U zadnjih nekoliko dana uživam u ovom duhanu pa je red da napišem i recenziju.
RijeÄ je o joÅ¡ jednom izvrsnom duhanu kojeg proizvodi meni omiljena tvrtka McClelland.
Radi se o mješavini odstojale virginije, mirišljavog * Katerinia , periquea i vrlo malo sirijske latakije.
PoÅ¡to u ovoj mjeÅ¡avini ima stvarno malo latakije zasigurno ga se ne može svrstati u klasiÄne engleske "latakijske" mjeÅ¡avine. Prilikom otvaranja limenke prvo se primjećuje da je forma duhana pokidani flakeovi. Mirsom me jako podsjeća na Christmas Cheer 2008 i 2015 Mature Virginia. Uz razliku Å¡to ovaj duhan prilikom otvaranja limenke nema miris na suÅ¡ene rajÄice, već na suÅ¡enje Å¡ljive. Puni se bez problema, gori dobro, možda mi je trebalo dva do ti paljenja viÅ¡e nego obiÄno, no to je sporedna stvar. Aroma prilikom paljenja nije znatno razliÄita u odnosu na ostale VAPER mjeÅ¡avine koje sam prije puÅ¡io, no već nakon par dimova pojavljuje se fina lagana aroma cimeta pojaÄana papernim periqueom uz Å¡tih suÅ¡enih Å¡ljiva. Latakija je gotovo neprimjetna, no s vremena na vrijeme osjeti se njen lagani barÅ¡unasti Å¡tih. PuÅ¡enje ovog duhana podsjetilo me je na predbožićno vrijeme peÄenja kolaÄa. Vjerojatno zbog cimeta, koji se u te dane naveliko upotrebljava u pripravi kolaÄa i paprenjacima na koje me prisjetio perique.
U svakom sluÄaju ako budete razmiÅ¡ljali koji duhan puÅ¡iti za božićno - novogodiÅ¡nje praznike toplo vam preporuÄujem Tudor Castle Arcade!
Ovom duhanu dajem ocjenu 10/10
* Katerini - Radi se o duhanu kojeg do sada nismo spominjali, uspjeva jedino na vrlo malom podruÄju u GrÄkoj.
Iznimno mirišljave je arome, mješavinama se dodaje da bi ih oplemenio.