RijeÄ je neobiÄnoj mjeÅ¡avini Latakije, Periquea i Black Cavendisha. Prilikom otvaranja limenke primjećuje se izrazito crna mjeÅ¡avina vrlo jakog i prodornog mirisa. Puni se vrlo lagano, gori vrlo dobro i "suho" cijelom lulom, sve dok ne ostane bijeli prah. Prvih par dimova ne odaje nikakvu znatnu razliku u aromi u odnosu na uobiÄajene engleske mjeÅ¡avine koje inaÄe puÅ¡imo. No nakon par minuta (kad se duhan fino razgori), otkriva svoje pravo lice. U samom opisu mjeÅ¡avine navodi se Black Cavendish, zbog kojega sam pretpostavljao da će aroma biti "slatka", no ona to sigurno nije. Aroma je opora, gotovo gorka uz papreni Å¡tih koji daje Perique. Latakija je o ovoj mjeÅ¡avini zastupljena s nekih 50%, no ne dolazi toliko do izražaja. Rekao bih da je ovo jedna od najkompleksnijih mjeÅ¡avina koje sam puÅ¡io, jer gotovo u svakom dimu otkriva se neÅ¡to novo i drukÄije. Spomenuta oporost i gorÄina otkrivaju se negdje na polovici lule, a na zadnjoj trećini vrlo su izraženi. InaÄe ta gorko-opora aroma nije neugodna, već vas stalno tjera da ju otkrivate sve viÅ¡e i viÅ¡e. JoÅ¡ nisam puÅ¡io duhan s ovako intenzivnom aromom. NajsliÄnije Äemu ovo mogu usporediti je Äokoladi s 99% kakaoa. Meni osobno jedna manja lula (npr. MaÅ¡a size) ovog duhana dovoljna je da viÅ¡e ni ne pomislim zapaliti taj dan. Sadržaj nikotina je popriliÄan, no ipak me nije uspio sruÅ¡iti kao npr. Oriental od Roberta McConnella. Roomnote uopće nije straÅ¡an kako su ga opisivali na Tobacco Reviews, puÅ¡io sam ga pred Tihanom (doduÅ¡e uz Å¡irom otvorene prozore) desetak puta i uopće se nije bunila. U svakom sluÄaju ovo nije cjelodnevni duhan, niti je za poÄetnike.
Ocjena 8/10