Van Rossems Troost - Aromatik Cavendish, holandski aromatik je svojevrsna meÅ¡avina najfinijih Virginia duvana iz Brazila i Afrike i aromatiÄnih listova Cavendish-a. Duvan je svetle boje i ima izuzetno jak room note, ali Å¡to se samog puÅ¡enja tiÄe nisam baÅ¡ bio zadovoljan punoćom ukusa. Naime, koliko god svi oko mene bili razdragani lepim mirisom ja sam bio razoÄaran slabom aromom. PriliÄno blag duvan, po nekoj mojoj slobodnoj proceni Äak ga i karakteriÅ¡u da spada u blaže duvane ali da je zastupljen Å¡irom sveta, no meni nije baÅ¡ po volji iako volim aromatike. Ima ugodan ukus koji, pa ne znam kako bih ga opisao, nije voćni i ne podseća me ni na jedan do sada probani duvan, ali pokuÅ¡aću. Dakle, ima neku slatkastu i osobenu notu ali priliÄno blagu tako da ne mogu definisati aromu. U ustima ostaje blag ukus neÄeg nalik na kapućino ili možda Äokoladu, ali i sa primesama vanile ili marcipana... Ako ga je joÅ¡ neko puÅ¡io neka pritrÄi u pomoć.... Lepo se puÅ¡i i lepo sagoreva, taÄnije sagoreva u potpunosti i ima zadovoljavajuću vlažnost tako da nema puno problema sa kondenzacijom. PreporuÄujem ga onima koji se oprobavaju u puÅ¡enju na lulu, iz iskustva, jer sam i ja na njemu krenuo sa prvim aromatiÄnim dimovima i on je taj koji me je uveo u magiÄni svet lula...

Ne prouzrokuje peÄenje jezika te ga iz tih razloga toplo preporuÄujem lulaÅ¡ima poÄetnicima, a i vezuju me za njega sentimentalna osećanja, jer me je taj duvan na neki naÄin krstio u svetu lula. Na koncu svega mogu reći da je lep aromatik, nedovoljne jaÄine, te mu je i aroma prilikom puÅ¡enja slabija ali sa izuzetno bogatim room note-om.