Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Dotterove lule još tople iz radionice

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Odg: Lule još tople iz radionice
« Odgovori #60 u: 29. Ožujka 2009, 12:32 »
Loua je stvarno prekrasna. Jučer sam ju vidio uživo. Krasotica!!!!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #61 u: 29. Ožujka 2009, 13:12 »
Hvala, hvala!  :36:

Jučer ju krneuo upuÅ¡avati sa onim Virginia flakeom Å¡to su donijeli naÅ¡i prijatelji iz Slovenije, SilverFlake ja mislim da se zove. I STVARNO JE GROTLO!!!  :1: PuÅ¡io sat i pol da bi tek do pola stigao  :1:
Doma u slast smazao ostatak  :61:
Keep it simple!

Snowblind

• Celje
  • *
    Peče me jezik
  • 190
« Odgovori #62 u: 29. Ožujka 2009, 13:28 »
Da, Solani Silver Flake.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #63 u: 29. Ožujka 2009, 13:30 »
Da, Solani Silver Flake.

Točno, hvala!! Odličan duhan, odličan!!
Keep it simple!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #64 u: 01. Travnja 2009, 11:20 »
Može, donesem ju.

Omo Å¡to me Å¡okiralo je da je jednake veličine kao Housice koje momci imaju  :21:

A uopće tako veliko ne djeluje..
Keep it simple!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #65 u: 06. Travnja 2009, 00:43 »
Evo, nešto se kupovale kanađanke zadnjih dana pa si i ja napravio jednu. Za pravu kanađanku nisam imao dovoljno dugačak komad vrijesa (da vrat lule bude dovoljno dugačak za takvu vrstu lule), ali je svime ostalim približno ispala ok.

Bajcana u svijetlo smeđe (dva premaza) pa u narančasto (jedan premaz), pa ošmirglana da iskoči uzorak na vrijesu pa ponovno narančasti bajc za finiš.

Prsten od bukve (super mi bukva legne na lulama...) i mali usnik.

Mala lagana lulica za držanje u zubima, a ono što mi je bilo važno da je i sitterica.

Evo slike:

Ono što je sad na radnom stolu je horn, moj prvi izlet u taj shape, vidjet ćemo kako će ispasti...
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #66 u: 06. Travnja 2009, 06:59 »
Domba - MAJSTORE!!!!

Krasna lula!!!

Još da ima žig....eh
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

FICO

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 92
« Odgovori #67 u: 06. Travnja 2009, 12:19 »
prekrasna lula!!! lijepa boja i sve... čak stoji
Mercy?! You want mercy!? I'm chaotic neutral!!!

Osiguraj svoju budućnost! Postani kadet oružanih snaga RH i pogini gdje te NATO i SAD pošalju!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #68 u: 06. Travnja 2009, 14:47 »
Hvala, hvala!! Trudim se Å¡to bolje raditi!  :36:

A morao sam jednu minijaturnu napraviti nakon zadnje dvije gromade  :1:

Ma moram si narkomansku vagu kupiti, živo me zanima točna težina lula koje napravim... ovo s Konzumom zasad dobro funkcionira, i dobijem naljepnicu  :1: al Å¡ta vrijedi kad na naljepnici uvijek neko povrće piÅ¡e  :68:
Keep it simple!

FICO

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 92
« Odgovori #69 u: 07. Travnja 2009, 21:19 »
Jedino mu moram nabaviti malo veće komade vrijesa, čovjek od 2 metra a lulce minijatura :1:
to ti se on trenira da meni napravi jednu :1: moj stil su te petominutne
Mercy?! You want mercy!? I'm chaotic neutral!!!

Osiguraj svoju budućnost! Postani kadet oružanih snaga RH i pogini gdje te NATO i SAD pošalju!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #70 u: 23. Svibnja 2009, 00:00 »
Poželio sam si hornicu, a kad ju već radim po prvi puta - otišao sam skroz u ekstrem.
Lagano savijena hornica, prozvana "Surla". Ostavljene dosta debele stijenke lule, baš zbog temperatura koje taj shape mora izdržati, pogotovo na donjem dijelu glave. Rub glave lule rustikaren u grubo, pa malo "razblažen" žičanom četkom.

Prsten od bukve, prave hrvatske, koja mi je otkriće kako završnim izgledom tako i lakoćom obrade i čvrstoćom koju pruža (za ne baš tako jako tvrdo drvo).

Birdseye sa strane na luli je savršen, to mi je uvjerljivo najljepši dio ove lule.

Momcima u klubu nije legao shape, čekaju da ju krenem pušiti pa da mi se smiju kad će mi duhan ispadati, što mislim da neće biti slučaj. Meni je prekrasna, jako sam zadovoljan kakva je ispala, a kako se puši ćemo tek vidjeti...

Evo slike, a ja idem zaleći nekud da možete krenuti s paljbom...

« Zadnja izmjena: 23. Svibnja 2009, 00:03 od Domba »
Keep it simple!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #71 u: 23. Svibnja 2009, 00:01 »
Ono što me sad potpuno okupira su danski shapeovi, potpuno mi se razjasnilo da su to lule kakve želim raditi, i upravo sad imam na radnom stolu jednu napola dovršenu dankinju, sa ukrasom od morte, nadam se da će ispasti dobra i da će za par dana ovdje osvanuti.

A na gornjoj slici dolje lijevo (na crnom okviru) je nešto sasvim novo, što će tek uskoro početi, a nadam se da će trajati dugo dugo....
« Zadnja izmjena: 23. Svibnja 2009, 00:06 od Domba »
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #72 u: 23. Svibnja 2009, 09:36 »
Hornica mi je baš simpa. Vjerujem da uživo još bolje izgleda. Svaka čast Domba!
I brand "Dotter" zvuči odlično!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #73 u: 23. Svibnja 2009, 10:09 »
Nisam još zalegao i isprobao, obečao sam Kreši da ću ju isprobati u nedjelju u klubu, da vidi kako će se ponašati.

A ovo Dotter vučem već jako dugo i jako puno ljudi me pod tim imenom (nadimkom) zna..

To ću i na lule stavljati, naravno da su to dijelovi mog imena i prezimena, a engleski može značiti i doslovno točkaš (engl dot=točka pa ću napraviti i grading system sa točkicama.
Npr *, ** i *** (od dobre, bolje do najbolje kvalitete)

Uglavnom, žig je naručen...  :36:

Htio sam napraviti i HANDMADE IN CROATIA, pa onda samo CROATIA, ali sam zasad samo ovo DOTTER dao raditi. Od žiga HANDMADE samo odustao.. Puno ljudi svoje lule žigoše handmade, a one to nisu. Na prste na rukama se da nabrojati majstore koji rade isključivo ručno (od bušenje, rezanja, brušenja...) dok svi ostali u nekom stadiju koriste strojeve. Ja niti ne bušim ručno, niti ne režem, a niti ne brusim ugrubo na ruke pa neću onda niti lažno lupati HANDMADE znak na svojim lulama.
Ovo CROATIA ću staviti, ne odmah ali ću staviti, nema nas puno koji se ovime bavimo u Hrvatskoj, a ja sam ponosan da se time bavim - pa nek negdje vani vide da neke lule imaju i hrvatsko podrijetlo.

Eto, uglavnom uskoro je žig gotov i onda kreće brendiranje  :1:
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #74 u: 23. Svibnja 2009, 10:49 »
 :1: