Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Molim jedan savet

Drezgality

• Sremska Mitrovica - Srbija
  • *
    Bijeli zubi
  • 18
  • Good Stanwell is smoked Stanwell
Molim jedan savet
« u: 18. Kolovoza 2009, 00:48 »
Ovako, evo sad sam se registrirao na Vas forum, i dadoh reci hvale "najvise " na temi upoznavanje..

Iskren cu biti odmah od pocetka.. Posle citanja informacija na ovom forumu o upusivanju lule i odrzavanju, mogu reci da sam se jako uplasio da mi lula ne progori.. Ne znam da li me shvatate, ali je meni to kao nocna mora..  :154: 

u svakom slucaju mozete li mi objasniti koji su simptomi progorele lule ili ostecene lule?

Ako vec negde ima objasnjeno, molim vas da mi stavite link ili da me preusmerite posto ja nisam nasao na takvu temu na ovom forumu, a detaljno sam ga pregledao, tako da ne mislite da pitam a nemaran sam bio da pronadjem tako nesto.. hvala unapred ... :) Good stanwell is smoked stanwell
Unutar sebe, pronadji sebe, i zapamti do kraja zivota da si to samo ti... unutar sebe

Drezgality

• *
    Bijeli zubi
  • 18
Odg: Molim jedan savet
« Odgovori #1 u: 18. Kolovoza 2009, 00:49 »
jos bolje je ako imate neku sliku.... ej jes vala sad puno trazim
Unutar sebe, pronadji sebe, i zapamti do kraja zivota da si to samo ti... unutar sebe

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #2 u: 18. Kolovoza 2009, 07:01 »
Pogledaj ovdje:

http://www.piperson.org/?page_id=2

ÄŒlanak - autopsija lule.

Inače jedan od vidljivih znakova je taj da ti glava lule pokaže tamnija podučja s vanjske strane. Izgleda kao "opečeno".
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Drezgality

• *
    Bijeli zubi
  • 18
« Odgovori #3 u: 18. Kolovoza 2009, 11:39 »
Aha, ma da, u principu sam za dzabe panicio.. ali procitao sam dosta stvari onako, koje su mi stvorile tu iluziju za progorivanje lule.. hvala :)

Drezgality

• *
    Bijeli zubi
  • 18
« Odgovori #4 u: 19. Kolovoza 2009, 16:01 »
hahaha, dobra mudra izreka  :77:  ... znaci dobro je, nije smak sveta

Drezgality

• *
    Bijeli zubi
  • 18
« Odgovori #5 u: 19. Kolovoza 2009, 18:33 »
Dobra METAFORA !! Svaka cast.. Sad mi je sve jasno !

herr Bolto

• Zagreb
  • **
    Peče me jezik
  • 117
« Odgovori #6 u: 10. Rujna 2009, 11:11 »
Mladi puÅ¡aći su uvijek na početku malo paranoični glede održavanja lula, no tu stvarno nema nikakve brige ako si kolko tolko brižna osoba, kao Å¡to je Bayro napomenuo. Ako si toliko zabrinut glede upuÅ¡avanja lula, onda koristi malo pedantniju tehniku i nemaÅ¡ brige. Klasična je ona 3*3, no možeÅ¡ je puniti na četvrtine, znači, par puÅ¡enja puniÅ¡ samo 1/4 lule, pa 2/4, 3/4 itd. i uspijeh je zagarantiran. Kupi si i meer granulat, pomaže kod upuÅ¡avanja i povećava užitak  :61: eto, i joÅ¡ jedan "drkomlaz" je rekao svoje  :1:
It always turns out better then you hoped for

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #7 u: 10. Rujna 2009, 12:41 »
Mladi puÅ¡aći su uvijek na početku malo paranoični glede održavanja lula, no tu stvarno nema nikakve brige ako si kolko tolko brižna osoba, kao Å¡to je Bayro napomenuo. Ako si toliko zabrinut glede upuÅ¡avanja lula, onda koristi malo pedantniju tehniku i nemaÅ¡ brige. Klasična je ona 3*3, no možeÅ¡ je puniti na četvrtine, znači, par puÅ¡enja puniÅ¡ samo 1/4 lule, pa 2/4, 3/4 itd. i uspijeh je zagarantiran. Kupi si i meer granulat, pomaže kod upuÅ¡avanja i povećava užitak  :61: eto, i joÅ¡ jedan "drkomlaz" je rekao svoje  :1:
Na koji to način meer granulat pomaže kod upušavanja lule? Ja sam sve lule "upušavao" bez meer granulata, i stvorio se dobar cake na svakoj od lula! Kako to meer povećava užitak?
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #8 u: 10. Rujna 2009, 12:48 »
Ja isto kod upušavanja ne koristim meer jer on blokira stvaranje cakea na dnu lule. Znam da je cake na dnu utopija, ali neka - bar znam da mu ja nisam branio da se tamo napravi i ulovi!
Keep it simple!

herr Bolto

• Zagreb
  • **
    Peče me jezik
  • 117
« Odgovori #9 u: 10. Rujna 2009, 13:34 »
Zaboravih napomenut, nisam odmah koristio meer granulat, tek nakon par puÅ¡enja ali nisam imao nikakvih problema. Dim je hladniji i ne nakuplja se toliko vlage. Ja sam ovdje izrazio samo svoje miÅ¡ljenje, isprike ako je netko ovo shvatio kao činjenicu ili ultimatum  :1:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #10 u: 10. Rujna 2009, 13:37 »
Aaaaaaa, prestani se ispričavati za sve što napišeš!

Ovo je forum i svatko ima pravo iznjeti svoje mišljenje! Svi smo tu da razmjenjujemo iskustva i da naučimo ponešto novo!

I nemoj mi se sad ispričavati zato Å¡to sam ovo morao tipkati!  :1:
Keep it simple!

herr Bolto

• Zagreb
  • **
    Peče me jezik
  • 117
« Odgovori #11 u: 10. Rujna 2009, 13:39 »
Znam znam, moram prestat s tim

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #12 u: 10. Rujna 2009, 13:41 »
I ja mislim!!  :145:
Keep it simple!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #13 u: 10. Rujna 2009, 13:48 »
Da, nema potrebe za isprikama! Svoje mišljenje uvijek možeš iznijeti, bez obzira složili se mi oko toga ili ne. Ali, kada već iznosiš svoj stav, onda molim te i stoj iza njega, a ne odmah, ispričavati se! Ja sam friški pušač lule (cca 3 mjeseca), no uz ekipu tu na forumu i u klubu, moram priznati da jako brzo napredujem, te im se od srca svima zahvaljujem! Vjerovatno sam probao više duhana i saznao više informacija nego netko ko puši već ohoho godina!
Jedino što mi ide na živce su floskule tipa meer pomaže pri upušavanju lule, hladan dim,...! Samo me isto tako interesira na koji način meer povećava užitak? To ga ti malo sa "maricom" miješaš, jeli? :68:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #14 u: 10. Rujna 2009, 14:50 »
Tko je?!  :68: :94:

Nego, ja isto upuÅ¡ujem lule s granulatom, ali prvi put bez meera, čisto zato da dno žarnice pocrni, i to samo zato jer mi je onda ljepÅ¡e buljit u žarnicu... Dok je crna, jel  :1:
TAKE ONE FOR THE TEAM!