Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Van Rossems TROOST-Aromatic Cavendish

No.1

Van Rossems TROOST-Aromatic Cavendish
« u: 24. Veljače 2009, 01:29 »

Van Rossems Troost - Aromatik Cavendish, holandski aromatik je svojevrsna meÅ¡avina najfinijih Virginia duvana iz Brazila i Afrike i aromatičnih listova Cavendish-a. Duvan je svetle boje i ima izuzetno jak room note, ali Å¡to se samog puÅ¡enja tiče nisam baÅ¡ bio zadovoljan punoćom ukusa. Naime, koliko god svi oko mene bili razdragani lepim mirisom ja sam bio razočaran slabom aromom. Prilično blag duvan, po nekoj mojoj slobodnoj proceni  čak ga i karakteriÅ¡u da spada u blaže duvane ali da je zastupljen Å¡irom sveta, no meni nije baÅ¡ po volji iako volim aromatike. Ima ugodan ukus koji, pa ne znam kako bih ga opisao, nije voćni i ne podseća me ni na jedan do sada probani duvan, ali pokuÅ¡aću. Dakle, ima neku slatkastu i osobenu notu ali prilično blagu tako da ne mogu definisati aromu. U ustima ostaje blag ukus nečeg nalik na kapućino ili možda čokoladu, ali i sa primesama vanile ili marcipana... Ako ga je joÅ¡ neko puÅ¡io neka pritrči u pomoć.... Lepo se puÅ¡i i lepo sagoreva, tačnije sagoreva u potpunosti i ima zadovoljavajuću vlažnost tako da nema puno problema sa kondenzacijom. Preporučujem ga onima koji se oprobavaju u puÅ¡enju na lulu, iz iskustva, jer sam i ja na njemu krenuo sa prvim aromatičnim dimovima i on je taj koji me je uveo u magični svet lula... :61: Ne prouzrokuje pečenje jezika te ga iz tih razloga toplo preporučujem lulaÅ¡ima početnicima, a i vezuju me za njega sentimentalna osećanja, jer me je taj duvan na neki način krstio u svetu lula. Na koncu svega mogu reći da je lep aromatik, nedovoljne jačine, te mu je i aroma prilikom puÅ¡enja slabija ali sa izuzetno bogatim room note-om.
« Zadnja izmjena: 11. Ožujka 2009, 00:23 od No.1 »

charlie

Odg: Van Rossems TROOST-Aromatic Cavendish
« Odgovori #1 u: 24. Veljače 2009, 02:23 »
Odlično napisano. I ja volim aromatike i probat ču taj duvan, samo da ga nadjem.

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #2 u: 24. Veljače 2009, 02:44 »
Ja se moram samo osvrnuti na slikicu na ambalaži :57:
Toliko neukusno da mi se već zgadio taj duhan, a nikad ga nisam ni pomirisao :57:
TAKE ONE FOR THE TEAM!

charlie

« Odgovori #3 u: 24. Veljače 2009, 03:03 »
Eh, embalaža. Nemoj da budeš kao onaj naš butalac, koji je kupio čokoladu, pa je pojeo embalažu, jer mu se svidjela slikica, a čokoladu je bacio, jer mu se nije svidjela. :1:

charlie

« Odgovori #4 u: 24. Veljače 2009, 12:23 »
 :39:

fubar

• I tu i tam
    Opečen mi jezik
  • 458
« Odgovori #5 u: 24. Veljače 2009, 13:58 »
A što se tiče slike na ambalaži, na starim vrećicama je stajalo i "objašnjenje", da su osuđenicima na stup srama ("scaffolds" - koliko se sjećam!) davali taj duhan da im ta kazna brže prođe!

Ili da im kazna bude još teža. ;o))

Ma fora je slika, probao bih samo zbog nje... A ako je prearomatiziran, znam tko voli... ;o)
Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi.
--Riturnof Dže-Daj--

Hell Hack

« Odgovori #6 u: 08. Ožujka 2009, 14:48 »
Interesantna recenzija!,pitanje za autora recenzije dali je prvih par redova recenzije odnegde replikovao-prepisao?
Ps.Bez uvrede

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #7 u: 08. Ožujka 2009, 16:57 »
Slažem se s Krešom! Prepisane recenzije su stvarno dno dna! Pogotovo ako duhan o kojemu se piše "recenzent" nikada nije ni pušio. Za ovakve i slične akcije preporučam trenutni BAN!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #8 u: 08. Ožujka 2009, 17:43 »
Je, no nitko ovdje ne traži savršenu recenziju. Bitno je da bude opis doživljaja pušača. A sad da li će to biti neko remekdjelo ili ne manje je bitno. U suprotnome možemo svi na tobaccoreviews i lagano copy / paste.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

No.1

« Odgovori #9 u: 09. Ožujka 2009, 01:58 »
Interesantna recenzija!,pitanje za autora recenzije dali je prvih par redova recenzije odnegde replikovao-prepisao?
Ps.Bez uvrede
Prepisao sam prvu rečenicu u kojoj se navode duvani koji su korišćeni za mešavinu. Ostatak teksta je moj autorski, pošto sam isti duvan probao, jer ga dobih iz Engleske, a oni koji misle da ga nisam probao ili da sam tekst prepisao neka to dokažu, a ne da me napadajau i pljuju kao da sam neki falsifikator!