: 01. Lipnja 2009, 11:10 »
Meni je tuÄ‘i duhan uvijek tri puta bolji nego moj  :1: DoduÅ¡e, nemam baÅ¡ adekvatnu pipu za puÅ¡enje tuÄ‘ih duhana, ali i to se da lako rijeÅ¡iti... BaÅ¡ imam doma jednu xxxl klocnu, mogao bih si neku "Å¡eflju" od nje napraviti  :1:
Keep it simple!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #13 u: 02. Lipnja 2009, 20:35 »
A i na najjeftinijoj Aranici ili Donegalki se da proÅ¡iriti rupu za duhan na Fi25    :13:
Keep it simple!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #14 u: 02. Lipnja 2009, 20:52 »
I razmišljati o egzistencijalnim pitanjima koja Domba stavlja u svoj potpis...

pa nevjerojatan si!!!  :68:

pa opet si mi po profilu čeprkao!!! nisam uopće primjetio!!

Pa ovo se može isprati jedino sa dva cijela flakea penzića u četvrtak!!
Keep it simple!