Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Te gi mizi pa

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
Te gi mizi pa
« u: 15. Rujna 2009, 00:58 »
Posle visemesecnog cekanja na drugu poruku promenim lozinku u subotu i ulogujem se kao clan :1: Trebalo je da me neko (u ovom slucaju moja cura)  :84: pa da pomerim guzicu i uradim to...

Daklem: ja sam Milos Kostic, zvani SSeki, rodom iz Niss, zivim i radim u Beloj Crkvi u Banatu. Neozenjen i bez dece :109: Po struci sam profesor istorije (i voleo bi da znam ko je od vas sta po struci - pravim profil  :61:), po nacionalnosti motordzija (bajker) srpskog porekla (nije bitno al nek je transparentno, sto rekli srpski novinari). U zivotu me svasta zanima:motori, satovi, starine, upaljaci, knjige, karte, avioni, oruzje, vojska, muzika, lov, pecanje... Vise ne znam ni sam. Lulu pusim oko 4godine, 2002-3, pa nestalo duvana, pa mi  :154: kolega proslog proleca kaze da u Vrscu ima duvana, ja  :153: i kao dete u prodavnici igracaka :1: Jaoj srece kad ga  :61: posle 5 godina sranja od cigareta :39: Tamo je "samo falilo od popa uvo", sto rekli kod mene na jugu. Razni MB-i, Holger danske, Backwoods.. Ne smatram sebe nekim ko je expert da komentarise duvane, sem "svidja mi se - ne svidja mi se". Svidja mi se jako beli i zlatni Captain Black, crna Amphora (nisam je odavno vido, da li se jos proizvodi?), Borkum Riff whiskey (neko rece da je los, moje misljenje je APSOLUTNO SUPROTNO) i kao vrh Backwoods (kog,jelte,nema :13:). Svidjao mi se i Amsterdamer, ali mi je bio malo ljut, verovatno sto je bio suv. MB duvane nesto ne mirisem. Moze da prodje samo crna ambrosia, i to ako bas nema sta drugo da se zapali. Sto se lula tice,imam ih preko 20, iako su u aktivnoj upotrebi 10-tak. Ostale su ili neke uspomene ili traze popravku (to se kod mene radi zimi, kad se ne moze na pecanje i kad su sva isparenja od lakova MOJA :1:) Nisu bog zna sta, ali su moje,pa prema tome najbolje su na svetu :145: Dakle: peterson 999 (ona sa slike iz teme nabavka u bg-u), Silvano Melania (inace o ovoj firmi ne znam nista, vredi li cemu?), meer made in tanzania, (rezbarena nekim crnackim motivima i ima slona na usniku)dosta je prljava ali ne dimi lose, Sahin (poklon od cure. kad smo kod nje, ne pusi, ali mi vrlo cesto uzme po koji dim, "da ne ide u vetar" :64: A moze da pise i recenzije duvana-uvek pogodi na koje kolace mirisu :1:) Zatim tu je dublin junior *Blackwood*(tako pise, sa zvezdicama, takodje nemam pojma nista o njoj), Black star de luxe (isto nemam pojma), Lorenzo spitfire, dve kupljene u bg kod "gavrana", covek kaze da su Aldo Moreli, neka druga klasa(jednoj je ukrivo izbusena rupa za dim, a druga ima manju gresku u lakiranju). Ne znam, da li mu se moze verovati sto se tice proizvodjaca? Ali se obe jako lepo puse. Dalje, tu je falcon(kolekcionarski primerak, ne svidja mi se narocito),kopija falcona Kapitan(mislim da je ceska), tri komada bruyere garantie (ovo bi trebalo da znaci isto sto i real briar, zar ne?) nekoliko real briar, a ima i par bezimenih glava. Uglavnom nabavljano po buvljacima za sitne pare. A da, tu su i tri nekakva "speciala", mislim da je ono bukva, lakirana obicnim lakom za parket :1: Inace, moj cale je neko krace vreme pusio lulu pre no sto sam se ja rodio, i imao jednu takvu "specijalku" sa poklopcem. Igrao sam se sa njom kao klinac :1: I sad imam istu takvu, koristi mi zimi dok vrtim varalicu na stuku a duva vetar :1: Inace, ovde lulu pusi jos samo jedan covek koji je jako poznat i priznat u gradu. Par puta smo  :61: zajedno, pa su 'teli da nas  :74: sto nam duvani lepo mirisu (on pusio MB OC a ja beli C black). Zezali smo se da osnujemo klub luladzija, ali sad vidim da je bolje da osnujemo "istocnu podruznicu istocne podruznice", ukoliko nam to starija gospoda dozvole (da se razumemo, starija po "cinu" :2:) Inace i moji drugovi se ogrebu ponekad, ali studentarija, nemaju para za ovaj "sport".

Imam jedno strucno pitanje za lingviste: KOJI JE MAMLAZ ZA NESTO STO NE VALJA REKO DA NE VREDI NI LULU DUVANA!?!?!? Trebalo bi ga  :74: pa  :86: i na kraju  :63:

Oproscavajte, ja ga oduzih... I ne zamerite sto me nece biti cesto ovde, jos sam na dial up-u, nema tehnickih mogucnosti za adsl :13:

P.S. Neka mi neko iz bg-a javi gde se okupljate, relativno cesto dolazim kod cure u bg, pa bi da navrnem koji put na  :61: i  :67:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Odg: Te gi mizi pa
« Odgovori #1 u: 15. Rujna 2009, 07:06 »
Dobrodošao!

Nego pišeš da si iz Banata, a kako to da postaš iz Italije? Milana točnije.

Ili je možda tvoja IP adresa nekako zalutala u Italiju?
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #2 u: 15. Rujna 2009, 08:13 »
DobrodoÅ¡ao!  :61:
Keep it simple!

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
« Odgovori #3 u: 15. Rujna 2009, 09:11 »
Dobrodošel!
ZIG  ZAG

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #4 u: 15. Rujna 2009, 10:10 »
možda sam samo ja, ali šta znači TE GI MIZI PA??
Keep it simple!

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #5 u: 15. Rujna 2009, 10:12 »
Dobrodošao! I mene interesira kaj znači TE GI MIZI PA :1:
TAKE ONE FOR THE TEAM!

Snowblind

• Celje
  • *
    Peče me jezik
  • 190
« Odgovori #6 u: 15. Rujna 2009, 10:38 »
Dobrodošao

BalkanBoy

• *
    Bijeli zubi
  • 41
« Odgovori #7 u: 15. Rujna 2009, 10:45 »
E pa Milane, s obzirom da si iz Nis (bez padeza) i da ti je Sofija blize geografski nego Beograd, ti bi lepo mogao da dodjes tu kod mene u Sofiju, da te ja uvedem u svet Latakije i VA. Vidim da si navucen na aromatike. Ja bi zrtvovao nekih pola kile svakojakih Latakijskih duvana iz mog cellar-a kako bi ispravili tu veliku nepravdu. Ideja za istocnu podruznicu istocne podruznice ti i nije bas tako losa, mogli bismo se i okupiti nekad zbog malo degustacije McClellandovih, Gawithovih ili G.L. Pease-ovih poslastica. Cornell & Diehl-ovih isto. Maksim iz Skoplja bi isto bio zainteresovan.

Veliki Pozdrav,

Nikita.

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #8 u: 15. Rujna 2009, 16:40 »
Pozdrav!!!
 :61:

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #9 u: 15. Rujna 2009, 21:41 »
Pozdrav!
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #10 u: 15. Rujna 2009, 22:48 »
Daklem, kako rekoh, te gi mizi pa! PREVOD: ETO IH MIGOVI OPET :1: (vidi sliku) Bayro je bio u pravu ( :77:, zer ne? :1:) to je leskovacka fora, ukratko bio leskovcanin u vojsci pa na radaru vido avione i reko doticnu recenicu koju niko nije razumeo. Postoji i punk grupa iz istog grada koja se zove Te gi pa (eto ih opet). Ne razumem ni ja picu i kapelicu pa se ne sekiram previse :1: U svakom slucaju, ko me ne razume neka pita, nije nikakav
 problem.

NISAM IZ MILANA I TAMO NISAM NIKAD BIO (nazalost), a otkud moja adresa tamo to blagog pojma nemam.

Balkanec, Sofija mi je bila ko dobar dan dok sam bio u Nis, imam i prijatelje tamo (MC Brothers From  Hell), ali sad mi je Bg blizi. No ako da Bog srecu i zdravlje, ne bi bilo na izmet ni to da se organizuje. Koje se tice duvana, mnogo toga ima sto nisam ni vido uzivo a kamoli probao. Ne zaboravi da u Srbiji NEMA legalnog uvoza duvana za lulu i da se dovijamo kako ko zna, ume i MOZE. (Zato onog djubreta od cigareta ima kolko volis, sta li stavljaju u njih zivo me zanima. Godinama sam pusio camel bez filtera,mirisao kao dusa, a probam pre dve godine smrdi kao tvor. ostala samo slika od camela :13:) Zato se nemoj cuditi, ja govorim sta mi se svidja od onoga sto sam probaao.

Kako god, hvala svima na dobrodoslici! i zaboravio sam: NE NOSIM BRADU!!! :1:

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #11 u: 15. Rujna 2009, 23:39 »
Sto se tice brade vec su me moji bajkeri kritikovali :1: Smeta mi, inace sam godinama nosio zulufe da bi mi i tvoj avatar pozavideo :64:

Apsolutno si ispravno razumeo, uvoznik je ko uveze a zastupnik onaj kom si dao pare i poslao ga da ti kupi :1: sva sreca moze da se nadje ponesto - crvena amphora, b riff original i whiskey, clan... uglavnom ono sto ima "prodju"...
 Sta ces, zakoni trzista...  :3:

BalkanBoy

• *
    Bijeli zubi
  • 41
« Odgovori #12 u: 16. Rujna 2009, 15:56 »
Pa dobro, ovo objasnjava neuobicajenu sklonost prema aromaticima. Jednom kad budes probao engleza brate, neces se vise osvrcati ka aromaticima veruj mi.

BalkanBoy

• *
    Bijeli zubi
  • 41
« Odgovori #13 u: 16. Rujna 2009, 21:34 »
Kome to piÅ¡eÅ¡ o Englezima? 

Autoru teme naravno.
Necu valjda tebi pisati o Englezima. To je kao da Papi pisem o katolicanstvu.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #14 u: 17. Rujna 2009, 01:06 »
Ukoliko je to nesto sto lici na MB Scotish, neka fala. Ako je nesto drugacije, nisam probao, ne znam.