Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Peterson: OLD DUBLIN

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Peterson: OLD DUBLIN
« u: 17. Prosinca 2008, 09:02 »

Jako fina mješavina Latakie, Virginie i Cavendisha!

Aroma nije sasvim konstantna, prvih par dimova su lagani i "glatki", puna aroma se razvija nešto kasnije.
Duhan se lagano puni i odlično gori, za razliku od Mortona i Penzanca nije vlažan prilikom otvaranja pikse.
Jedini nedostatak je što ponekad Cavedish malo preuzme vodstvo.
No u svakom slučaju odličan duhan, preporučujem ga svim ljubiteljima Latakie.

Ocjena: 7/10
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Ramio

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 88
  • Na poslu skvo, doma skvo!
Odg: Peterson: OLD DUBLIN
« Odgovori #1 u: 17. Prosinca 2008, 15:42 »
Jedno pitanje, malo je možda glupo i  :59: ali me baÅ¡ zanima:
koliko se lula dobije normalno napunjenih od limenke 50 g?
Bolje je činiti malo a dobro, nego puno a loše.

Ramio

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 88
« Odgovori #2 u: 17. Prosinca 2008, 18:55 »
Znači 10 do 15 lula.

Hvala g.Keko!
« Zadnja izmjena: 17. Prosinca 2008, 19:10 od bayro »

Ramio

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 88
« Odgovori #3 u: 17. Prosinca 2008, 22:17 »
Ok ! hvala Keko !

Ramio

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 88
« Odgovori #4 u: 27. Prosinca 2008, 00:20 »
Jel može neko recenzirat druge Petersonove duhane kaj se mogu kupit kod nas?

Ramio

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 88
« Odgovori #5 u: 27. Prosinca 2008, 01:14 »
Ma i namjeravam ih probat ako ništa drugo jer ih ima za kupit(ženi objasniti internet kupovinu, dolare i ostalo malo sutra).

pipeclubsi

• Slovenija
    Opečen mi jezik
  • 372
« Odgovori #6 u: 22. Veljače 2009, 21:25 »
Upravo prvi put pušim Old Dublin.

Limenka je došla na moju listu kada mi je herr Dreier nudio kao odličan engleski tip duhana. Nije mi žao, jer mi se veoma sviđa. Otvorivši limenku, miris je bio svakako od latakie kojeg u velikoj mjeri dopunjuje virginija, basma oriental i cavendish koji i kod pušenja fantastično izbalansiraju ukus.

Iznenadila me blagost kod pušenja iako to nije baš lak duhan. Ali ima slatkoče toliko da nikako ne bude oštar. Ukus smokey latakije sa zemljano kožnim lješnjak podtonovima stvara interesantnu harmoniju. Stvorilo mi se nešto kondenza i to prilično brzo, ali to sam čistačem brzo riješio.

Kao dugogodišnji aromatik pušač, prvu sam latakiju probao sa Stanislaw Balkan Latakia duhanom, koji je u poređenju više direktan punomočni latakijaš a Old Dubliner blaži ali zanimljiv, dobro izbalansiran. Svakako će biti moj izbor i u buduće, a probat ću i slične, i usporediti.
~~~ Aleš iz Maribora ~~~

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #7 u: 22. Veljače 2009, 22:05 »
Dakle Pipeclubsi, sad je vrijeme za narudžbu Frog Mortna, koji je odličan uvod (a i puno viÅ¡e od toga) u svijet latakije.  :1:
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

pipeclubsi

• Slovenija
    Opečen mi jezik
  • 372
« Odgovori #8 u: 23. Veljače 2009, 20:04 »
Onu sam lulu pušio više od sat vremena u mojoj ogromnoj Stanwellici i na kraju zamislite što mi se desilo. Poslije toliko užitka osjetio sam mučninu i malaksalost. Loše sam se osječao još jedan sat. Pojeo sam nešto i osvježio se fenomenalnim hrvatskim napitkom Cedevitom i posle je bilo sve ok. Zanimljivo, samo sam jednom prije 15 godina sa Borkum Riff Cherry Cavendish osjetio malo mučnine, još kao početnik i nikad više. Ali istina, lula mi je velika i intenzivno sam je pušio u maleckoj sobici 2x2,5m sa zatvorenim prozorima. Skoro da to označim kao blago trovanje. Nije taj stari Dubliner neki starkelja, zna da udari kao Mate Parlov.
« Zadnja izmjena: 23. Veljače 2009, 20:08 od pipeclubsi »
~~~ Aleš iz Maribora ~~~

pipeclubsi

• Slovenija
    Opečen mi jezik
  • 372
« Odgovori #9 u: 23. Veljače 2009, 21:55 »
Mudro zboriš, bayro.
~~~ Aleš iz Maribora ~~~

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #10 u: 23. Veljače 2009, 22:29 »
Kad potroÅ¡im zalihe a naručivanje preko bare bude nedostupno selim se u Ameriku, možda me Rich zaposli da slažem pakete.  :1:

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #11 u: 23. Veljače 2009, 23:21 »
Zna stari Dublin klepiti! Odlična medicina! Samo smo se svi mi profinili - to se kupuje na kile od Richa, i ostalih bjelosvjetskih baraba, a kod nas sad ima odličnih duhana!
Plakati ćete vi za Mac Barenom i Petersonom!  :77:

Ne bi se štel mešati u ničije ukuse, ali mislim da je nama u interesu kupovati duhane kod nas, pogotove one dobre, jer ako buju oni samo stajali na policama a mi naručivali izvana, stvarno ćemo uskoro plakat kako kod nas nema duhana :1:

Tak stvari funkcioniraju na tržištu, bile to lule, duhani ili nešto iz potpuno neke druge priče
TAKE ONE FOR THE TEAM!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #12 u: 23. Veljače 2009, 23:35 »
E da ima za kupiti nešto kvalitetnije od Altadis Almodinea, Clana i Black Ambrosie kupovao bih, a ovako... nema šanse! Rađe uopće neću dimiti. Nešto kao Old Dublin moje krajeve nikad nije vidjelo.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #13 u: 23. Veljače 2009, 23:43 »
 :39:

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #14 u: 24. Veljače 2009, 00:08 »
E da ima za kupiti nešto kvalitetnije od Altadis Almodinea, Clana i Black Ambrosie kupovao bih, a ovako... nema šanse! Rađe uopće neću dimiti. Nešto kao Old Dublin moje krajeve nikad nije vidjelo.

Kužim Kruno, tvoja situacija je ipak dosta gora nego kod nas u ZG.
Mislim, ja ne prosipam pamet, samo velim da ipak treba donekle podržavat i naše prodavače :1:
TAKE ONE FOR THE TEAM!