A joooj, kada vidim kada je na temu zadnji put odgovoreno

No, nema veze ;-)
Danas sam, nakon soljenja svoje humbrijevke i njenog odmaranja nakon tretmana lijepo istu napunio 5 godina starim duhanom iz naslova.
Eto - po prvi put nakon svih ovh godina ja sam osjetio okus duhana iz svježe (i nadasve uÄinkovito) oÄišćene lule. Ja sam taj dim ŽVAKAO

Predivno! Znam kako to vama zvuÄi nadasve prozaiÄno, no, eto, meni je to povratak na neÅ¡to Å¡to sam, u jednom trenutku, zaboravio.
Plumcake odstajao barem 5 godina - predivan miris koji je opravdao i svojim okusom suhih Å¡ljiva i grožđica. Nisam joÅ¡ viÄan recenzijama duhana (Äitam, uÄim se...), no mogu vam reći Å¡to sam uoÄio - punoća mirisa, osjećaj one zrele arome i savrÅ¡eno oÄuvana vlažnost duhana su, meni barem, nakon svih ovih godina, potvrdile sve to u svojem okusu. Svaki, vržmo-ga-reć, peti dim bih nakon Å¡to sam ga izbacio iz usta lagano kroz nos udahnuo u pluća - onako, oprezno. I ni to nije bilo neugodno iskustvo...
Jedino što kod sada otvorene limenke ne osjetim onaj okus ruma koji osjetim kada mirišim taj duhan - ostalo mirisi imaju svoju korespondenciju sa okusnim notama.
Meni jedno novo/staro iskustvo koje duuugooo, duuugooo nisam osjetio, iskustvo koje me je jako razveselilo. Rado bih taj duhan podijelio sa nekim iskusnim tko bi mi rekao na što još obratiti pozornost.
PoÅ¡to sam kuhao dok sam uživao u duhanu, u jednom sam trenutku pustio lulu da se sama ugasi jel sam morao kemijati po kuhinji. Upalio sam je nakon 15-ak minuta i u miru dovrÅ¡io ovaj nadahnjujući doživljaj. Duhan mi se nije gasio do pred sam kraj lule (Humbry Briar: dužina glave 48 mm, obujam glave na vrhu 35 mm, promjer žarnice 22 mm, dubina žarnice 40 mm, drži filter od 9 mm), lula je bila napunjena 3/4 i upotrijebio sam 4 Å¡ibice - na kraju je ostao samo bjeliÄast sivi pepeo.
Predivno iskustvo - lula je OK, duhan je dižestivski sladak i prepun duhansko/voćnih okusa.
Par slikica: