Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Filmovi...

pipeclubsi

• Slovenija
    Opečen mi jezik
  • 372
Odg: Filmovi...
« Odgovori #420 u: 15. Prosinca 2012, 21:03 »
I ja sam pogledao The Book of Eli i svidjeo mi se. Odudara od holivudskih bezvezarija iako je junak previješt sa mačetom i to ga malčice kvari. Volim realizam, ne superjunake.
A prije neki dan gledao sam i Infamous basterds -čisti Tarantino hehe...puno krvi i odlični karakteri.
~~~ Aleš iz Maribora ~~~

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #421 u: 15. Prosinca 2012, 23:27 »
Pogledao zadnji K.Loach "The shares of angels"...zabavno, na momente okrutno, ali opet happy end...
uz njega proleterska klasa dodje na svoje... :92:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #422 u: 17. Prosinca 2012, 09:09 »
Mene je od zadnje pogledanih filmova oduševio naš LJUDOŽDER VEGETARIJANAC. Teška i mrčna priča o (nažalost) današnjoj realnosti. Svakako pogledati!!
Keep it simple!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #423 u: 04. Siječnja 2013, 09:28 »
Evo, jučer sam pogledao Hobita.
Kako sam o 3D varijanti čuo samo sve najgore, išao sam pogledati 2D varijantu (i inače nisam fan 3D prikaza filmova).
Iskreno, Peter Jackson je generalno uspio usrati stvar sa snimanjem u 48fps načinu. Čim je film počeo, nas petorica koji smo zajedno išli u kino, počeli smo se pogledavati sa velikim i čitkim WTF iznad glava. Neprirodno oštro, brze scene su potpuno negledljive, oči ti cijelo vrijeme bježe simo tamo panično se pokušavajući uhvatiti za nešto na platnu, a ne mogu. Brzi kadrovi prikaza krajolika i bitaka (početak filma, sa zmajem) su negledljivi. Ne negledljivi jer su loši, nego negledljivi jer se ništa ne kuži koliko je sve brzo, u isto vrijeme i mutno i oštro. Uglavnom po meni fijasko potpuni i to samo radi snimanja u 48fps!
Iskreno mi nije jasno za koga je on to na taj način radio kad se zna koje su mogučnosti i kapaciteti ljudskog oka.

Priča i film sam po sebi su mi super. Drago mi je da je zadržan identičan ugođaj, kamera i ukupni dojam kao i u LOTR trilogiji. Na momente filmu opasno pada i napetost i zanimljivost (frenda do mene smo budili u par navrata), ali sve u svemu je dobar.

Daleko najbolji lik u filmu mi je bijeli orak na bijelom vargu. Napravljen je fenomenalno!

Veselim se nekoj DVD 24 fps varijanti da pogledam i scene koje sinoč u kinu nisam uspio vidjeti zbog PJ-ovog izleta u nove tehnologije...
Keep it simple!

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #424 u: 04. Siječnja 2013, 09:53 »
Si 100% da si gledao 48fps? Nemaju svi takve projekcije.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #425 u: 04. Siječnja 2013, 11:00 »
Si 100% da si gledao 48fps? Nemaju svi takve projekcije.

Yap, nažalost.
Keep it simple!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #426 u: 04. Siječnja 2013, 13:21 »
Meni je 3D varijanta bila izvrsna :1:

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #427 u: 11. Siječnja 2013, 10:14 »
PARADA
Utvrđujem gradivo gledajući seriju Parada. Film sam po sebi i nema neku vrijednost ali mene oduševljava prikaz na humorističan način mentaliteta djela ljudi sa prostora bivše Juge. Odnosi "ustaša", "četnika", "balija" i "šiptara" te njihovi odnosi prema gay populaciji je u potpunosti vjeran prikaz stvarnog stanja sa ovih prostora. Pošto je Rijeka multi nacionalna sve takve odnose sam vidio za vrijeme domovinskog rata. Nažalost sve to gledam i danas. I uvjek se iznova iznenadim od ljudi od kojih takve stvari ne bih očekivao. Ne svi ali dobar dio ljudi sa ovih prostora osuđuje sve što je drugačije od njihovih svjetonazora odnosno sve što se razlikuje od njih samih. Začuđuje me kako je u 21. stoljeću još uvjek važno koje si vjere, nacije, boje kože ili spola. I to su uvjek puno važnije teme u društvima sa ovih prostora nego tamo neke pizdarije vezane uz kulturu, znanost, humanizam i slične pizda...
Naravno to je samo moje mišljenje koje sa obzirom da nisam starleta, političar ili neka druga medijska faca stvarno i nema neku težinu niti vrijednost.
Sporost je vrlina.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #428 u: 11. Siječnja 2013, 10:43 »
Pogledao sam film prije par mjeseci i ostao totalno ravnodušan. Ne volim toliko "pretjerivanja" i isfuravanja već stotine puta viđenih fora.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #429 u: 11. Siječnja 2013, 12:00 »
Zadnjih subota pogledao tri francuske komedije, e sad pokusat cu to nekako prevesti, prvu ne treba prevoditi:
"Chef", zatim "Vecera s prijateljima", koja je radjena na teatralnom predlosku i "Moj naljepsi kosmar"...uvijek
simpaticne i zabavne, ali nikad banalne ili ne daj boze idiotske kao sto je to moderna talijanska komedija (cast
izuzecima!)... :1:

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #430 u: 11. Siječnja 2013, 15:57 »
PARADA
Utvrđujem gradivo gledajući seriju Parada. Film sam po sebi i nema neku vrijednost ali mene oduševljava prikaz na humorističan način mentaliteta djela ljudi sa prostora bivše Juge. Odnosi "ustaša", "četnika", "balija" i "šiptara" te njihovi odnosi prema gay populaciji je u potpunosti vjeran prikaz stvarnog stanja sa ovih prostora. Pošto je Rijeka multi nacionalna sve takve odnose sam vidio za vrijeme domovinskog rata. Nažalost sve to gledam i danas. I uvjek se iznova iznenadim od ljudi od kojih takve stvari ne bih očekivao. Ne svi ali dobar dio ljudi sa ovih prostora osuđuje sve što je drugačije od njihovih svjetonazora odnosno sve što se razlikuje od njih samih. Začuđuje me kako je u 21. stoljeću još uvjek važno koje si vjere, nacije, boje kože ili spola. I to su uvjek puno važnije teme u društvima sa ovih prostora nego tamo neke pizdarije vezane uz kulturu, znanost, humanizam i slične pizda...
Naravno to je samo moje mišljenje koje sa obzirom da nisam starleta, političar ili neka druga medijska faca stvarno i nema neku težinu niti vrijednost.
Ovakvo razmišljanje zasigurno ima i težinu i vrednost! :89:
"keep it simple until it gets complicated"

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #431 u: 13. Siječnja 2013, 19:40 »
Svim ljubiteljima Quentina Tarantina (a i onima koji će to tek postati) toplo preporučujem da pogledaju njegov najnoviji hit (po meni njegov najbolji film ikada) Django Unchained. Film traje nešto malo manje od tri sata. Radnja je odlična a gluma FANTASTIČNA! No da vam ne otkrivam više detalja, samo ću reći napunite si neku veliku lulu, zavalite se u udoban naslonjač i uživajte u ovom odličnom filmu!

http://www.imdb.com/title/tt1853728/
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #432 u: 14. Siječnja 2013, 10:32 »
E sad-teško da može zasjeniti "Pakleni šund", ali "Django Unchained" je zbilja odličan film i toplo preporučam svima da ga pogledaju!
Nadalje-što se Parade tiče-ostao sam, kao i McKurilj totalno ravnodušan prema filmu, pogotovo jer sam očekivao čuda kako su ga mnogi nahvalili. Na kraju-tek pokoja dobra fora za nasmijat se, a gluma Gorana Navojca mi je u krajnju ruku-nakaradna...
E sad, Å¡to se Hobita tiče-ja sam ostao pomalo i razočaran. Pogotovo jer sam ga gledao u 3D tehnici-naime, čovjek bi očekivao da će Peter Jackson ponuditi neÅ¡to novo, a na kraju ispada da je Avatar, koji je snimljen pred cca 3 godine daleko kvalitetnije snimljen.... Isto tako, od Hobita moram priznati da sam očekivao daleko viÅ¡e, a pogotovo sam ostao razočaran onim "pjesmuljcima" u par navrata, tako da je ispao kao da gledam *ebene Pirate s Kariba, a ne Masterpiece od PJ-a...   :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #433 u: 14. Siječnja 2013, 13:15 »
Što se tiče "Parade" i sam sam napisao da film i nema neku vrijednost. Ona prenaglašenost odnosno pretjerivanje u filmu koje se vama ne sviđa vjerovali ili ne stvarno je dobro skinuta i ja sam je vidio na svoje oči baš kao u filmu. Doduše u stvarnosti radilo se o zakletim "ustašama" "četnicima" i "balijama" u jednom od kafića u predgrađu Rijeke. I to je trajalo par mjeseci. Mislim pljuvanje tipa treba ih ubiti itd. To je trajalo sve dok se nisu našli oko jednog posla a onda su zaboravili na sve razmirice i složno prionuli na posao. Normalno kad je novac u igri prave "ljudine" zaboravljaju na principe i ostale stvari u koje se kunu.
Sporost je vrlina.

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #434 u: 14. Siječnja 2013, 13:39 »
Ma krivo si ti mene shvatio! Naravno da ima takvih ekstremnih desničara. Uvijek ih je bilo i biti će. To što ti, ja, kao vjerojatno i 99% normalnih osoba s ovog foruma kategoriziramo ljude na a) dobre i b) loše, a ne prema nacionalnoj pripadnosti ili vjeroispovjesti, nije ono što sam ja mislio kad sam komentirao očajnu glumu. Stvar je u tome da on očajno loše glumi dalmatinca. E tu se nazire ta prenaglašenost... Kuži se da nema veze čovjek s dalmacijom, vjerojatno kao kad bi i netko od nas purgera oponašao dalmoše, i obrnuto...
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius