Službeni opis:A mixture of fully ripe Virginia tobaccos, sliced, cask mellowed Burley tobaccos, dark spicy Cavendish and just a touch of Latakia. To give Plumcake an elegant aroma the blend has been flavoured with aged Jamaica Rum.Nekih desetak godina puÅ¡im ovaj odliÄni Mac Barenov duhan i NIKAD, ALI NIKAD nisam u njemu osjetio latakijski dio. Neki dan ga Nikola otvori i pomiriÅ¡i i kaže ko iz topa "fini latakijski!". Da sada nisam iÅ¡ao istraživati o njemu, ne bih vjerovao da stvarno ima latakije u sebi. Toliki je taj latakijski dio u njemu, tek da zaokruži cijelu priÄu, u nijednom trenutku ne postane dominantan.
Meni vrhunski duhan, uvijek imam par limenki u podrumu jer "ležanjem" ovaj duhan stvarno dobije mnogo na aromi i mirisu. Kad pomiriÅ¡ite duhan iz limenke dominira snažan miris grožđica i suhih Å¡ljiva. Duhan gori ravnomjerno i mirno, bez puno pripaljivanja. Probajte aromu nove limenke i one koja je 5 ili viÅ¡e godina odstajala. Vjerujem da ćete ga nakon toga poÄeti gomilati i spremati na dulje vrijeme

Uz Virginiju No1, meni je ovo jedan od najboljih Mac Baren duhana, upravo zbog odliÄnih omjera u mixturei, jer nije prejak i odliÄno gori.
Ocjena 8,5/10