Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

McClelland: TUDOR CASTLE ARCADE

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
McClelland: TUDOR CASTLE ARCADE
« u: 23. Kolovoza 2009, 15:59 »

U zadnjih nekoliko dana uživam u ovom duhanu pa je red da napišem i recenziju.

Riječ je o još jednom izvrsnom duhanu kojeg proizvodi meni omiljena tvrtka McClelland.
Radi se o mješavini odstojale virginije, mirišljavog * Katerinia , periquea i vrlo malo sirijske latakije.
Pošto u ovoj mješavini ima stvarno malo latakije zasigurno ga se ne može svrstati u klasične engleske "latakijske" mješavine. Prilikom otvaranja limenke prvo se primjećuje da je forma duhana pokidani flakeovi. Mirsom me jako podsjeća na Christmas Cheer 2008 i 2015 Mature Virginia. Uz razliku što ovaj duhan prilikom otvaranja limenke nema miris na sušene rajčice, već na sušenje šljive. Puni se bez problema, gori dobro, možda mi je trebalo dva do ti paljenja više nego obično, no to je sporedna stvar. Aroma prilikom paljenja nije znatno različita u odnosu na ostale VAPER mješavine koje sam prije pušio, no već nakon par dimova pojavljuje se fina lagana aroma cimeta pojačana papernim periqueom uz štih sušenih šljiva. Latakija je gotovo neprimjetna, no s vremena na vrijeme osjeti se njen lagani baršunasti štih. Pušenje ovog duhana podsjetilo me je na predbožićno vrijeme pečenja kolača. Vjerojatno zbog cimeta, koji se u te dane naveliko upotrebljava u pripravi kolača i paprenjacima na koje me prisjetio perique.
U svakom slučaju ako budete razmišljali koji duhan pušiti za božićno - novogodišnje praznike toplo vam preporučujem Tudor Castle Arcade!

Ovom duhanu dajem ocjenu 10/10

* Katerini - Radi se o duhanu kojeg do sada nismo spominjali, uspjeva jedino na vrlo malom području u Grčkoj.
Iznimno mirišljave je arome, mješavinama se dodaje da bi ih oplemenio.
« Zadnja izmjena: 23. Kolovoza 2009, 16:03 od kkurilj »
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
Odg: McClelland: TUDOR CASTLE ARCADE
« Odgovori #1 u: 23. Kolovoza 2009, 16:03 »
Mmmm, djeluje zaista fino! :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #2 u: 23. Kolovoza 2009, 23:09 »
Mislim da bi ti ovaj fino "legao" jer po mom ukusu spada u "jake" duhane. Ima tu pristojna količina nikotina.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #3 u: 23. Kolovoza 2009, 23:20 »
Zvuci odlicno, Christmas Cheer mi je odlican, a ako kazes da je dosta slican, mmmmm
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #4 u: 24. Kolovoza 2009, 07:35 »
E da, za nekih mjesec dana trebao bi se na tržištu pojaviti Christmas Cheer 2009.

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #5 u: 25. Kolovoza 2009, 21:39 »
Zvuci interesantno.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #6 u: 28. Kolovoza 2009, 11:54 »
Je da, imaš već temu u recenzijama o CC 2009