U jednoj reÄenici - kako ga je i Rich opisao:
“A true classic style Balkan type blend. Rich in Latakia, select Virginias and Orientals.“Dok sam ga pušio (svaki put - sada pušim petu-šestu lulu; limenka otvorena desetak dana) smenjivala su mi se osećanja, od slatkasto-slanog ukusa prvih dimova, preko toga da je nalik fenomenalnom, punom, blago slankasto-puterastom kremu sa notom tamjana, do ponekad oštrog gorkastog, drvenastog “štiha“. Mrtva trka između latakije i orijentala. Višeslojan, neuhvatljiv, zanimljiv, nikako dosadan i ne baš hladan dim. Dosta sitno rezan.
U viÅ¡e reÄenica, opet nisam mogao da ga dobro definiÅ¡em i pogledao sam naravno tuÄ‘e recenzije. KonaÄno sam uvideo da je kod sporijeg i laganijeg uvlaÄenja aroma potpuno drugaÄija, nego ako se puÅ¡i brže.
Definitivno, ako se lagano puÅ¡i, istina je da doÄarava sećanje na svetog grala. Ako se ubrza pretvara se u neÅ¡to potpuno drugaÄije - ali nikako neprijatno. Gori lepo i sa pauzama, možda Äak i prebrzo. Ako uspem da se uzvežbam u laganom puÅ¡enju ovog duvana do kraja limenke, uzimam ga opet!
Uz njega, neko blago belo vino.
Usudio bih se da mu dam vrlo visoku ocenu - zbog sećanja (ako sećanju uopÅ¡te treba verovati), a smanjio bih je samo zbog toga Å¡to ne opraÅ¡ta brzo puÅ¡enje. Skoro kao Dr Jekyll i Mr Hyde... Ali ko joÅ¡ nije voleo to da Äita?