Nova 3 uradka, pred koji tjedan dovršene, sad tek došle na red za fotkanje.
Opet se radi o lulama starim 50 godina, toÄnije prije 50 godina su u grubo oblikovane u Chicagu u tada poznatoj radionici Cellini, branda koji je stvoren iz Victory Pipe Craftsmen udruge.
Dućan se otvorio 30.-tih godina proÅ¡log stoljeća a u njemu su kao majstori radili mnogi kasnije poznati i priznati pipemakeri. Vodeći meÄ‘u majstorima je bio Primo Polidori, a jedan od mnogih koji su u to vrijeme radili u tvornici je i Pimo - danas poznati prodavaÄ pribora, materijala i alata za pipemakere.
Lule su bile prodavane samo i iskljuÄivo u dućanu ispred tvornice.
Dućan i radionica su zatvoreni krajem osamdesetih godina, nedugo nakon smrti osnivaÄa Elliota Silbera, a ono Å¡to je ostalo su tisuće napola dovrÅ¡enih glava lula. Dio njih je sad kod mene.
Cellini lule su bile svjetski poznate, a dokaz tome je da se i danas mogu kupiti za ne baš male novce kao estate lule te imaju veliku kolekcionarsku vrijednost.
Ponuda Cellini modela i lula drugih majstora je bila ogromna, katalog lula je bio na preko sto stranica, bez cigara - samo lule i pribor.
Jedina lulica koja je stigla sa utisnutim originalnim Cellini žigom. Malena i lagana, sa Äudnim cvijetnim rezbarijama po sebi. Ja sam ju dovrÅ¡io i pojaÄao joj kraj vrata lule ruÄno raÄ‘enim prstenom od cumberlanda.

Druga je churchwardenica, mislim da će ta biti posvećena božićnim duhanima, baš mi nekako ide uz to blagdansko vrijeme. Prsten na vratu je od roga.

Treća je lulica završena u kontrastnom finišu, sa ukrasnim prstenima od bocotea i akrila, usnik od ebonita.