Dakle, red je da se i ja okušam u izradi lule od morte, tog vrhunskog i cijenjenog materijala.
Dugo sam odgaÄ‘ao poÄetak rada s mortom Å¡to iz straha od uniÅ¡tavanja tako vrijednog materijala, Å¡to od osjećaja nespremnosti uhvatiti se u koÅ¡tac sa tako neÄim posebnim.
Drago mi je da sam odluÄio priÄekati i steći iskustvo u drugim materijalima...
Morta me oduševila!! Potpuno!
ObraÄ‘uje se vrhunski, dosta drugaÄije i teže i od vrijesa i masline, ali se ubrzo ulovi princip i onda te samo drvo vodi. Ima ona svojih hirova i sitnih obijesti, ali ju to Äini izazovnom i zanimljivom.
Ova klocna, izvana potpuno bez greške, je unutra imala brazdu koju sam uspio više manje izbjeći i riješiti.
Rezultat je jedna od najboljih lula koju sam do sad napravio, bez imalo ikakve skromnosti. Tko god ju je danas vidio (završena je pred cca 3 sata), oduševio se potpuno materijalom i samom lulom. Prva lula od morte ostaje majstoru, a da ju prodajem tražio bi paprenu cifru za nju, ali stvarno paprenu i taj koji bi ju htio imati morao bi pošteno odriješiti kesu.

(znam gad sam, ali jednostavno je nešto posebno)
Evo je, nebajcana siva morta sa svim svojim krasotama od godova, sa ukrasnim završetkom vrata lule od jelenjeg roga i malenim ebonitnim usnikom.
E sad mi je žao ko psu da nemam neku narkomansku vagu jer ovo je lagano kao perce!!