Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Stalci

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Odg: Stalci
« Odgovori #15 u: 13. Svibnja 2010, 10:44 »
Ok, naÄ‘emo nekaj lijepo, a sa mojim stalkom pričekaj da smislim kak i kaj bi točno iÅ¡lo  :15:

Jer ovo se da na sto lijepih načina isfurati :1:
Keep it simple!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #16 u: 13. Svibnja 2010, 10:45 »
Domba, treba odabrat od kojeg ćemo drveta, ostalo je moja briga :108:
Mislim da ne bi bilo loše od hrastovine ili oraha? Hrast ima krasnu strukturu, kao i orah. Bukva je nekako preobična.
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #17 u: 13. Svibnja 2010, 10:46 »
Bubinga je meni prekrasna! (ne znam kaj je to na hrv.)
TAKE ONE FOR THE TEAM!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #18 u: 13. Svibnja 2010, 11:14 »
Jel postoji šansa da se napravi ovakav stalak koji ide na zid (kao polica). Meni bi tako nešto jako dobro došlo.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #19 u: 13. Svibnja 2010, 11:22 »
Da li kuglice utjecu na pusenje? :64:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #20 u: 13. Svibnja 2010, 11:34 »
Da li kuglice utjecu na pusenje? :64:

Zapravo je pitanje dosta na mjestu... ako se u netom popušenu i očišćenu lulu stavi kuglica, da li će se dio žarnice koji je ispod kuglice uspjeti dobro posušiti? ipak s kuglicom unutra nema protoka zraka kao kroz praznu lulu...
Ili da se uzmu kuglice kojima je promjer manji od 19mm koliko su prosječno široke žarnice.
Keep it simple!

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #21 u: 13. Svibnja 2010, 15:27 »
Super fora ovo sa magnetima. ALI mislim, da je tu priča o "rare earth magnets", mislim da je i kuglica magnet jer treba prilično jaka sila na takoj razdalji (ipak je kuglica 1cm iznad pločice. Ali to se može nabaviti, 12mm velika kroglica dođe oko 2€
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #22 u: 13. Svibnja 2010, 19:57 »
nije problem kuglica nego jak magnet. racunajte i smetnje koje cete imati od magnetnog polja tako jakih magneta sa tvom,mobilnima,... pa pazite gde stavljate stalak.

enki

• *
    Bijeli zubi
  • 75
« Odgovori #23 u: 13. Svibnja 2010, 20:18 »
bilo bi lijepo kad bi se magnet sakrio ispod površine drveta da se ne vidi nikakva metalurgija

HACK TIP:

Na aktuatoru hard discova postoje najčeće dva mala magneta od neodimijske slitine koji su brutalnih jačina, a stare hardove vjerujem da  imate svi ili ih lako nabavite. ja sam ih nedavno izvlačio i nisam mogao vjerovati kad sam na malu krhotinu od svega pola cm uspio objesiti par odvijača, nekakvu metalnu Å¡ipku i joÅ¡ neke pizdarije. jedini problem s tim neodimijskim magnetima je to Å¡to ful brzo zahrÄ‘aju te bi ih trebalo prije bilo kakve ugradnje dobro zaÅ¡tititi (valjda nikal ili tako neÅ¡to, baÅ¡ se i ne kužim u te korozije).

ovo u gornjem ljevom kutu šta je pričvršćeno s dva šerafa je nosač za te magnete
« Zadnja izmjena: 13. Svibnja 2010, 20:23 od enki »

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #24 u: 13. Svibnja 2010, 21:11 »
nije problem kuglica nego jak magnet. racunajte i smetnje koje cete imati od magnetnog polja tako jakih magneta sa tvom,mobilnima,... pa pazite gde stavljate stalak.

Ja sam pisao o kuglici, koja JE magnet.

Problem je samo u tome, da magnet sa distancom vrlo brzo gubi na poweru...
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #25 u: 13. Svibnja 2010, 21:33 »
Pa naravno dečki da treba paziti da magneti budu "pravi", zato sam i našao ove:
http://www.artas.hr/magneti/priljepci.htm
To su Neodimijski magneti, od kojih, ako pogledate u tablicu, najmanji ima nosivost 5 kg, a cijena mu je oko 8 kn! Ako se uzme u obzir debljina materijala (stijenke lule), mogao bi imati nosivost potrebnu da drži lulu, ako je u luli metalna kuglica dovoljnog promjera! A ako i ne može izdržati težinu lule, treba i kuglica biti namagnetizirana! Sad, nemojmo dalje u dubioze oko utjecaja magneta na vrijes i puÅ¡enje!  :1:
Å to se tiče originalnog stalka, kojeg sam post-ao na prethodnoj strani, mene bi iskreno bilo "frka" držati lule na tako nezaÅ¡tićenoj povrÅ¡ini, jer nije teÅ¡ko zbrojiti dva i dva (odnos vrijes-metal  :13: ). Upravo iz tog razloga, preporučujem da se magneti "upuste" u drvo, i "oblože/prelijepe" nekim materijalom, a'la filc ili nekakav pliÅ¡,....
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #26 u: 13. Svibnja 2010, 22:16 »
ima i drugi način , a to da se daska tj. nosač ubuši sa spec svrdlom za drvo sa doljnje stranei ostavi se jedno dva do tri mm da se ne izbuši skroz na skroz.Nakon toga se magneti umetnu sa doljnje strane i zaljepe te se preko njih na ostatak rupe zaljepi filc koji su ujedno i nožice da ljepo mekano stoji na podlozi. Znači sa gornje strane daske se ništa ne vidi a ako su ti magneti tako jaki lula bi trebala stajati da se magneti uopče ne vide. E sad to treba i probati....

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #27 u: 14. Svibnja 2010, 07:56 »
Uff, s ovime su stvarno neograničene mogučnosti!! Definitivno vrijdeno igranja i zanimacije! Mislim da konačni proizvodi mogu stvarno biti nešto ultramoderno i oku-prekrasno.
Keep it simple!

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #28 u: 14. Svibnja 2010, 11:39 »
dobra fora ovo za hard... moracu da pretresem skolske crknute hd ove koje klinci koriste za zezanje :13: ne vidi se kad drpis magnete :13: samo plis preko daske i resena muka, mada mislim da bi i ovo sto rodjo kaze odradilo...

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #29 u: 15. Svibnja 2010, 18:08 »
evo momci  prototipe prvog magnetnog stalka, zgotovljen danas i napravljen od nekog meni nepoznatog (možda Dotter zna) afričkog drveta ( ne pitajte otkud mi). Å to se mene tiče uradak je uspio samo već imam neke nove idee pa ću vidjet za dalje. slike su napravljene na brzaka pa ne zamjerite!