Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Gawith Hoggarth - Balkan Mixture

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
Gawith Hoggarth - Balkan Mixture
« u: 16. Ožujka 2009, 20:11 »

U jednoj rečenici - kako ga je i Rich opisao:
“A true classic style Balkan type blend. Rich in Latakia, select Virginias and Orientals.“

Dok sam ga pušio (svaki put - sada pušim petu-šestu lulu; limenka otvorena desetak dana) smenjivala su mi se osećanja, od slatkasto-slanog ukusa prvih dimova, preko toga da je nalik fenomenalnom, punom, blago slankasto-puterastom kremu sa notom tamjana, do ponekad oštrog gorkastog, drvenastog “štiha“. Mrtva trka između latakije i orijentala. Višeslojan, neuhvatljiv, zanimljiv, nikako dosadan i ne baš hladan dim. Dosta sitno rezan.

U više rečenica, opet nisam mogao da ga dobro definišem i pogledao sam naravno tuđe recenzije. Konačno sam uvideo da je kod sporijeg i laganijeg uvlačenja aroma potpuno drugačija, nego ako se puši brže.

Definitivno, ako se lagano puši, istina je da dočarava sećanje na svetog grala. Ako se ubrza pretvara se u nešto potpuno drugačije - ali nikako neprijatno. Gori lepo i sa pauzama, možda čak i prebrzo. Ako uspem da se uzvežbam u laganom pušenju ovog duvana do kraja limenke, uzimam ga opet!

Uz njega, neko blago belo vino.

Usudio bih se da mu dam vrlo visoku ocenu -  zbog sećanja (ako sećanju uopÅ¡te treba verovati), a smanjio bih je samo zbog toga Å¡to ne opraÅ¡ta brzo puÅ¡enje. Skoro kao Dr Jekyll i Mr Hyde... Ali ko joÅ¡ nije voleo to da čita?