Evo, juÄer sam pogledao Hobita.
Kako sam o 3D varijanti Äuo samo sve najgore, iÅ¡ao sam pogledati 2D varijantu (i inaÄe nisam fan 3D prikaza filmova).
Iskreno, Peter Jackson je generalno uspio usrati stvar sa snimanjem u 48fps naÄinu. ÄŒim je film poÄeo, nas petorica koji smo zajedno iÅ¡li u kino, poÄeli smo se pogledavati sa velikim i Äitkim WTF iznad glava. Neprirodno oÅ¡tro, brze scene su potpuno negledljive, oÄi ti cijelo vrijeme bježe simo tamo paniÄno se pokuÅ¡avajući uhvatiti za neÅ¡to na platnu, a ne mogu. Brzi kadrovi prikaza krajolika i bitaka (poÄetak filma, sa zmajem) su negledljivi. Ne negledljivi jer su loÅ¡i, nego negledljivi jer se niÅ¡ta ne kuži koliko je sve brzo, u isto vrijeme i mutno i oÅ¡tro. Uglavnom po meni fijasko potpuni i to samo radi snimanja u 48fps!
Iskreno mi nije jasno za koga je on to na taj naÄin radio kad se zna koje su moguÄnosti i kapaciteti ljudskog oka.
PriÄa i film sam po sebi su mi super. Drago mi je da je zadržan identiÄan ugoÄ‘aj, kamera i ukupni dojam kao i u LOTR trilogiji. Na momente filmu opasno pada i napetost i zanimljivost (frenda do mene smo budili u par navrata), ali sve u svemu je dobar.
Daleko najbolji lik u filmu mi je bijeli orak na bijelom vargu. Napravljen je fenomenalno!
Veselim se nekoj DVD 24 fps varijanti da pogledam i scene koje sinoÄ u kinu nisam uspio vidjeti zbog PJ-ovog izleta u nove tehnologije...