Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Poštovanje

dečec

• *
    Bijeli zubi
  • 42
Poštovanje
« u: 24. Rujna 2009, 15:13 »
evo da se predstavim posto sam postao novi ÄŒlan, molio bi vas za razumijevanje jer nemam iskustva i sve me muci i zanima. kupio sam lorenzo lulu lovat oblika, čeÅ¡ki tamper, upaljač za lulu i pribor za čišćenje te filtere. bio sam u ducanu u frankopanskoj i gospoÄ‘a mi je rekla da se lula moze puÅ¡iti npr. ujutro i navečer, jeli to istina? poÅ¡to sam na forumu pročitao da mora odstajati 24 sata. zanima me da li se uvlači dim u pluća ili samo u usnu Å¡upljinu? i kako da najbolje upuÅ¡avam lulu da neÅ¡to ne zaribam, nigdje nisam vidio opis kako upuÅ¡iti prvih pet puta, samo znam da se puni 1/3 lule , al me zanima dal se treba stisnuti ili isto staviti kao prvi sloj kada se puni cijela lula? da li mi je potreban probor za rezanje cake-a? i nakon kolko puÅ¡enja se mora to poravnavati na stjenkama?  i jel problem ako lulu ne puÅ¡im svaki dan nego npr jednom tjedno? evo nadam se da ce netko imati zivaca i vremena mi objasniti malo kaj me sve tu muči, puno hvala unaprijed.

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
Odg: Poštovanje
« Odgovori #1 u: 24. Rujna 2009, 15:15 »
Dobrodošel!

btw. jesi li dobro proučio ovaj dio foruma:
http://piperson.org/forum/index.php?board=5.0
« Zadnja izmjena: 24. Rujna 2009, 15:20 od MOVESHAKER »
ZIG  ZAG

dečec

• *
    Bijeli zubi
  • 42
« Odgovori #2 u: 24. Rujna 2009, 15:21 »
hvala, ako imate vremena molim za koj savjet i odg na moja pitanja :)

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #3 u: 24. Rujna 2009, 15:24 »
Dobrodošao!
Najbolje ti je uzeti malo vremena, i detaljno proučiti forum, jer tu sve piše! Pribor za skidanje cake-a ti neće trebati jedno duže vrijeme! Ako ti se uvlači, uvuci dim u pluća, znam neke članove koji tako puše lulu. Meni osobno to ne paše. Lula se i puši tako da dim zadržiš neko vrijeme u ustima, i probaš osjetiti razne arome koje duhan nudi tvojim osjetilima. Za upušavanje ti sve piše, stvarno već prožvakana tema, isto tako i za punjenje. Zaribati ne možeš, jedino ako vučeš ko sivonja. Lula se u pravilu puši jednom u 24 sata. Možeš si skratiti ovo vrijeme za koji sat, ali dugoročno gledano, bolje je da lula što duže odstoji nako pušenja!
Pušenje lule je guštanje i relaxiranje, stoga uživaj i polako, sve će ti stvari sjesti nakon nekog vremena na svoje mjesto!
I da, obavezno što više čitati na forumu, sve će ti biti jasnije! :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #4 u: 24. Rujna 2009, 15:25 »
I da, btw. nisi se predstavio. Sve što o tebi znamo je da ti je nick "dečec" i da imaš Lorenzo lulu! :1:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

dečec

• *
    Bijeli zubi
  • 42
« Odgovori #5 u: 24. Rujna 2009, 15:30 »
puno VAM hvala, vidim ovo je zabavno, tu ima nekoga uvijek online ko dežura i podučava nas mlaÄ‘e :) ma citao sam dosta po forumu al se bojim da nes ne zabrljam, planiram kupiti neku bolju lulu u frankopanskoj pa da imam i nju uz ovu koja nije bas najbolja kolko sam shvatio, kupio sam slabi duhan za pocetak, a ovo za uvlačenje me zanimalo jer nisam to znao, hvala. sve ovo pitam jer nebi htio da mi lula izgleda ruzno i izgorijelo i procitao sam da je isto uredu ako uvijek punim lulu 3/4 duhana a ne do vrha naravno nakon sto se lula upiÅ¡i, to je isto istina? 

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #6 u: 24. Rujna 2009, 15:40 »
Dobrodošao!

I napiši još ponešto o sebi da znamo s kime se to dopisujemo.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

dečec

• *
    Bijeli zubi
  • 42
« Odgovori #7 u: 24. Rujna 2009, 15:43 »
a neznam kaj da napisem, iz zagreba sam imam 22 godine, i tek ulazim u svijet lula :)  hrvoje se zovem :) 

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #8 u: 24. Rujna 2009, 17:04 »
Bok dečec, dobrodoÅ¡ao na forum!  :61:
Keep it simple!

imnik