Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Čari antičkih vremena - VINO

No.1

Čari antičkih vremena - VINO
« u: 15. Veljače 2009, 10:23 »
Smatram da je u okviru pica neophodno posebnu paznju pokloniti i vinu buduci da i ono, poput lule, ima neki svoj ritualni deo i pije se sa posebnim gustom.
Da ne pricamo o raznim vrstama  belog, crnog, rose, penusavog, slatkog, suvog, onog doborg za spricer :41: i ostalih vrsta i podvrsta ove davno nastale tekucine.
U Svetom Pismu navodi se da je praotaqc Noje pravio vino na osnovu toga zakljucujemo da je to bilo oko 4000 godina pre nove ere, jer tad vec postoje podaci o obradjivanju zemlje i uzgajanju vina. Da ne pricamo o drevnom Egiptu koji je pored obavezno prisutnog piva takodje uzivao i u carima vina!!!
Elelm vino kao produkt grozdja posebno je jako pice, za koje vazi pravilo "ajd` ti ja cu za tobom" tj. uticaj alkohola iz vina na nervni sistem i motoricke funkcije nastupa znatno kasnije :64:
Grcka vina, dosta slatka zbog vazda osuncanog podneblja udaraju u glavu posle samo jedne case! Poznata su sirom sveta francuska i italijanska vina koja su vec izgradila ime i tradiciju koja ih sad skupo u svetu prodaje.
Vino je odlika antickih grckih sedeljki u sitne sate i duge mislene razgovore, a poznata je prisutnost istog uzivanja i u Rimu. Palestina nam daje nasledje koje i Hriscanstvo usvaja ,te se vino koristi u bogosluzbene svrhe, kod nekih crno, kod nekih belo, zavisno od konfesije....
Dakle sve u svemu vino kao bozanski nektar (jos ako je kuhano i sa cimetom i biberom) uz lulu moze prirediti posebno zadovoljstvo svim hedonistima naseg foruma!
A i poznata je stvar da je vino sto starije to bolje poput i muskaraca... ili bese obrnuto :1:
« Zadnja izmjena: 03. Ožujka 2009, 13:40 od No.1 »

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
Odg: Cari antickih vremena - VINO
« Odgovori #1 u: 15. Veljače 2009, 11:17 »
Valjda faraon prdne, a budući da je on živo božanstvo, prditi led je njemu pis of kejk!:48:

Da ali samo u odreÄ‘enoj konstelaciji zvezda na nebu...  :77:

btw, sad me ovo sa antikom podsetilo na

mljac  :36:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #2 u: 15. Veljače 2009, 11:58 »
ÄŒuo sam da danas tako rade lažne ledene berbe, par puta smrzavaju vino i bacaju vodu, a ostaje slatki koncentrat... A i sa hrastovom pilovinom sam cuo da rade "divna" ekspress barik vina  :1:
Keep it simple!

No.1

« Odgovori #3 u: 16. Veljače 2009, 17:52 »
Nema nista dok grozdje lepo ne sazri pa se procedi i natoci u mracne podrume da "odlezi"!!!
Sto se  :48: tice i njihovog prdeza to me vec asocira na neke druge analne rabote koje su imali obicaj upraznjavati a nemaju veze sa vinom, ali ni sexom!
A kad su vec vina u pitanju preferiram vise polusuva crna vina... mada mi uz rostilj posebno lepo "legne" spricer :41:

No.1

« Odgovori #4 u: 18. Veljače 2009, 19:26 »
Zaboravih da spomenem da su mi posebno lepa domaca vina koja ljudi prave "za svoju dusu" sto bi se reklo. Uz vino, pored lule, takodje veoma dobro dodje i sir. Naravno mislim na one masne sireve - kackavalje bilo budjave ili ne... gust je u svakom slucaju neprevazidjen! :1:

charlie

« Odgovori #5 u: 19. Veljače 2009, 08:42 »
A šta kažete na pravi cviček? Onaj iz Gadove peči, ne onaj zbog kojeg se treba u ponoč okrenuti s jedne na drugu stranu, da ti ne razžire želudac?
Ono, vrhunsko, pitko, sa malom količinom alkohola, sa svim mogučim priznanjima. Jel to pijete?

charlie

« Odgovori #6 u: 19. Veljače 2009, 14:14 »
Onda, kad se prvi put sretnemo, eto njega.  MarÅ¡al nije pio tako dobar, to ti je onaj, za nas, stare  :97:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Odg: Čari antičkih vremena - VINO
« Odgovori #7 u: 09. Lipnja 2009, 09:26 »
Dakle, momci, idem prekosutra u Novi Vinodolski. Znam da Vam se svidjela Žlahtina koju sam iz Pavlomirskih vinograda donio u klub. Pa recite, da li netko želi da mu kupim i dopeljam i ako da - koju količinu? Tamo imaju raznoraznu ambalažu, od litre do 5l. Litra vina je, ako me sječanje ne vara, 17kn.
Keep it simple!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #8 u: 09. Lipnja 2009, 10:03 »
Nije, zgaru smo imali od zelenog Sillema. :1:
Ovo je bozanski nektar kojeg smo u slast smazali i kojeg ste rekli da vam dopeljam sljedeci put kad idem dolje
Keep it simple!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #9 u: 09. Lipnja 2009, 12:04 »
To se valjda mili Kekica napajsao, pa je svaÅ¡ta govorio....Onda mu sve paÅ¡e! I cviček!  :38:
A zeleni silem ćeÅ¡ puÅ¡iti...nikada!  :77:

Ma i za Sillem mi je žao da sam ga kupio kod Dreiera. Isto bačen novac... Njega podstavim pod druga vrata kad propuh doma radim...  :1:
Keep it simple!

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #10 u: 09. Lipnja 2009, 12:12 »

Ma i za Sillem mi je žao da sam ga kupio kod Dreiera. Isto bačen novac... Njega podstavim pod druga vrata kad propuh doma radim...  :1:

Ja ga palim umjesto mirisnih štapića!
Smeće od duhana po tako visokoj cijeni!!!  :38: :38: :38:
TAKE ONE FOR THE TEAM!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #11 u: 09. Lipnja 2009, 12:24 »
Neki dan su mi se golubovi naselili na balkon. Skužio sam da ih se jedino zelenim Sillemom da otjerati. Bar nekako da se da iskoristiti to čudo od duhana...  :1:

A klan čuvam u podrumu, još par godina i bit će taman!!

A sad, ajmo se vratiti na temu, vi otimači postova!! Ko želi Žlahtine?
Keep it simple!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #12 u: 09. Lipnja 2009, 12:45 »
Ne!

Samo Žlahtinu imam na lageru.  :1:
Keep it simple!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #13 u: 09. Lipnja 2009, 12:48 »
Å teta. Ja sam se baÅ¡ napalio da pijem "En starček" ili "Slepi Janez"!  :122:

To se dogovori s jednim naÅ¡im bivÅ¡im članom da ti u subotu u Austriju dopelja, ako ideÅ¡ k Dreieru  :1:
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #14 u: 09. Lipnja 2009, 12:55 »
Vidi se da je Čarli sa svojim vrhunskim vinima ušao u sve anale ovog foruma.

Još da mi je nabaviti Falconicu koja fićuka od No.1 i imam materijale za otvoriti omanji muzej.
U kojem bi se svim posjetiteljima izražavala dobrodošlica Slepim Janezom.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.