Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Fileki

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Fileki
« u: 27. Svibnja 2009, 19:57 »
Molio bih ljubitelje ovog jela da napišu kakav dobar recept. Našao sam na netu hrpu različitih recepata pa se ne mogu odlučiti. Na koji način ih i da li ih uopće pripremate?
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Odg: Fileki
« Odgovori #1 u: 28. Svibnja 2009, 00:39 »
Našao sam jedno 7 - 8 recepata i nekako mi se taj špek fileki činio najprivlačniji. No nisam ih nikada pripremao, nego sam ih samo po restoranima klopao. A sad sam našao gdje ima za kupiti svježih i baš sam se naložio na dobru klopu. Napravim ih po tom receptu ovih dana pa javim rezultate.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #2 u: 28. Svibnja 2009, 07:59 »
Bitno je dobro oprati želudac prije pripreme, i radi to pri otvorenom prozoru u kuhinji jer se kod pripremanja malo "čuju"!

Znači staneÅ¡ se na otvoreni kuhinjski prozor i pred Å¡okiranim prolaznicima si ispereÅ¡ želudac  :68:

Kad ga ispereÅ¡, možeÅ¡ krenuti pripremati fileke...  :1:
Keep it simple!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #3 u: 28. Svibnja 2009, 08:00 »
A ako se istreniraÅ¡ dobro do dolaska centralnog komiteta u Essek, one žabe mogu dostojno i fileki zamijeniti...   :135:
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #4 u: 28. Svibnja 2009, 09:18 »
He he! Hvala na savjetu!

Inače fileki nisu želudac kako je uvriježeno mišljenje. Fileki se prave od drobine, koja je recimo predželudac koji služi kao skladište trave koje govedo pojede, a tek kasnije ga provari.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #5 u: 28. Svibnja 2009, 09:28 »
Ako se ne varam 4 ili 7. Ne sjećam se više.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #6 u: 28. Svibnja 2009, 09:33 »
4

Burag, knjižavci, ja mislim kapura... :) Bayropedijo, jel sam blizu?
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #7 u: 28. Svibnja 2009, 09:45 »
Pogodio si. Ima četiri želuca.

Evo i slikoviti prikaz.

Fileki = Burag

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #8 u: 28. Svibnja 2009, 09:49 »
Sirište, da... zaboravio na njih...

Kakve hornove dobre ima...
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #9 u: 28. Svibnja 2009, 09:51 »
 :47:

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #10 u: 28. Svibnja 2009, 10:49 »
Fileke sam probao 3 puta u životu - prvi, zadnji i nikad više :1: (bar sam tako mislio) i to prije jedno više od 10 godina (sad imam nepunih 24 :1:)
Ali sad sam se okuražio i htio bih ih probati opet, pa da čujem sladokusci, gdje u Zagrebu pojesti dobre fileke? :1:
TAKE ONE FOR THE TEAM!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #11 u: 28. Svibnja 2009, 11:16 »
Ja jeo fantastične Å¡pek fileke na Puntijarki na Sljemenu. ÄŒuo sam da su odlični i u MAC-u u DVD Dugave. A nekako mislim da i u Mitnici nisu za baciti  :36:
Keep it simple!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #12 u: 28. Svibnja 2009, 11:27 »
Krunek, mislim da ti je ovo odličan recept, najbliži onima koje ja smatram "dobrima"

http://www.coolinarika.com/recept/spek-fileki
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #13 u: 28. Svibnja 2009, 11:29 »
Pazi ovo! Za ručak Å¡pek fileki uz propisno ohlaÄ‘eno bijelo vino. Desert krempita sa Å¡lagom ili Å¡trudla od viÅ¡anja. I za kraj lula fine virginije.  :36:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #14 u: 28. Svibnja 2009, 11:30 »
Krunek, mislim da ti je ovo odličan recept, najbliži onima koje ja smatram "dobrima"

http://www.coolinarika.com/recept/spek-fileki

Baš sam taj recept jučer isprintao. Mislim da će probno pripremanje biti ovaj vikend. Zapravo sve ovisi hoće li biti svježih fileka kod mog mesara ovih dana.