Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

LINKOVI

charlie

LINKOVI
« u: 17. Veljače 2009, 13:19 »
Za sve, koji imaju želju, da nabave profesionalni material za izradu i održavanje svojih ljubimica, evo nekoliko vrlo koristnih linkova.

www.danpipe.de
briar, ustnici za lule, več bušeni briar za doradu lule, sirovi ebonit, akril, polirna sredstva, boje. Zahtjevajte Hobby katalog!

www.janzen-pfeifen.de
briar, ustnici za lule, sirovi ebonit, akril, polirna sredstva, boje, srebrne palice i obruči za lule

www.pimopipecraft.com
specialni alati za izradu lula, briar i ustnici za lule

www.drechselstube.de
nudi skoro sve vrste mašina za obradu i specialni pribor za izradu lula

charlie

Odg: LINKOVI
« Odgovori #1 u: 22. Veljače 2009, 16:32 »
Za sve ljubitelje pravih meerschaum pipa, koje nisu od drugogo materiala nego pravog bloka sa područja Eskisehir u Turskoj, ovaj mu link skoro ispunjuje sve snove, u smislu - CIJENA. Praktično je nevjerovatno, ali istinito.

http://www.meerschaum.com/index.html

charlie

« Odgovori #2 u: 23. Veljače 2009, 09:17 »
DA, i mene je oborilo s nogu. Moj mi je sin naručio jednu za oko 40tak$ i raskopali je u nulu sa znalcem (A. Bauer) za tu vrstu pipa. Njegova stručna ocjena: da, jeste meerschaum blok. Ni on nije mogao verovati. Njegova su naime u najmanju ruku od 180€ pa na gore. Eto, šta ameri mogu, samo ako hoće.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #3 u: 23. Veljače 2009, 10:01 »
Ajme koje cijene!!!  :67:

Ako su ovo zaista pravi meerschaum blokovi, vec se vidim kako narucujem  :1:
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #4 u: 23. Veljače 2009, 10:31 »
I ja sam gadno zagrizao na ovako nešto:

It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

charlie

« Odgovori #5 u: 23. Veljače 2009, 10:35 »
Jesu, Domba, samo moraš računati tu još carinu i troškove slanja na tvoju adresu. I to ti dodje onda (za Sloveniju) troškovi slanja 15€ i carina 25€, znači na cijenu još 40€ kod nas. Kako je kod vas, nažalost ne znam.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #6 u: 23. Veljače 2009, 13:16 »
Prekrasna mi je! Nažalost morati će malo pričekati bolja vremena.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #7 u: 23. Veljače 2009, 13:36 »
Evo od sada šutim ko zaliven.

fubar

• I tu i tam
    Opečen mi jezik
  • 458
« Odgovori #8 u: 23. Veljače 2009, 14:44 »
Hm! Cijene su stvarno izazovne... A i nema što nema... Nekako si mislim da mi je meer sljedeća akvizicija. Odavde ili s drugog sajta, još ne znam, ali meer mi se nekako smješka...
Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi.
--Riturnof Dže-Daj--

charlie

« Odgovori #9 u: 23. Veljače 2009, 23:10 »
Skepticizam gore ili dole, tako stoje stvari. Ne razumijem baš dobro to "provalio". Jesi li to mislio, da nitko nije našao taj link ili šta? I šta se to kupuje u Turskoj po višestrukoj cijeni? Pa ta firma zakupuje višegodišnju proizvodnju, isto kao razni Lidli, Hoferi, EuroSpini, Kauflandi...pa onda si mogu priuštiti takve cijene. Čista ekonomija, koja je samo koristna za konzumente.

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #10 u: 24. Veljače 2009, 00:12 »

Citat:
"Jedan naš član je kupio takvu "jeftinu" meericu i sve je lijepo osim što je rupa krivo zabušena. Znači funkcionalnost je smanjena za 25%."

Traži se jedan hrabri koji će popeglati karticu i naručiti pipu, a mi ostali samo strpljivo čekamo!!! :1:

Ja se javljam za peglanje i naručivanje, naravno ak mi netko ustupi svoju karticu  :64:
TAKE ONE FOR THE TEAM!

charlie

« Odgovori #11 u: 24. Veljače 2009, 00:26 »
Koliko sam čitao danas na forumu i Peterson ponekad krivo buši, pa čak i prekratko. A o poštenju amera.....ne bi o tome.
A iz posla ne možeš ispasti, ako si kvalitetan i imaš odgovornost prema svojoj stranki, nema veze tu internet, za neke je poslove baš odličan. Recimo moj posao: do sada sam morao iči svaki dan na radno mjesto, a od sada mogu raditi doma, što mi je omogučio baš taj internet. A dosadašnje su mi stranke ostale i dalje vjerne.
Ja sam samo dao link tog ponudnika, za koji naravno ne odgovaram, kao nitko ne odgovara za bilo čiji tudji link.
A što se tiče lule, naručio sam jednu danas, kad je dobijem poneču je sa sobom u Zagreb na detaljni pregled.
A do tada - svatko po svojoj želji.  :61:

charlie

« Odgovori #12 u: 24. Veljače 2009, 01:00 »
Odlično i drago mi je. I sam imam Petrson lule, i ja sam vrlo zadovoljan. Eto, baš sam jednu u subotu odnio u popravku, jer sam svojom nepažnjom jako oštetio usnik, da mi naprave novi.
A što sam danas onda čitao na forumu, ako ne o problemima, koje imaju fubar, robi, i šta je to Domba pisao ako ne o krivom i prekratkom bušenju, ako ne o Petrsonu?
To ne znači, da su to slabe lule, naprotiv, samo dokazuje se rečenica, da i najbolji majstori ponekad pogriješe. I samo to, ništa drugo.
Imam ponekad osječaj, da su tu na forumu neke vrlo osetljive osobe. Da smo si na jasnom: ja nemam nikakvu namjeru soliti pamet ili vrijedjati, nego samo dajem svoje, osobno mišljenje, koje je samo i isključivo moje, stečeno kroz iskustvo u više od tri decenije, koliko se bavim tim predivnim porokom, što se zove lula.
Samo to.

charlie

« Odgovori #13 u: 24. Veljače 2009, 01:21 »
Ponovo: moje osobno mišljenje. A zašto bi ja mislio da si ti netko, ko samo aplaudira? Pa ne mogu te ja suditi, jer te znam samo preko foruma. A svoj ču stav imati o tebi poslije, kad se sretnemo. Kao što imam osobni stav prema Bayru, jer sam ga sreo u živo.

charlie

« Odgovori #14 u: 24. Veljače 2009, 01:34 »
Ja o muškom šarmu teško govorim, ali mojoj je supruzi baš takav, kao što si napisao.
A što bi ti nahebao i zbog čega?