Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

eBay aktualne aukcije

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Odg: eBay aktualne aukcije
« Odgovori #30 u: 11. Kolovoza 2009, 01:11 »
 :64:
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #32 u: 12. Kolovoza 2009, 21:44 »
krasno, krasno... Samo nek rastu cijene  :13:
Keep it simple!

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #33 u: 12. Kolovoza 2009, 21:55 »
Sta reci a ne zaplakati...

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #34 u: 13. Kolovoza 2009, 00:41 »
60$ je tek početna cijena.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #35 u: 14. Kolovoza 2009, 18:24 »
Evo da malo izvijestim ekipu o cijenama Dunhilla. Onih Richovih 8 oza Nightcapa otišlo je za 93,99$

Stvarno je napravio odličan posao!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #36 u: 23. Kolovoza 2009, 09:06 »
Vidis, vidis... Ovaj prvi link je jako zanimljiv, ovo je najslicnije Talberticama, barem po starosti i vremenu stajanja polugotovih lula. Hvala za link!
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #37 u: 23. Kolovoza 2009, 14:51 »
Ono Å¡to Grga ne može naći na ebayu - ne postoji.  :64:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #38 u: 23. Kolovoza 2009, 23:25 »
Ehehe, svaka cast! Ovaj mjesec moram u veliku nabavku, svega... mozda i ovo bidnem, ko zna ;)
Keep it simple!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #39 u: 24. Kolovoza 2009, 08:39 »
One sto su nedovrsene ti nisu zanimljive?

pa onako, i ne baš pretjerano. Nisam ja baš klasičar da bih se pomamio za tim shapeovima, ali da cijena ostane 11,5$ zašto ne :1:
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #40 u: 24. Kolovoza 2009, 08:46 »
I ja mislim da nebi trebao biti veliki problem dovršiti ih. Imaš Davorinov detaljan članak na piperson.org o izradi lula. Pogledaj malo tamo.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #41 u: 24. Kolovoza 2009, 08:57 »
Nemojte se zavarati  :1: Ovdje nije napravljen jedan od najtežih zahvata, montiranje usnika, koji je dosta teÅ¡ko izvesti bez prikladnog alata. Same lule nije teÅ¡ko dovrÅ¡iti, ali ima i na njima caka...  Npr. 2 Talbertice koje sam ja dobio su obje imale puknute vratove pa ih je trebalo ljepiti i stavljati prstene kao pojačanje. Ostaje samo Å¡mirglanje lule i usnika, fino Å¡mirglanje i poliranje.

Dakle, samo naprijed, neću se ja onda petljeti u bidanje na tome, ali da znaš da će ipak biti dosta posla na njima :1:

Recimo samo za usporedbu, kad kupiš pipekit dobiješ probušenu klocnu i namontiran usnik, ovdje imaš probušenu klocnu grubo obrađenu i uobličenu u lulu ali nemaš usnik... Meni osobno bi lakša varijanta bila ova prva.
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #42 u: 24. Kolovoza 2009, 09:00 »
Heh, a ja sam uvijek mislio da je najteži dio doći do ovakvog stadija.

Ma Dotteru, ubodi ti te lule, cijena je stvarno smiješna. Doradi ih i pusti u prodaju. Garantiram da bi sve vrlo brzo našle nove vlasnike. Šteta bi bilo da mi amateri uništimo.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #43 u: 24. Kolovoza 2009, 09:43 »
Ma nisam vam htio ubiti entuzijazam, samo da vam pojasnim što je teško a što ne.
Meni osobno je najstresniji dio na svakoj luli bušenje rupa, pa onda montiranje usnika (posao koji zahtjeva ovakav alat ili tokarski stroj, drugog načina nema jer pred 60 godina nisu koristili teflonske tenone od fiksnih 8 ili 10 mm nego su lule bušene na cca Fi 7mm), a oblikovanje preko piljenja i brušenja je samo mukotrpno i dugotrajno a inače mi je to najzanimljiviji dio izrade lule.

Ako vas zanima izrada lule, pipekitovi su prava stvar. Treba ti samo pila, turpija, brusni papir i peeeeeriiiiiiii  :1:
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #44 u: 24. Kolovoza 2009, 09:48 »
Osobno nisam baÅ¡ za takve akcije, nisam ja baÅ¡ čovjek od strpljenja.  :36: :36:

Ono farbanje, bajcanje, poliranje..to mi je još zanimljivo, ali ovo bušenje i šmirglanje...