Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Meerschaum granulat

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Meerschaum granulat
« u: 20. Listopada 2009, 11:22 »

Meerschaum granulat, dodatak pušenju lule bez kojeg (barem ja) više ne palim lulu.
3-4 zrnca na dno lule, pa na njega duhan, omogučiti će bolji protok dima/zraka kroz dno žarnice, upiti će svu prekomjernu vlagu koji se stvara na dnu žarnice te poboljšati samo gorenje duhana do samog dna lule.
Na kraju ostane samo pepeo i potamnjela zrnca meerschauma.

Dobar trik, koji je otkrio Azri, je u sistemske lule nasuti par granulica u sam "spremnik" sistema gdje se nakupi sav kondenzat lule. Nakon pušenja, kad se lula ohladi i kad ju rastavite, istresete granulice van i ostaje potpuno suh sistem lule.

Siguran sam da ga mnogi od vas već koriste, nikad nije naodmet ponoviti gradivo.
« Zadnja izmjena: 27. Listopada 2009, 14:16 od Dotter »
Keep it simple!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
Odg: Meerschaum granulat
« Odgovori #1 u: 20. Listopada 2009, 12:02 »
Da, jako korisna stvar koju koristim već dugo. Dobro je napomenuti da Meer-granulata ima za kupiti u Zagrebu, u Havana shopu u Frankopanskoj 22!!
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #2 u: 20. Listopada 2009, 12:03 »
Odlična stvar!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

beky

• *
    Bijeli zubi
  • 46
« Odgovori #3 u: 20. Listopada 2009, 13:11 »
Ja ga koristim več neko vrime i puno je bolji nego fiter. ima li adaptera u havani ? :61:

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #4 u: 21. Listopada 2009, 22:24 »
Ja ga isto koristim svaki put osim kod opušavanja. Jer mislim, da je bolje bez, da se na dnu lakše napravi cake.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

herr Bolto

• Zagreb
  • **
    Peče me jezik
  • 117
« Odgovori #5 u: 02. Studenoga 2009, 21:56 »
Ja ga koristim več neko vrime i puno je bolji nego fiter. ima li adaptera u havani ? :61:
Mislim da joÅ¡ uvijek nemaju adaptere, ovaj tjedan ću pitat pa javim. Da bar nabave filtere od meerschaum granulata, tada nema potrebe za adapterima  :61:
It always turns out better then you hoped for