Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Mac Baren Plumcake

Mateas78

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 363
    • Tobacco  Taste - forum ljubitelja lula i duvana
Odg: Mac Baren Plumcake
« Odgovori #15 u: 21. Veljače 2010, 17:41 »
Ja bih voleo da mogu negde da nabavim ovaj Plum Cake, ima li ga kod vas u Hrvatskoj?
Historia Magistra Vitae Est!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #16 u: 21. Veljače 2010, 19:28 »
Ima ga, nisam siguran koliko košta limenka... bio je negdje link sa cijenama, ja mislim da mi ga je ili Robi ili Nikola pokazivao.. link na cijene kod Goge.
Keep it simple!

Nani

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 50
« Odgovori #17 u: 15. Svibnja 2011, 20:05 »
Dobio sam limenku ovog duhana prije skoro godinu dana, probao, i bio jako razocaran. Miris, okus...uzas...
Nedavno sam odlucio probati sto dugo stoji i...odusevljenje :)
E sad, ne znam da li se sto dogodilo (posusio se ili) ili sam jednostavno ja evoluirao...ali trenutno mi je ovo jedan od najdrazih duhana :)

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #18 u: 16. Svibnja 2011, 08:18 »
Yap, duhan je prva liga!
A sigurno se poklopilo to da je on malo odležao a i da si ti malo evoluirao prema takvim duhanima.
Super je kad shvatiš da ti je neki duhan savršen a da ga ima za kupiti u blizini.

I još se jednom pokazalo da se ne treba rješavati duhana koji ne sjednu na prvu, nego im dati još koju šansu.

Uživaj u Plumcakeu, i meni jako dragom duhanu!  :61:
Keep it simple!

Nani

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 50
« Odgovori #19 u: 17. Svibnja 2011, 11:10 »
I sto je najvaznije ima ga za kupiti kod nas...

Adept

• Pula
  • *
    Bijeli zubi
  • 32
« Odgovori #20 u: 23. Ožujka 2014, 20:20 »
A joooj, kada vidim kada je na temu zadnji put odgovoreno  :1:
No, nema veze ;-)
Danas sam, nakon soljenja svoje humbrijevke i njenog odmaranja nakon tretmana lijepo istu napunio 5 godina starim duhanom iz naslova.
Eto - po prvi put nakon svih ovh godina ja sam osjetio okus duhana iz svježe (i nadasve učinkovito) očišćene lule. Ja sam taj dim ŽVAKAO  :61: Predivno! Znam kako to vama zvuči nadasve prozaično, no, eto, meni je to povratak na neÅ¡to Å¡to sam, u jednom trenutku, zaboravio.
Plumcake odstajao barem 5 godina - predivan miris koji je opravdao i svojim okusom suhih šljiva i grožđica. Nisam još vičan recenzijama duhana (čitam, učim se...), no mogu vam reći što sam uočio - punoća mirisa, osjećaj one zrele arome i savršeno očuvana vlažnost duhana su, meni barem, nakon svih ovih godina, potvrdile sve to u svojem okusu. Svaki, vržmo-ga-reć, peti dim bih nakon što sam ga izbacio iz usta lagano kroz nos udahnuo u pluća - onako, oprezno. I ni to nije bilo neugodno iskustvo...
Jedino što kod sada otvorene limenke ne osjetim onaj okus ruma koji osjetim kada mirišim taj duhan - ostalo mirisi imaju svoju korespondenciju sa okusnim notama.
Meni jedno novo/staro iskustvo koje duuugooo, duuugooo nisam osjetio, iskustvo koje me je jako razveselilo. Rado bih taj duhan podijelio sa nekim iskusnim tko bi mi rekao na što još obratiti pozornost.
Pošto sam kuhao dok sam uživao u duhanu, u jednom sam trenutku pustio lulu da se sama ugasi jel sam morao kemijati po kuhinji. Upalio sam je nakon 15-ak minuta i u miru dovršio ovaj nadahnjujući doživljaj. Duhan mi se nije gasio do pred sam kraj lule (Humbry Briar: dužina glave 48 mm, obujam glave na vrhu 35 mm, promjer žarnice 22 mm, dubina žarnice 40 mm, drži filter od 9 mm), lula je bila napunjena 3/4 i upotrijebio sam 4 šibice - na kraju je ostao samo bjeličast sivi pepeo.
Predivno iskustvo - lula je OK, duhan je dižestivski sladak i prepun duhansko/voćnih okusa.
Par slikica:

mariv.photo

• Matulji
    Opečen mi jezik
  • 389
« Odgovori #21 u: 23. Ožujka 2014, 21:21 »
Odlična recenzija Adept. Slike. 5+
Ovaj duhan mi bolju aromu razvija kad je posušen nego kad je friško otvoren. Već ga duže vrijeme nisam pušio, i nakon ovog opisa uhvatila me želja.

Adept

• Pula
  • *
    Bijeli zubi
  • 32
« Odgovori #22 u: 23. Ožujka 2014, 23:33 »
Već ga duže vrijeme nisam pušio, i nakon ovog opisa uhvatila me želja.
Pošalji adresu ;-)
« Zadnja izmjena: 23. Ožujka 2014, 23:34 od Adept »

fatjoe

• Rijeka
  • *
    Bijeli zubi
  • 38
« Odgovori #23 u: 23. Ožujka 2014, 23:44 »
Ovaj duhan mi bolju aromu razvija kad je posušen nego kad je friško otvoren. Već ga duže vrijeme nisam pušio, i nakon ovog opisa uhvatila me želja.
imaš ga za uzet dolje na Korzu u novom shopu

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #24 u: 24. Ožujka 2014, 13:34 »
imaš ga za uzet dolje na Korzu u novom shopu

Novi šop??? A vidim nisi umro, hvala bogu živ si....
 :39:
Sporost je vrlina.

Rip Kirby

• Opatija
    Žuti zubi
  • 676
  • alijas "El Grinta"
« Odgovori #25 u: 24. Ožujka 2014, 16:16 »
Došao sam samo zavirit u ovu temu da vidim šta Spori radi među aromaticima....

Koji novi šop?

fatjoe

• Rijeka
  • *
    Bijeli zubi
  • 38
« Odgovori #26 u: 24. Ožujka 2014, 18:40 »
E jeste mi lulaši ,pa vi ne izlazite iz auspuha, predali ste se stranjskim shopovima umjesto da vatate djelatnike novih trafika i nagovarate na nemoguče

mariv.photo

• Matulji
    Opečen mi jezik
  • 389
« Odgovori #27 u: 24. Ožujka 2014, 19:00 »
E jeste mi lulaši ,pa vi ne izlazite iz auspuha, predali ste se stranjskim shopovima umjesto da vatate djelatnike novih trafika i nagovarate na nemoguče

Imaš minus ko kuća velik!

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #28 u: 24. Ožujka 2014, 19:18 »

Imaš minus ko kuća velik!

Malo mu je minus ko kuća velik ...
Sporost je vrlina.

fatjoe

• Rijeka
  • *
    Bijeli zubi
  • 38
« Odgovori #29 u: 24. Ožujka 2014, 19:21 »
Ma može minus i ko eÅ¡evi velik ali ja spremam Plumcake  uredno za zimnicu ,definitivno moj najdraži aromatik