Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Problem sa upušavanjem

dečec

• *
    Bijeli zubi
  • 42
Problem sa upušavanjem
« u: 25. Rujna 2009, 13:56 »
Dobar dan,
evo sinoć sam išao prvi puta upušiti novu lorenzo ( lovat ) lulu sa mc baren -original choice duhanom ( jačine 1 ).
nasipao sam duhan do vrha lule i lagano palcem pritisnuo do jedne trećine lulu i rahlo je bilo, kada sam provjerio prije nego što sam palio lulu povukao sam par puta i zrak je nesmetano prolazio ( kao što sam pročitao da tako treba biti ).
zatim sam naisao na prvi problem , nije bas jednostavno spretno to izvesti pogotovo kad ni ne vidim dali dobro palim sa šibicom i da li palim cijelu površinu. s tim sam se pomučio malo i prvo lažno paljenje sam napravio, tamperom sam malo lagano stisnuo pepeo. to sve sam ponovio jos jednom. i onda treci put isto ( to bi bilo pravo paljenje? ) i bio sam zbunjen jer sam ocekivao drugacije pusenje, mislio sam da ce dima biti više, a ja sam dim vidio pošteno, onak da sam mogao sa guštom ispuhnuti samo kada sam pripaljivao, svaki sljedeći udah je bilo sve manje, i tako nekih 30 tak minuta i popušio sam svoju prvu trećinu. cijelo vrijeme sam pazio da se ne pregrije lula i nije doslo do toga. e sada
bi ja vas zamolio da mi kazete ako sam nesto krivo radio ili ako sam nesto joÅ¡ trebao uciniti, da li je to vrijeme koliko je gorilo bilo uredu za 1/3 punjenja? i kako to izgleda sa dimom? kad VI puÅ¡ite, da li dima ima cijelo vrijeme puno ili? i da moram priznat da u ustima danas imam lagani osjecaj manjka okusa, nije da me peče jezik bas ali onak neki Å¡ugavi osjecaj oko nepca takoÄ‘er, jel to normalno poÅ¡to prvi put puÅ¡im i kako će to ubuduće ici? PUNO HVALA SVIMA  koji mogu dati neki koristan savjet. :61:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Odg: Problem sa upušavanjem
« Odgovori #1 u: 25. Rujna 2009, 14:00 »
sve si dobro napravio. a dima će svaki puta biti sve više i ti ćeš sve više uživati u njemu.
dođi do kluba, ako želiš, pa da imaš jedan speed course uživo, da se ne propituješ stalno nešto.

a usta će ti se naviknuti za tjedan-dva, bez brige.
Keep it simple!

dečec

• *
    Bijeli zubi
  • 42
« Odgovori #2 u: 25. Rujna 2009, 14:07 »
hvala, a kad klub radi i kaj tam uvijek nekog ima?

dečec

• *
    Bijeli zubi
  • 42
« Odgovori #3 u: 25. Rujna 2009, 14:31 »
a super, e da a prije nego dodem u klub, jako me zanima jel i vama tak malo dima ima ili? cini mi se da obicna cigareta vise dimi, ili je to meni tak bilo jer je prvi put itd?

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #4 u: 25. Rujna 2009, 14:35 »
A teško je reći što znači "malo dima" ako se dimi i gori, ako osjetiš dim, onda je dobro! Bolje nego da ti jako gori pa da ti se grije lula. Ako misliš da je premalo, zapali ju još jednom, tj dodatno pripali. Ma vidjet ćeš, kroz par pušenja će sve sjesti na svoje mjesto.

A na temi ZAGREBAČKI KLUB PIPERSON možeš prije svakog sastanka vidjeti ko dolazi, kad dolazi i da li se eventualno sastajemo koji drugi dan a ne čet ili ned.
Keep it simple!

dečec

• *
    Bijeli zubi
  • 42
« Odgovori #5 u: 25. Rujna 2009, 14:42 »
aha super, evo sad sam ju cistio usnik, vrat lule i mjesto za filter, ali glavu nisam dirao, ostavio sam pepeo na stjenkama, doduse nemoguce je tolko pazljivo gurnut cistac iz vrata lule do zarnice a da ne dotaknem ni malo dno. znam da je to skakljivo ali pazio sam, vjerovatno ce ici sve lakse s vremenom i svakim pusenjem i ciscenjem?

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #6 u: 25. Rujna 2009, 14:43 »
ma samo čisti bez beda, ja čistim sve svoje lule od prvog pušenja i po stjenkama zarnice i sve se puše ko san! pogotovo one horn shapeaste :1:
Keep it simple!

dečec

• *
    Bijeli zubi
  • 42
« Odgovori #7 u: 25. Rujna 2009, 14:55 »
bik :61: zašto? :)

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #8 u: 25. Rujna 2009, 14:57 »
bik :61: zašto? :)

tajo ti je naš astrolog. Želi ti napraviti natalnu kartu. :68:
Keep it simple!

dečec

• *
    Bijeli zubi
  • 42
« Odgovori #9 u: 25. Rujna 2009, 15:08 »
zgodno, vidim vi uopće ne sumnjate u mene , niti mislite da cu nesta zaribati mozda sam onda samo malo preoprezan bio kad sam sve ovo procitao , hrpu tih uputa :) na youtubeu, sam gledao par filmica od nekog lika sa bradom, nesto viritual smoking lounge, dobro on objašnjava sam mi fali prakse :) kolko sam skuzio sve treba njezno bez nabijanja jer onda se grije lula i ako sa tamperom jako stiscem a ne njegovom tezinom onda isto je pogresno? volio bi kad bi uspio nakon 2 lazna paljenja i jednog pravog sam pustiti i tu i tamo tampati i da mogu tako do kraja popušiti a ne da moram sto puta paliti i provjeravati dal sam fušao :) vama to ide od ruke?

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #10 u: 25. Rujna 2009, 15:35 »
Kao Å¡to sam ti i jučer rekao: opusti se i uživaj. Natoči si čaÅ¡u vina ili si napravi kavu ili sok, zavali se i opusti se! Lulu nije tako lako zaje*ati! (iako ima par lulaÅ¡a koji su jako uspjeÅ¡ni u tome  :1:). Dobar duhan si odabrao za upuÅ¡avanje, ali i za početak puÅ¡enja! Meni je O.C. isto bio prvi duhan (iako ga od tada nisam puÅ¡io)! Å to manje misliÅ¡ na paljenje, manje će se lula gasiti! Nabijati srednjom jačinom, niti preslabo, niti prejako! (kojom težinom tampera? Glupost). Skužit ćeÅ¡ i sam nakon nekoliko puÅ¡enja. Pa, ipak moraÅ¡ malo prakse, ne možeÅ¡ odmah znati puÅ¡iti kao profić i ići na natjecanja u puÅ¡enju kao naÅ¡ Domba!  :1:
Meni i dan danas na nekim duhanima treba i po nekoliko paljenja! To je tako normalno, i voisi o milion faktora. Opet se ponavljam: proučavaj forum. Sve Å¡to te zanima i Å¡to će te zanimati naći ćeÅ¡ na forumu! Stoga, primi se detaljnog proučavanja!  :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #11 u: 25. Rujna 2009, 22:33 »
Ako zelis, ja te mogu trenirati i poceti voditi sa sobom na natjecanja. Ko zna, mozda se u tebi krije iskonski talent. :1:

U Nikolu sam polagao dosta nade, ali on je dosegnuo svoj vrhunac vec pri pocetku, i tu je nazalost stao. Nikad taj u profice nece..

:68:
« Zadnja izmjena: 25. Rujna 2009, 22:35 od Dotter »
Keep it simple!

dečec

• *
    Bijeli zubi
  • 42
« Odgovori #12 u: 26. Rujna 2009, 15:33 »
aha, a sad imam jos jedno pitanje, kolko je pušenje lulu u stvari nezdravo, jel štetnije pušit cigarete ili lulu? znam da ovo nema veze sa upušavanjem ali nisam to uspio nigdje pronaci taj odg.

dečec

• *
    Bijeli zubi
  • 42
« Odgovori #13 u: 26. Rujna 2009, 15:36 »
da ko zna mozda jednog dana cu se natjecati hehe:) a lula se grize ili samo pridrzava zubima? jer ako je zagrizem mislim da ce  ostat otisci zubiju :)...

dečec

• *
    Bijeli zubi
  • 42
« Odgovori #14 u: 26. Rujna 2009, 15:41 »
ne