Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Dotterove lule još tople iz radionice

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Odg: Lule još tople iz radionice
« Odgovori #90 u: 25. Svibnja 2009, 14:07 »
Kakvo je tp pitanje uopće - kome ju posvetiti? Pa to se barem razumije samo po sebi. Primiti ću poklon sa zahvalnošću...A i Å okreu bi mogao  onu hornicu pokloniti...Kako ju je samo gledao sinoć... :36:

Ma strah me tebi ju posvetiti, pa da s njom testiraÅ¡ Newtonove zakone...  :1:

A za Šokrea istina, par puta sam ulovio njegove gladne oči na hornici jučer... sad dal je to bio pogled straha na sav onaj užareni pepeo koji je bio veći dio vremena okrenut prema njemu...
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #91 u: 25. Svibnja 2009, 14:12 »
Nego kad planiraš pustiti koju seriju u slobodnu prodaju?

Čisto ono da se znam polako početi pripremati i štediti za jednu Dottericu.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #92 u: 25. Svibnja 2009, 14:17 »
Sve je pod kontrolom. Mačke i zečevi uredno održavani, nahranjeni i napojeni. MaÅ¡enka za sada neće dobiti seku ili bracu. A psa nažalost joÅ¡ nemamo. Tako da jedna Dotterica neće biti neki nedostižan san.  :1:
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #93 u: 25. Svibnja 2009, 14:18 »
Uskoro, uskoro  :36:

Sad je to već to, grešaka je sve manje, primjetio sam da ih ljudi ni ne primjećuju više - što je odličan znak jer ispada da samo ja znam gdje su i koje su.

Moram ih napraviti barem 5-10 komada i onda krenuti, glupo mi je sad jednu po jednu puštati... onako će se moći izabrati što se kome sviđa.

A i vidiš da još istražujem sa shapeovima što i kako...

Bez straha, nema potrebe za Å¡tednjom, za drugove s foruma i kluba će biti posebne i popularne cijene... Pa tih 400-500€ sigurno u svakom trenutku imate doma  :1:
Keep it simple!

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
« Odgovori #94 u: 25. Svibnja 2009, 14:19 »
Nego kad planiraš pustiti koju seriju u slobodnu prodaju?

... i ja to čekam....
(klubsko-forumski starosjedioci imaju prednost, molim zadnje mjesto na listi čekanja)
ZIG  ZAG

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #95 u: 25. Svibnja 2009, 14:23 »
Bez straha, nema potrebe za Å¡tednjom, za drugove s foruma i kluba će biti posebne i popularne cijene... Pa tih 400-500€ sigurno u svakom trenutku imate doma  :1:

Slabo, slabo! Sve ispod tisućice smatram podcjenjivanjem tvog talenta.

Ako ne bude bar 2500€ onda niÅ¡ta. Ja čekam takvu jednu da napraviÅ¡.  :64:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #96 u: 25. Svibnja 2009, 14:35 »
Hehe, a gle, mogu ja tebi malo napumpat cijenu, ako baÅ¡ imaÅ¡ takvu želju skupo platiti lulu. A za te novce ti ju donesem osobno na kućni prag i plaćam žablje krakove u onom restoranu Å¡to si spominjao  :1:

Ma, bez pretjerivanja, kad bi neka moja lula dosegla cijenu koju si naveo ali u kunama a ne u eurima, smatrao bih to vrhunskim postignućem. Nisam se iz financijskih pobuda krenuo baviti ovime, da jesam, već bi zadnjih 10 lula prodao odavno... našlo bi se ko bi ih kupio.

A svima zainteresiranima, bit će Dotterica za sve, bez brige!

Jedino što mi se ne da raditi je primati narudžbe, to sam sam sebi rekao odmah na početku.
Nikakve narudžbe ni zahtjeve!!
Kad napravim neku lulu, ide u prodaju takva kakva je (mislim na shape koji sam odabrao i finish koji sam odabrao za tu lulu) i to je to. Dosta mi je kerefeka i naručivanja ludorija u poslu kojim se bavim.
Ovo je isključivo hobi koji volim, koji me opušta i veseli. To da ću se preznojavati jer nisam uspio napraviti savršeni npr. billiard ili poker oblik, to mi se stvarno ne da..

Naravno, neke male sugestije su uvijek prihvatljive, naravno da ne budem nekome ko puÅ¡i samo bentice radio straigticu, ili nekom ko puÅ¡i samo smeÄ‘e lule napravio zelenu  :1:

A ko zna jednog dana, možda i popustim, zasad jok!   :1:
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #97 u: 25. Svibnja 2009, 14:41 »
E tu te podržavam u potpunosti!

Samo ti pravi po svom guštu.

Onda ćemo biti sigurno da je to prava Dotterica, sve ostalo bi bio kompromis.

Nravno biti će lula na koje će netko ostati ravnodušan, a nekome će biti wooow!

No mislim da se iz tvoje galerije vidi u kojem smjeru ideš i šta se u konačnici može očekivati.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #98 u: 25. Svibnja 2009, 15:06 »
Ti nisi radio kerefeke i ludorije? Da te malo podsjetim - nisi li u nedavnoj proÅ¡losti buÅ¡io dvije rupe na klocni?  :77:

Ma daj, to Å¡to sam SaÅ¡i zabuÅ¡io klocnu se ne može usporeÄ‘ivati sa izradom lule. Samo sam mu zabuÅ¡io tri četiri rupe onako kako je htio.  :1: Sat vremena posla... A to je SaÅ¡ina ludorija, ne moja. Ja sam samo imao klocnu, usnik i alat da mu napravim ono Å¡to bi njemu bilo prekomplicirano ručno.

Mislio sam na to da ne želim raditi na način da mi netko kaže "Ja bih kupio lulu od tebe, napravi mi pokericu, sa ekstenzijom pola od morte, pola od svijetlog roga, i ako može bili lagani bent u narančastom finišu, rustikaren na 2/3 površine i pjeskaren na dijelu te rustifikacije" Lupam bezveze, ali da se sad patim sa poštivanjem shapea, debljine stijenki, strogo zacrtanih omjera veličine i visine glave sa usnikom... nema šanse?

to i tako mi se ne da raditi, naravno da ako netko želi isprobavati i igrati se - i ako mu ja u tome mogu pomoći, naravno da ću to svakome napraviti - onaj početni ili završni dio koji ne može sam ako nema neki alat koji ja imam, naravno da ću uskočiti i napraviti što treba, popraviti lulu ili sl..
Keep it simple!

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #99 u: 25. Svibnja 2009, 15:22 »
Domba, lijepo bih molio, imam jednu narudžbu za tebe, uglavnom, radi se o tome da bih želio lulu u obliku morskog konjica, od meerschaum-a s umetkom od vrijesa s umetkom od limuna s umetkom od morte (znači ako gledamo slojeve od unutarnjeg prema vanjskom - morta, oko nje limun, oko njega vrijes, oko njega meerschaum), crvenog metallic finisha (još bolje perla crveni finish), s jednom polovicom obrađenom da izgleda kao vrh plateaux-a vrijesa i pofarbanim u finish vrijesa. Ne bih htio ni da je straight, ni da je half-bent, a bome ni da je bent. Znači nešto između, nešto novo, nešto divlje, nešto unikatno. Želim ju upušenu, ali da ju upuši stroj, ne osoba, ne želim lulu po kojoj je netko slinio. Isto tako bih molio poseban etui za nju u obliku morske školjke, vrstu školjke odaberi sam, ali da ipak nije prstac ni kristalka. Molim te još da nabaciš ukrasiće od sedefa i smaragda, s tim da od sedefa napraviš obrub oko žarnice. Evo, to je to ugrubo, detalji na PM

EDIT: e da, da cijena ne prelazi 300 kn i da je gotova do srijede popodne. Hvala
TAKE ONE FOR THE TEAM!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #100 u: 25. Svibnja 2009, 16:10 »
Hehe, dobra, dobra!! Bojao sam se da ces traziti maslinu, a nikako mi do srijede ne bi stigle klocne masline od Bollita ...

Ovo ostalo nije problem... Konjic otvorenih usta ili zatvorenih?
Keep it simple!

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #101 u: 25. Svibnja 2009, 17:25 »
Hehe, dobra, dobra!! Bojao sam se da ces traziti maslinu, a nikako mi do srijede ne bi stigle klocne masline od Bollita ...

Ovo ostalo nije problem... Konjic otvorenih usta ili zatvorenih?

S one strane gdje će biti meer finishiran kao vrijes neka budu zatvorena, a s druge strane otvorena. Može? :56:
TAKE ONE FOR THE TEAM!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #102 u: 25. Svibnja 2009, 22:10 »
Može, konjicu i grivu dodam, free of charge!!
Keep it simple!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #103 u: 25. Svibnja 2009, 23:22 »
Ne, ne, repić ide na  :34: dvocijevku
Keep it simple!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #104 u: 28. Svibnja 2009, 18:31 »
Gotov mi žig, juuuhuuu!!

Ispao 3x bolji no što sam se nadao, stvarno znaju posao!!!
Keep it simple!