Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Stalci

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
Odg: Stalci
« Odgovori #75 u: 21. Svibnja 2010, 12:36 »
« Zadnja izmjena: 21. Svibnja 2010, 12:39 od Kova »
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Zem

• **
    Peče me jezik
  • 143
« Odgovori #76 u: 04. Prosinca 2010, 18:44 »
Uffff, stvarno predobra ideja ovo s magnetnim stalkom! Mislim da cu se baciti na izradu jednog takvog, da popunim ove zimske veceri. Razmisljam o dascici kojih 15 x 30 cm. Mislim da cu probat napraviti udubljenja na povrsini daske tocno prema obliku 3 lule koje mislim drzati na stalku.

Btw, trenutno umirem od smijeha i razmisljam sto bi se dogodilo da stojis na zeljeznom podu i da ti ispadne magnet nosivosti 162 kg na pod http://www.artas.hr/magneti/priljepci.htm... Bez vilicara bi ga tesko podigo u ruke...  :68:

--muki--

« Odgovori #77 u: 04. Prosinca 2010, 22:04 »
pajdika mi drzi Artas...
probao ih - treba vam kuglica promjera 10mm i plocica promjera 20mm (tako sljaka kod mene i drzi posteno)...

darkoni

• Pancevo
  • *
    Bijeli zubi
  • 67
« Odgovori #78 u: 17. Ožujka 2012, 18:49 »
Jedno pitanje vezano za način na koji lule stoje u stalcima.
Prvo, da li lula mora da stoji uvek sa glavom dole ili može da stoji tako što će glava biti gore, npr. stalak koji ima otvore kroz koji se gurne usnik i ona stoji. Ili je "pravilo" da lula stoji sa glavom dole.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #79 u: 17. Ožujka 2012, 23:05 »
Pravilo je da stoji glava dole, vjerojatno zbog toga, da kondenzat ne curi u vrat lule nego se fino osuši u žarnici. Sad ako sa čistačem svaki put očistiš žarnicu, nema ni kondenzata, mislim da ne bi niš smetalo ako će bit lula na stalku "obrnuta".
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #80 u: 18. Ožujka 2012, 02:23 »
po mojoj logici glava ide dole zato da kondenzat ne kaplje iz lule. svi znamo koliko smrdi koliko ga je tesko skinuti kad kapne. medjutim, smatram da je lakse ocistiti kondenzat iz usnika nego kad uije u drvo. zato sam i razmisljao da napravim policu u koju ce lule samo da se umetnu kroz rupu, a izmedju redova ce biti dascica na koju se se stavljati papir koji se menja po potrebi

fubar

• I tu i tam
    Opečen mi jezik
  • 458
« Odgovori #81 u: 29. Ožujka 2012, 15:13 »
Hmmm, ja nikad nisam vidio da kondenzat kaplje. Ima ga, bude vlazna zarnica (sto nastojim posusiti cim prije nakon pusenja), ali da kaplje nisam vidio.

E sad, da li se lula kao bolje zraci ako je glava dolje, nemam pojma. Iskreno mislim da je sasvim svejedno da li ce glava biti gore ili dolje. Moje su sve lule u dubokom ukrasnom tanjuru, one koje su ciste su rastavljene, one koje cekaju ciscenje nisu rastavljene i meni to skroz ok funkcionira.

Zakljucak - svaki stalak je dobar stalak.
Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi.
--Riturnof Dže-Daj--

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #82 u: 29. Ožujka 2012, 20:50 »
U pravu si Fubi. Svaki funkcionalan stalak je dobar stalak.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #83 u: 01. Travnja 2012, 11:40 »
hmmm... ima logike i to sa "promajom" kroz lulu :36: kao na peci na drva, dimnjak ide nagore

nenad

• Zemun, Srbija
  • *
    Bijeli zubi
  • 9
« Odgovori #84 u: 02. Travnja 2012, 12:03 »
Mislim da do sada niko nije pitao lule šta one misle. Da li više vole da im je glava nadole ili obrnuto. Logika da lule budu postavljene tako da im je glava gore pod blagim uglom je što se tako sprečava taloženje prašine u žarnici. Moje lule inače stoje u dve velike mesingane posude (jedno je otklopljeni stari mesingani samovar a druga je stari mesingani avan) koje su do potrebne visine napunjene vatom da se na nju lule mogu osloniti i da vata skupi eventualni kondenzat koji bi mogao cureti. Tako poslagane liče na dva buketa. Dopunska prednost je i to da su usnici zaklonjeni od svetlosti što usporava eventualnu oksidaciju.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #85 u: 02. Travnja 2012, 22:08 »
eto sta ti je iskustvo  :1:

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #86 u: 08. Kolovoza 2012, 14:36 »
NaÅ¡ao sam fantastičnu zamjenu za stalak. U Bauhausu za 150 kuna kupio sam aluminijski kofer sa spužvom koja se oblikuje po želji. Služi za fotoaparate kamere i slično. Ja sam napravio pregrade i umetnuo lule. kofer mi je otvoren tako da se lule zrače. Lule mogu prekriti spužvom, zatvoriti kofer i otići sa lulama na put bez straha od oÅ¡tećenja. Slike ću poslati naknadno. E da u kofera ima različitih veličina.  :61:
Sporost je vrlina.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #87 u: 08. Kolovoza 2012, 15:37 »
Odlična ideja! Tako i Dotter nosi lule za prodaju sa sobom
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #88 u: 09. Kolovoza 2012, 15:00 »
Yap, ti su se koferi pokazali kao najbolje rjesenje i za prezentiranje i za cuvanje lula.
Keep it simple!

King

• Crikvenica
  • **
    Peče me jezik
  • 158
« Odgovori #89 u: 25. Siječnja 2013, 09:07 »
Prije 10-ak dana sam naručio dva stalka iz Ukraine preko e-baya:

http://www.ebay.com/itm/Wooden-Tobacco-Smoking-Pipe-Stand-Rack-Hold-Holder-1-/330819614612?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4d0662b794

http://www.ebay.com/itm/Smoking-Pipe-Stand-Holder-Hold-Rack-Wooden-SNAIL-Small-/230881497386?pt=UK_Collectables_Tobacciana_Smoking_LE&hash=item35c19c112a

Jutros su stalci stigli i mogu reći da se zaista radi o izuzetno kvalitetnim proizvodima, a vjerujte, moja mjerila kad se radi o proizvodima od drva su izuzetno visoko postavljena.